Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z instalacją AutoMapy 6.x
Autor Wiadomość
waski78
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2012
Posty: 14
Wysłany: 2018-11-22, 19:23   

Tu ...
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=45581
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2392
Skąd: Google
Wysłany: 2018-11-23, 15:05   

Z t ą instalką jest wszystko OK.
_________________
Poradniki
 
 
waski78
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2012
Posty: 14
Wysłany: 2018-11-24, 10:08   

No niestety po instalacji prosi (co nie dziwne skoro to org. instalator) o dane do rejestracji AM,
inaczej mapa nie zostanie załadowana (biały ekran).
Podczas instalacji odznaczone "rejestruj" .
Dlatego się zastanawiam po co ten patch?

[ Dodano: 2018-11-24, 10:20 ]
Skończyłem na tej wersji, działa elegancko instalacja przebiegła pomyślnie jest to 6.25.1 i mapa 1806.

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=45517#top od rawid

Szkoda że ta 1810 (6.24) mi nie chce wejść. Instaluje tak samo a jednak lipa.
Mimo wszystko dziękuje za działającą wersję. Pozdrawiam
 
 
jot99 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Cze 2010
Posty: 53
Skąd: Polska południowa
Wysłany: 2018-11-24, 12:36   

AutoMapa 6.24 działa z mapami 1810. Trzeba je tylko spatchować w urządzeniu nie w komputerze :)
 
 
stif45 
guru



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1037
Wysłany: 2018-11-24, 12:45   

waski78...Jak kolega wyżej napisał, Instalować i patchować w urządzeniu,karcie pamięci. Pobierasz AM oryginał z mojej wstawki (w archiwum jest patch), wypakować na PC. Uruchomić plik "Setup.exe", zaznaczyć Instalacja zaawansowana, odznaczyć Rejestruj. Po instalacji uruchomić Patchera, w górnym prawym rogu klik na karteczkę, podać gdzie jest zainstalowana AM i klik na Patch. To tyle, musi działać.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
waski78
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2012
Posty: 14
Wysłany: 2018-11-25, 14:09   

stif45 napisał/a:
waski78...Jak kolega wyżej napisał, Instalować i patchować w urządzeniu,karcie pamięci. Pobierasz AM oryginał z mojej wstawki (w archiwum jest patch), wypakować na PC. Uruchomić plik "Setup.exe", zaznaczyć Instalacja zaawansowana, odznaczyć Rejestruj. Po instalacji uruchomić Patchera, w górnym prawym rogu klik na karteczkę, podać gdzie jest zainstalowana AM i klik na Patch. To tyle, musi działać.


Witam ponownie. Zatem się udało, rozpakowanie archiwum, instalacja z PC na karte w urządzeniu i działa. Chociaż nie odinstalowalem poprzedniej wersji tylko zrobiłem nakładkę i podczas patch napisał mi ze nie trzeba patchowac bo juz jest.

Tyle że ja chciałem to zainstalować na PC a to już wtedy upomina się rejestrowanie. A wtedy ten patch niecałe rady. Ale poczekam itroche poczytam. Dzięki pozdrawiam
 
 
jot99 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Cze 2010
Posty: 53
Skąd: Polska południowa
Wysłany: 2018-11-25, 15:03   

Na kompie też daje radę. Najpierw instalacja potem patch w którym zostawiasz zaznaczone patch programu, patch mapy ew. backup plików i działa.

Jak wyżej pisałem, mówię o programie 6.24 i mapie 1810.
Ostatnio zmieniony przez jot99 2018-11-26, 06:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 66
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1547
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2018-11-25, 18:04   

Czyżbym coś przeoczył? O ile pamiętam od jakiegoś czasu nie da się skutecznie spatchować pliku na PC. Działa dopiero po lekkiej przeróbce w edytorze. Opis tej czynności jest na forum.
No chyba, że już nie jest to konieczne. ;-) ;-)
Ja poprzestałem na na wersji programu 6.24, więc może 6.25 już się da bezproblemowo spatchować.
_________________
WayteQ X960, HUAWEI P10, Lenovo Yoga 2 1050L.
- AutoMapa - aktualna (WinCE, Android).
Android 4.4.2 KitKet; Android 5.0.1 Lollipop; Android 9
 
 
waski78
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2012
Posty: 14
Wysłany: 2018-11-25, 18:34   

