Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z instalacją AutoMapy 6.x
Autor Wiadomość
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2017-11-02, 21:57   

Cytat:

Nie znam urządzenia na winCE obslugującego karty 32 GB
Modecom MX3 obsługuje SDHC 32 GB i bardzo dobrze sobie z nią radzi.

_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Luigi
Waypoint


Dołączył: 29 Kwi 2013
Posty: 35
Wysłany: 2018-05-23, 16:37   

Chłopaki, mam pytanie. W urządzeniu z systemem Windows CE 6.0 z jakiego pliku (.exe) mam ustawić uruchamianie Automapy?

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2018-05-23, 21:52 ]
Przeniosłam do odpowiedniego tematu.
Regulamin punkt 3.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 828
Wysłany: 2018-05-23, 17:33   

Luigi napisał/a:
W urządzeniu z systemem Windows CE 6.0 z jakiego pliku (.exe) mam ustawić uruchamianie Automapy?

Najlepiej - wceAm.exe
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2392
Skąd: Google
Wysłany: 2018-05-23, 17:47   

Cytat:
Najlepiej - wceAm.exe
No nie wiem czy to dobry pomysł. Ja zawsze ustawiam AutoMapa EU.exe .
_________________
Poradniki
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 56
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 623
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2018-05-23, 18:14   

A jaka jest różnica w funkcjach Traffic jeżeli uruchomię go wceAm.exe lub AutoMapa EU.exe.
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
Luigi
Waypoint


Dołączył: 29 Kwi 2013
Posty: 35
Wysłany: 2018-05-23, 18:26   

Google napisał/a:
Cytat:
Najlepiej - wceAm.exe
No nie wiem czy to dobry pomysł. Ja zawsze ustawiam AutoMapa EU.exe .


To już sam nie wiem :-/
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 828
Wysłany: 2018-05-23, 18:48   

Luigi napisał/a:
To już sam nie wiem

No to spróbuj, najlepiej "własnoręcznie". AutoMapa uruchomi się bez problemu z obydwóch plików i porównasz z którego pliku lepiej. Bywały przypadki na niektórych urządzeniach że program uruchamiany z pliku AutoMapa EU.exe nie pracował płynnie i "mulił", a uruchamiany bezpośrednio z pliku wceAm.exe pracował płynnie. Ja zawsze uruchamiam z pliku wceAm.exe.
Plik AutoMapa EU.exe jet to chyba jakiś rodzaj "skrótu/skryptu" do uruchamiania właściwego programu. Można tak sądzić porównując wagę obydwu plików, tak przykładowo z ostatniej wersji: - AutoMapa EU.exe - 288 KB (bajtów: 294912), wceAm.exe - 12, MB (bajtów: 12730368)
Luigi napisał/a:
A jaka jest różnica w funkcjach Traffic jeżeli uruchomię go wceAm.exe lub AutoMapa EU.exe.

Nie wiem, nie sprawdzałem, ale wydaje mi się że nie ma żadnej różnicy, niech się wypowiedzą inni użytkownicy bardziej obeznani z tematem.
 
 
Luigi
Waypoint


Dołączył: 29 Kwi 2013
Posty: 35
Wysłany: 2018-05-24, 19:00   

wojtek1234321 napisał/a:
Luigi napisał/a:
To już sam nie wiem

No to spróbuj, najlepiej "własnoręcznie". AutoMapa uruchomi się bez problemu z obydwóch plików i porównasz z którego pliku lepiej. Bywały przypadki na niektórych urządzeniach że program uruchamiany z pliku AutoMapa EU.exe nie pracował płynnie i "mulił", a uruchamiany bezpośrednio z pliku wceAm.exe pracował płynnie. Ja zawsze uruchamiam z pliku wceAm.exe.
Plik AutoMapa EU.exe jet to chyba jakiś rodzaj "skrótu/skryptu" do uruchamiania właściwego programu. Można tak sądzić porównując wagę obydwu plików, tak przykładowo z ostatniej wersji: - AutoMapa EU.exe - 288 KB (bajtów: 294912), wceAm.exe - 12, MB (bajtów: 12730368)
Luigi napisał/a:
A jaka jest różnica w funkcjach Traffic jeżeli uruchomię go wceAm.exe lub AutoMapa EU.exe.

