Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Kopia lark 50.3
Autor Wiadomość
luka1983
azymut


Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-11-21, 00:07   Kopia lark 50.3

Chciałem zrobic obraz całej PAMIECi w nawigacji ? CZy jest to mozliwe? Duzo kopie w ustawieniach i nie chce jej schrzanic a taki obraz mogl by mi pomoc wrazie W
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-09-04, 21:28, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 67
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2010-11-21, 09:28   

Połącz sie kabelkiem z komputerem via ActiveSync i skopiuj zawartość pamięci wewnetrznej na komputer. Nie wiem czy Lark 50.3 ma ukryte obszary (vide ResidentFlash2 w Larku 50.1). Trzeba to ustalić i także skopiować.

Zmieniając jakieś ustawienia z poziomu menu nawigacji niczego nie schrzanisz. Nie rozumiem wszak po co kopiesz w bebechach - to pierwszy krok do udupienia sprzętu tak, że nawet kopii nie przywrócisz (bo - dajmy na to - nie połączysz się już więcej z komputerem). Zalecałbym ostrożność w "majsterkowaniu", bo - sorry - Twoje pytanie sugeruje, że nie bardzo kumasz w te klocki.
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
pietrek345
azymut


Dołączył: 12 Lis 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-12-05, 10:18   Potrzeba kopia lark 50.3

Witam,
Potrzebuje dziewiczą kopie rejestru z lark 50.3 Bo po odpaleniu AirWolf wszystko mi pozmieniało w rejestrze :evil: :evil: a jak zwykle nie zrobiłem kopii przed włączeniem tego ustrojstwa. Z góry dzięki :-)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-04-27, 06:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
marcins84zam 
Waypoint


Wiek: 36
Dołączył: 03 Sie 2010
Posty: 18
Wysłany: 2010-12-07, 23:29   

kolego tu wczesniej sam zrobilem kopie rejestru i plikow ze swiezego larka 50.3
masz tu link do rejetru

http://www.przeklej.pl/pl...0022bm1lbb5r3sp
 
 
macoha
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 11
Wysłany: 2011-04-26, 23:31   Szukam backup'u 50.3

Potrzeba beckup.stg zrobiony Activesync'em z "świerzego" Larka 50.3
Kto ma?

Problem: Nie da się przenieść zawartości folderów z kopii poprzez Activesync>Eksploruj bo niektórych plików nie skopjuje - zaś poprzez Activesync>przywracanie potrzeba pliku z rozszerzeniem "stg"

Chyba że ktoś wie jak przywrócić "dziewiczy" system na Lark 50.3 - obecnie wgrany panel Frixi i jest brak możliwości wyłaczenia z przycisku - jade non stop na "stendbaju" i cza co kilka dni podładowywać co jest upierdliwe...
 
 
dac77 
azymut


Wiek: 44
Dołączył: 11 Cze 2011
Posty: 2
Skąd: podkarpacie
  Wysłany: 2011-06-11, 10:07   ratunku 50.3 nandflash backup.stg

Mam poważny problem.
Kupiłem Lark FreeBird 50.3 nowiutki przez internet gdyż dzisiaj wieczorem wyjeżdżam w trasę. To moja pierwsza navi. Pobawiłem się trochę. Wszedłem w Windows CE 5.0 i niestety ustawiłem hasło i sprawdzanie hasła przy starcie. Teraz jestem dupnięty gdyż nie mam backupu - gdyż w Windows 7 nie działa ActiveSync.
Teraz specjalnie zainstalowałem Windows XP i ActiveSync ale nadal potrzebuję pliku backup.stg. U mnie robi ten plik o wielkości trochę ponad 200 kb.

Czy ktoś ma plik backup.stg zrobiony z Lark FreeBird 50.3 (na pamięci nand - chyba nowa wersja) oryginalny backup, ewentualnie backup z działającego urządzenia. Może ktoś byłby gotów wykonać taki backup i podpiąć go gdzieś.

