Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z instalacją AutoMapy 6.x
Autor Wiadomość
wwaski
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Lis 2008
Posty: 75
Skąd: Sycylia
Wysłany: 2009-01-31, 23:45   

dzięki wielkie za pomoc:) już sobie poradziłem :), ale i tak BARDZO dziękuje !!
_________________
Galaxy S4, Lenovo A10-70
 
 
Adam-T 
Waypoint



Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 90
Wysłany: 2009-02-18, 20:20   

dzac napisał/a:

no to git, teraz zmień tą scieżke :
Command = \Storage Card\Mapy\AutoMapa EU\wceAm.exe
na taką gdzie jest zlokalizowna ta nowa automapa i zapisz plik .ini i będzie banglać
czyli jeżeli automape masz wgraną na kartę do katalogu AUTOMAPA EU to ścieżka powinna wygladac tak:
Command = \sdmmc\AUTOMAPA EU\wceAm.exe

Chyba jednak tak powinno to wyglądać:
Command = \Storage Card\AutoMapa EU\wceAm.exe

Pozdrawiam
Adam
 
 
Max78 
azymut
Master of Distaster


Dołączył: 17 Lut 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-02-18, 22:23   

Czołem :)

Walczylem z forum i moim larkiem 43 dosc dlugo - niestety poleglem.

AM niby smiga, ale nie laduje map.
Domyslnie odpalana jest z lokacji StoreCard. (probowalem takze inne).
Niestety nie laduje map - odnajduje wszystkie mapy powrzucane w rozne foldery, takze kopie na NANDFlash, ale przy probie odczytu ktorejkolwiek jest blad: Problem z odczytem pliku ways.a mapy: (tutaj podaje lokalizacje).
Nie rozumiem jak z tym mam sobie poradzic :(

Probowalem mapy tomtom, igo8 - albo wyswietla kraj Wegry, albo nieaktywna jest klawiatura do wpisywania liter adresu :/
Ktos moze pomoc lopatologicznie?

Probowalem tez walczyc z WinCE zassanym takze z tego forum - nie plywa.
W przypadku Menu kolegi z forum - laduje sie menu, ale natychmiast przelacza na oryginalne menu Larka :]

HELP :)
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2732
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-02-19, 07:22   

Max78 napisał/a:
przy probie odczytu ktorejkolwiek jest blad: Problem z odczytem pliku ways.a mapy: (tutaj podaje lokalizacje).
Nie rozumiem jak z tym mam sobie poradzic :(

Prosto: zajrzyj do tej lokalizacji i zobaczy czy masz tam ten plik. Może jest uszkodzony?
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3457
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-02-19, 08:40   

Wedrowca napisał/a:
Może jest uszkodzony?
Max78
a może od innej wersji...
Jeśli nadpisanie z wersji instalacyjnej nie pomoże to przed załamaniem rąk proponuję format karty i ponowną instalację.
_________________

 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-02-19, 10:22   

harry napisał/a:
Wedrowca napisał/a:
Może jest uszkodzony?
Max78
a może od innej wersji...
Jeśli nadpisanie z wersji instalacyjnej nie pomoże to przed załamaniem rąk proponuję format karty i ponowną instalację.


Ja bym tylko dodał żeby Max78 przeprowadził instalkę za pomocą czystej wersji AutoMapy, nie żadnej już słodzonej, bo nie wiadomo czy prawidłowo ją uzdrowiono, przyczyną wielu problemów są wersje modyfikowane tzw. gotowce i uzdrowione instalki.
Oczywiście nie wszystkie, tylko skąd wiedzieć na jaką się trafiło ?
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Max78 
azymut
Master of Distaster


Dołączył: 17 Lut 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-02-20, 22:20   

Hello

Dzieki Panowie za rady. Niestety nie kazda wersja chce pracowac, mimo, ze edytowalem pliki, coby skroty byly wlasciwe. Ze sporymi trudnosciami, ale jakos sobie poradzilem.