Nie wiem, nie sprawdzałem, ale wydaje mi się że nie ma żadnej różnicy, niech się wypowiedzą inni użytkownicy bardziej obeznani z tematem.


Ok, tak ustawię, czyli wceAm.exe. Dziękuję wszystkim za wskazówki.
 
 
jamLasica 
Waypoint


Dołączył: 17 Maj 2011
Posty: 34
Wysłany: 2018-05-27, 14:54   

Witam,
Pobrałem automapę z linków na forum, gotowiec, po odpaleniu na win_ce wyskakuje informacje
"mapa nie jest poprawnie zarejestrowana zarejestruj mapę", po czym program się ładuje ale bez map. Jeszcze jedno pytanie, czy ten program może działać na win 10 ? u mnie nie rusza w ogóle.Linków do automapa PC na forum nie widzę :( .



edit.

Ok rozumie, jeśli chce odpalić na PC to należy pobrać wszystko inne poza "gotowcem".
Na win_ce odpaliła, nie wiem w końcu co pomogło bo wiele zmieniałem i w końcu zgłupiałem :)
_________________
Mio Spirit 670 --IGO Primo 1.2 --- +Beznadziejna AM 6.8.1
Ostatnio zmieniony przez jamLasica 2018-05-27, 18:39, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2018-05-27, 21:47   

jamLasica napisał/a:
Pobrałem automapę z linków na forum, gotowiec
Autor "gotowca" nie zaznaczył w Patcherze PatchNavroad. Podaj markę swojego urządzenia nawigacyjnego.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
regulus
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Sie 2009
Posty: 14
Wysłany: 2018-06-16, 00:03   

Kochani, pomóżcie - juz od trzech godzin czytam forum i nadal nie wiem, jak zainstalować AM na karcie SD? Poradnika nie moge pobrac, bo strona jest blokowana przez Avast (URL:Mal).
Ściągnąłem z Chomika AutoMapa.6.24.1804.Europa.Cracked, ale podczas instalacji pyta o licencję. Może ktos ma sciągnięty poradnik i może udostępnić?
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2392
Skąd: Google
Wysłany: 2018-06-16, 17:45   

regulus napisał/a:
Poradnika nie moge pobrac, bo strona jest blokowana przez Avast (URL:Mal).
A skąd go dokładnie pobierasz ?

Jeśli z mojego podpisu problemów nie powinno być gdyż to jest darmowy hosting.

Ponadto plik jest wolny od wirusów:

_________________
Poradniki
 
 
regulus
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Sie 2009
Posty: 14
Wysłany: 2018-06-16, 17:46   

Dzięki, działa :mrgreen:

Jesteście niezawodni jak zwykle!
 
 
waski78
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2012
Posty: 14
Wysłany: 2018-11-22, 15:33   

Witam.
Czy robie coś źle czy przy patch AM 1810 patcherem 3.2.4 na końcu komunikatów podczas "patch" setup.exe patch error. Podczas patchowania.
Po instalacji wywala program.
Win 8.1 u mnie

AutoMapa 6.24 1810 PL oryginalny instalator + patcher
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2392
Skąd: Google
Wysłany: 2018-11-22, 17:20   

waski78 napisał/a:
na końcu komunikatów podczas "patch" setup.exe patch error.
Obecnie tego się już nie paczuje.
waski78 napisał/a:
AutoMapa 6.24 1810 PL oryginalny instalator + patcher
Skąd pobrałeś ?
_________________
Poradniki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,19 sekundy. Zapytań do SQL: 11