Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Kopia lark 50.3
Autor Wiadomość
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2012-05-06, 10:16   

nie
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
Tazior102 
Waypoint


Dołączył: 09 Maj 2011
Posty: 42
Wysłany: 2012-06-03, 11:32   

Poszukuję programu do zrobienia kopi systemu WinCE 5.0 i LarkMap, gdyż chcę pogrzebać trochę w mojej nawigacji,na wypadek gdybym coś zepsuł - chcę takową kopię zrobić!! :-D
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-06-03, 13:25   

Tazior102 napisał/a:
Poszukuję programu do zrobienia kopi systemu WinCE 5.0 i LarkMap

Klikasz prawym potem kopiuj , potem wklej np: na PC . Jest jedyny problem , całego WinCE 5.0 , to tylko może zrobić serwis .
Tazior102 napisał/a:
chcę pogrzebać trochę w mojej nawigacji

Po co chcesz grzebać :?:
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 67
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2012-06-03, 19:54   

Tazior102 napisał/a:
chcę pogrzebać trochę w mojej nawigacji

Jeden właśnie pogrzebał (od słowa "pogrzeb" - R.I.P) http://www.my-navia.pl/vi...p=360964#360964
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
bntkr
azymut


Dołączył: 27 Cze 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-06-27, 21:09   

Dzień dobry
Wszyscy piszą że producent nie udostępnia nowego firmware do navi.
Dzisiaj miałem w ręku dwa larki freebird 50.3 pierwszy kupiony w grudniu 2011
ze starym softem
wersja ROM: 84.HM.C-5.020111101 wersja oprogramowania V4.0.12.05.02
natomiast drugi kupiony w zeszłym tygodniu
wersja ROM: 84.HM.E-5.020120427 wersja oprogramowania V4.0.12.05.02
w Serwsie larka dowiedziałem się że można zrobić update firmware do nowszego
ale trzeba wysłać nawigację do nich i czeka się 14 dni,
nie zdążyłem się dowiedzieć czy operacja jest płatna, sprzęt jest oczywiście na
gwarancji.
Jak by się ktoś pytał to widać różnicę w działaniu obydwóch sprzętów.
Oczywiście nowszy szybciej łapie fixa odtwarza filmy divix płynnie bez modyfikacji wpisów
w rs2 i nie trzeba czekać bardzo długo przy wskazywaniu ścieżki do plików.
Obydwa larki 50.3 są pod WIN CE 6.0 residentflash
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2012-06-27, 21:15   

bntkr napisał/a:
Wszyscy piszą że producent nie udostępnia nowego firmware
Wgranie w serwisie to nie jest udostępnienie.
FW do Modecoma czy Algi/Wayteqa możesz pobrać z ich strony internetowej - za darmo
_________________

 
 
dexter74
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 30 Sty 2009
Posty: 63
Wysłany: 2012-07-05, 11:54   Jak zrobic całkowity backup Larka przed grzebaniem?

Próbuję TotalCommanderem, ale katalogu Windows nie chce (zawartości) skopiować.

Wyskakuje okno "Błąd ściągania pliku" ;-/

W Larku, którego mam jest katalog NandFlash, a w sieci znajduję backupy z katalogiem ResidentFlash i ResidentFlash2.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2012-07-05, 12:03   

Bo sie nie da 0 i nie ma sensu. Folder Windows odbudowuje sie po resecie
Skopiuj przez AS zawartość (sam robi nackup) i kopie rejestru przez CeRegEditor.

Ale to backupy są trochę bez sensu - bo jak Lark się włącza, to nie trzeba kopii. A jak się nie uruchamia, to i tak backupu nie wgrasz

Zarejestruj tylko program nawigacyjny


Do scalenia z http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=25042
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
hadziaj
azymut


Dołączył: 15 Gru 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-12-15, 08:52   

Podepne sie do tematu :-) Potrzebuje kopie rejestru z nawigacji ResidentFlash.Te na chomikuj mają dużą rozbieżność w stosunku do mojej :cry:
 
 
krzn
azymut


Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 1
Wysłany: 2013-08-14, 22:36   RF2 z 50.3 z Win CE 6.0

Witam!


Omyłkowo sformatowałem RF2 w navi. Proszę o udostępnienie mi kopii zapasowej zawartości tej partycji. Niestety linki które znalazłem na forum były albo do CE 5.0 albo do wersji z NAND albo już nieaktywne.


Będę ogromnie wdzięczny za okazaną pomoc.

Pozdrawiam
 
 
kazo.m 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Wrz 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-09-04, 20:20   Jak skopiować wszystkie pliki z Lark 50.3

Witam. Może moje pytanie jest banalne, alejestem zupełnie zielony w temacie nawigacji GPS
więc będę bardzo wdzięczny za wyrozumiałość i okazaną pomoc. :-D

Mam takie pytanie. Jak skopiować wszystkie pliki z Larka 50.3, aby w razie niepowodzenia
tej akcji odblokowania do Windows: http://chomikuj.pl/emilka...ANIE+DO+WINDOWS
móc przywrócić wszystkie pliki do pierwotnego stanu. Jakiego użyć programu/ów ?
Pracuję na Windows 7 Ultimate.

Mam na celu instalację AutoMapy na karcie SD zamiast LarkMap.

I jeszcze jedno pytanko: do jakiej pojemności karty SD obsługuje Lark 50.3?

Pozdrawiam.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-09-04, 20:42   

kazo.m napisał/a:
Jak skopiować wszystkie pliki z Larka 50.3
Instalujesz na komputerze program Total Commander , wchodzisz w ukryte partycje w swoim urządzeniu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=144982#144982 punkt 23 i metodą kopiuj/wklej
kazo.m napisał/a:
jakiej pojemności karty SD obsługuje Lark 50.3?
Do 8 GB
kazo.m napisał/a:
akcji odblokowania do Windows: http://chomikuj....
Te odblokowanie nie ingeruje w system
Cytat:
Wloz karte do WLACZONEGO urzadzenia.
Kliknij: Ustawienia, sprzalke w prawo, wybierz nawigacje - tu strzalka wybrac przegladanie
wybrac: SDMMC, Mobilenavigator, plik Mobilenavigator
Zatwierdzic "strzalka w pudelku", wyjsc krzyzykiem.
Kliknac ikone NAWIGACJA - pojawi sie wygodne MENU
 
 
 
kazo.m 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Wrz 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-09-04, 21:27   

Wielkie dzięki za szybką odpowiedź.
Więc nie muszę się obawiać, że ta metoda zmodyfikuje mi rejestr w Larku, ani żadnych plików.?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2013-09-04, 21:28   

W razie poważnego niepowodzenia Lark nie połączy się z komputerem...

P.S. Scalam z istniejącym wątkiem
_________________

 
 
kazo.m 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Wrz 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-09-05, 12:13   

Próbowałem kroku 23, ale nie mogę wejść do ResidentFlash2, ani do mesada, ni to z poziomu explorera, ni to przez TotalCommandera - chociaż mam TC Power Pack 2 i wtyczkę
wincefs.wfx i widoczne foldery oraz pliki systemowe (równieź w TC)
Mam Windows CE6, może w tym systemie to wygląda inaczej.
Proszę o pomoc.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10