Właśnie jakbym chciał to spaczować na PC, to przed instalacją jak i po - po wskazaniu folderu z AM, jest problem i pach wypisuje error. Po zainstalowaniu to jakoś "ze błąd z tym plikiem wykonywalnym" - nie może go znalezc lub jakoś inaczej przepraszam nie pamiętam tego (3x instalowałem z tymi samymi efektami), a jeślibym chciał spachowac jeszcze przed instalacją to pacher robi wszystko ok po za ostatnią operacją z plikiem Setup.exe. też error. Po takim "nie kompletnie udanym" pachowaniu AM się zawiesza po zainstalowaniu. Za to właśnie w tej wersji chyba 6.25.1 nie było najmniejszego problemu.
Musze spróbować podmienić mapę z 6.24 podczas instalacji 6.25.1 taki mały eksperyment.
 
 
waski78
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2012
Posty: 14
Wysłany: 2018-11-27, 11:23   

Witam ponownie.
Udało się z zainstalowaniem AMmapy na PC. Zainstalowałem na PC wersję 6.25.1 z mapą 1806 [z którą nie było problemu pach] ,a na kartę w nawigacji wgrałem 6.24 z 18.10 Na koniec skopiowałem plik mapy z nawigacji(kartySD) i wkleiłem do folderu na PC z AM. Odpalam działa.
Koniec końców działa i na navi oraz na PC.
Dziękuję za podpowiedzi pozdrawiam serdecznie.
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 56
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 623
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2018-11-27, 18:12   

waski78 napisał/a:
Witam ponownie.
Udało się z zainstalowaniem AMmapy na PC. Zainstalowałem na PC wersję 6.25.1 z mapą 1806 [z którą nie było problemu pach] ,a na kartę w nawigacji wgrałem 6.24 z 18.10 Na koniec skopiowałem plik mapy z nawigacji(kartySD) i wkleiłem do folderu na PC z AM. Odpalam działa.
Koniec końców działa i na navi oraz na PC.
Dziękuję za podpowiedzi pozdrawiam serdecznie.

W celu wyjaśnienia dla innych.
Z postu można odnieść mylne wrażenie, że są problemy z patchowaniem map powyżej 1806 i nie ma problemów z aplikacją 6.25.1.
Nie jest to prawdą.
Są problemy z aplikacją 6.25.1 szczególnie na WinCE.
Jak na razie mapy 1808, 1810 można dograć do aplikacji 6.24.
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
januszpe 
Navi Expert
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 210
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2018-11-27, 18:22   

rrudas popsułeś mi post w którym chciałem pogratulować Wąski78 że jemu jednemu i na razie jedynemu udało się uruchomić 6.25. Wałkujemy ten temat od dwu miesięcy a tu eureka jest!. Sznuki w jednym tylko się pomyliłeś! to nie nogi a ręce w nocniku i to upaprane po samą szyję!
 
 
waski78
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2012
Posty: 14
Wysłany: 2018-11-27, 23:44   