WinCE tez dziala(l) a i menu lark tez dziala (oprocz niektorych skrotow).
Ogolnie - jest OK :)

Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam :)
 
 
mrdorian
azymut


Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 2
Wysłany: 2009-03-10, 15:17   problem z AM 5.3.0 (676)

Witam,
Mam mały problem z moją Nv35. Swego czasu po zakupie odblokowałem ją, wgrałem AM 5.0.9 (568) i do tej pory cały czas z niej korzystałem z powodzeniem. POjawiła się jednak opcja wyjazdu do Wiednia i potrzebuję mapy Austrii (głównie Wiednia). Ściągnąłem wersję AM 5.3.0 (676) i pasujące do niej Europa mini. I tu pojawił się problem - próbowałem wgrać na SD i odpalić, niestety wywala błąd. Stara mapa nadal śmiga bez problemu, jednak nowej wersji nie mogę odpalić w żaden sposób. Czy ktoś z was może mi poradzić co powinienem zrobić bo w FAQ'u nie mogę wpaść na żaden trop. Może powinienem wyczyścić windę?? jeżeli tak to jak się to robi? Czy przywrócić kopię zapasową zrobioną na początku i zacząć grzebać od nowa? Proszę o pomoc bo pozostał mi tydzień do wyjazdu a mapy jak nie było tak nie ma :(
pozdrawiam,
mrdorian
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-10, 16:43   

Ścieszki dostępu prawidłowo ustawione?

Zajrzyj tu:

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8402

Jaki błąd ci wywala?

Karta dobrze sformatowana?

Prawdopodobnie zassałeś wersję instalacyjną. Może trzeba ściągnąć jeszcze raz lub z innego źródła.
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
mrdorian
azymut


Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 2
Wysłany: 2009-03-10, 17:28   

Witam ponownie,
Już po problemie :) Okazało się, że witamina której używałem była nie do tej wersji mapy i niepotrzebnie grzebałem i podmieniałem pliki (swoją drogą dziwne, że witamina owa była spakowana razem z mapą :) Ściągnąłem inną wersję i poszło. Dzięki za pomoc - wszystko działa bez problemu.
pozdr,
mrdorian
 
 
redsalamander
azymut


Dołączył: 07 Kwi 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-04-07, 00:37   

Jak sobie poradziłeś?
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-04-07, 10:04   

A w czym masz problem?
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
kaniavanbyk
Waypoint


Dołączył: 14 Wrz 2008
Posty: 18
  Wysłany: 2009-04-27, 12:48   problem z mapa europy

Witam!

Mam problem z instalacja AM 5.3 na Pioneer avic-s1 a dokladnie to z mapa Europy bo program sie wlacza ale wyskakuje komunikat ze mapa jest uszkodzona lub niepoprawnie zarejestrowana, wczesniej mialem wgrane juz rozne programy i mapy i wszystko chodzilo

Probowalem juz roznych wersji tej AM instalacyjnych i bezinstalacyjnych
wgrywalem na karte i na urzadzenie
zmienialem witaminki
formatowalem karte
wzialem calkiem nowa karte

.... i juz nie mam pojecia co robic az rece opadaja pomozcie....
pozdrawiam
 
 
michal1957
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 1154
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2009-04-27, 13:05   

Cytat:
.... i juz nie mam pojecia co robic az rece opadaja pomozcie....

Zaraz tam "opadają"...taki komunikat powstaje tylko i wyłącznie gdy albo nie masz wgranej witaminki pliku uruchamialnego AM odpowiedniego dla Twojego systemu operacyjnego albo nie wgrałeś dwóch plików witaminizowanych do folderu z sama mapą. Wydaje mi się iż innej ewentualności nie ma.
_________________
Jeżeli wydaje Ci się że masz zawsze rację, masz rację, wydaje Ci się.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-04-27, 13:29   

kaniavanbyk napisał/a:
i juz nie mam pojecia co robic


Spokojnie bez paniki - :mrgreen: leci z nami pilot :mrgreen: -

Sprawdź poprawność podmienionych plików, może pomyliłeś i dla map Europy podmieniłeś pliki dla map Polski, mają takie same nazwy, ale nie są kompatybilne, może pomyliłeś też plik exe dla programu.
Może też być tak że któryś z tych plików uszkodził się podczas kopiowania, takie rzeczy się zdarzają.
Zrób podmianę witamin jeszcze raz, może warto było by ściągnąć witaminy ponownie z innego źródła, wystarczy że jedna z nich będzie uszkodzona i klapa. ;-)
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 10