W plikach jest backup od 50.1 ale boję się tego wgrywać żeby całkowicie nie...... a w serwisie larka nie odpowiadają na maile (może dlatego że sobota?)

Proszę o pomoc. To jest bardzo ważne gdyż zostało mi tylko parę godzin!!!

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-06-11, 23:33 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 4
_________________
stary ale nowy
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-06-11, 10:45   

No to się popisałeś, bez rozeznania tematu i 5 minut przed wyjazdem grzebanie w nawigacji przynosi takie właśnie skutki, proponuję lekturę.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=27842
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=17826
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
dac77 
azymut


Wiek: 44
Dołączył: 11 Cze 2011
Posty: 2
Skąd: podkarpacie
Wysłany: 2011-06-11, 11:32   

No nie pięć minut. Jeszcze jakieś 5 godzin... ale spakować się muszę.

Próbowałęm grzebać w rejestrze ale nie zapamiętuje zmian, chociaż można tworzyć katalogi w obydwu częściach nawigacji. Część plików jest zablokowana.

Ktoś tam pisał że przywrócenie backupu nie kasuje hasła ale chcę tego spróbować.

Proszę niech ktoś z tym urządzeniem wykona backup ActiveSynkiem i wrzuci gdzieś albo prześle na maila (lepiej wrzuta bo takich jak ja będzie więcej).

[ Dodano: 2011-06-11, 14:16 ]
Farmanager razem z apteczką z tego forum pozwolił mi się dostać do środka.
Navi żyje.
Ale please niech ktoś podepnie w downloadzie ten oryginalny backup bo to jest ważne dla przyszłych pokoleń.
_________________
stary ale nowy
 
 
zibizos
azymut


Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 1
  Wysłany: 2011-08-25, 16:45   

czy ktoś posiada backup'a ResidentFlash larka 50.3
 
 
ford93
Waypoint


Dołączył: 24 Lut 2009
Posty: 19
Wysłany: 2011-10-20, 21:54   

zibizos napisał/a:
czy ktoś posiada backup'a ResidentFlash larka 50.3


Jak jeszcze jestes zainteresowany to ci podesle , mam dziewiczego :lol:
 
 
dix62
azymut



Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 3
Wysłany: 2012-01-15, 11:57   Lark 50.3

Witam,

Potrzebne pilnie wszystkie pliki Fabryczne, sprzęt na Gwarancji ,

(bez MicroSD)
Przypadkowo skasowałem wszystko..
Jeśli ktoś posiada to proszę spakować i wrzucić na jakiś host np .Filesonic
 
 
ford93
Waypoint


Dołączył: 24 Lut 2009
Posty: 19
Wysłany: 2012-01-17, 08:58   

mialem wszystko ale jak sprzedalem larka to z kompa wywalilem, wieczorem zobacze na zewnetrznym dysku czy mi cos zostalo i dam znac
 
 
ford93
Waypoint


Dołączył: 24 Lut 2009
Posty: 19
Wysłany: 2012-01-18, 19:19   

znalazlem tez kopie swojego larka , mam nawet RF 2 , jakbys czegos nie mial to daj znac bo moge tez wrzucic na chomika
 
 
kolabio
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 617
Wysłany: 2012-01-21, 23:51   

Podobnie mam kopie oryginału. Proszę o wiadomość.
 
 
tytan222
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Cze 2011
Posty: 9
Wysłany: 2012-02-14, 09:10   

Witam Podpinam się pod stary temat
Potrzebuję kopię dziewiczą całego Larka 50.3 ResidentFlash .Przeszukałem chyba wszystko i nic .Część linków nie działa z Chomika zapisałem kilka niby kopi(niektórzy nie wiedzą co wstawiają,a znalazłem cuda zamiast kopi) i niestety nie znalazłem.
Może ktoś posiada kopię Windows i ResidentFlasch2, a najlepiej wszystko (bez mapy)
z Larka50.3 z ResidentFlasch to byłbym wdzięczny za wstawkę.
Bardzo proszę o info jeśli ktoś posiada.
Dziękuję Pozdrawiam.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12