Witam. Panowie.
Proszę się ze mnie nie nabijać :roll:
Miałem plana ściągnąć jakoś nowszą AM od po około 8 m-ach. Wchodzę na forum patrzę na ostanie posty widzę AM 6.24 - 1808 lub 1810 teraz już nie pamiętam. Dotąd zawsze instalowałem to na PC co by sprawdzić czy działa w miarę prawidłowo i czy nie wywala programu bądź czy w ogóle zachowuje się stabilnie. Jeżeli OK to instaluję na nawigacji.
Niestety ni chol..ry nie dałem rady zainstalować wersji 6.24 -1806 na PC ponieważ po instalacji AM prosiła o rejestrację ( chociaż podczas instalki odptaszkowane rejestruj - tak jak zawsze) i po wszystkim. Patch`owanie przed instalacją powodowała problemy jakie wcześniej opisywałem natomiast PO instalacji patch powodował, że po włączeniu AM na PC od razu "zamykało program".
Odinstalowałem tą wersję i pobrałem tą od ravida. Pisze tam bardzo zrozumiale dla mnie :
"Nie używać patchera
Rozpakuj - Zainstaluj
Przy instalacji odznacz "rejestruj"
Tak też zrobiłem i instalacja jak i uruchomienie programu AM na PC bez najmniejszych problemów, wszystko działa. Program stabilnie się zachowuje chodź nie testowany jeszcze w trasie.
Potem olśniliście mnie, że to trza ewentualnie patchować nie na PC a od razu na SD lub w urządzeniu. W sumie nigdy tak nie robiłem ale jak kazali tak zrobiłem i o dziwo poszło bez problemów na navi ( chodź zaznaczam że nie formatowałem SD tylko zrobiłem nakładkę i podczas patchowania dostałem komunikat że nie potrzeba patch bo już to jest zrobione)
Tak więc miałem na navi AM 6.24 -1810 PL a na PC AM 6.25.1 - 1806 PL.
Co do eksperymentu o jakim wspomniałem z podmianką mapy 1810 z wersji 6.24 do AM 6.25.1 1806 to samo skopiowanie z Navi (karty SD zainstalowanej i działającej) do folderu z AM na PC - zadziałało ALE ... program na PC zachowywał się lekko nie stabilnie i po krótkiej chwili, bądź po krótkiej zabawie "przestał odpowiadać".

I teraz FINAŁ. Chciałbym aby mnie dobrze zrozumiano.
Skoro na PC miałem wgraną AM 6.25.1 z mapą 1806 wystarczyło nie skopiować mapę po zainstalowaniu na PC tylko wytargać ją czyli 1810 mapę i przed instalacją (działającej wersji dla mnie na PC) podmienić plik z mąpą, wówczas kiedy program instalował się zainstalował razem z (podmienioną) mapą 1810PL - zrobiłem tak razem z PL i EU.
W sumie to sam się zastanawiałem czy program "zorientuje się" że podczas instalacji ma nowszą mapę niż ta co była w paczce. I wtedy zabanglało! AM na PC nie wiesza się, pracuję cały czas,
1.Instalka 6.25.1 z 1810PL (podmieniona folderem MAPY jeszcze przed instalacją)
2.Instalka 6.24 z 1810 EU craked od "iron210" do tego Ad.1
3.Po uruchomieniu programu AM na PC wczytując PL pisze wersja :6.25.1 (3101) 1810
4.Po uruchomieniu programu AM na PC wczytując EU pisze wersja :6.25.1 (3101)-1810 po mimo dogrania wersji 6.24 1810 :-/ do tej polskiej wersji tylko.

Mam nadzieję, ktoś to rozszyfruje tej moje wypociny, nie mniej jednak bardziej mi odpowiadały (zresztą chyba nie tylko mi) jak była wersja craked czy to EU czy PL.
Pobierz, odznacz"v" i użytkuj PL czy EU.
Skończyło się sukcesem, trochę może zagmatwanym ale działającym.
Pisząc ten krótki post dwa razy sprawdzałem na PC wczytując raz PL raz EU co tam dokładnie pisze na "kafelku" "o programie" i wersji żebym już nie mieszał tu na forum.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 828
Wysłany: 2018-11-28, 09:51   

waski78 napisał/a:
Jeżeli OK to instaluję na nawigacji.
Niestety ni chol..ry nie dałem rady zainstalować wersji 6.24 -1806 na PC ponieważ po instalacji AM prosiła o rejestrację ( chociaż podczas instalki odptaszkowane rejestruj - tak jak zawsze) i po wszystkim. Patch'owanie przed instalacją powodowała problemy jakie wcześniej opisywałem natomiast PO instalacji patch powodował, że po włączeniu AM na PC od razu "zamykało program".

Bo ta automapa wymagała patcha, ale jeszcze aby działała na komputerze trzeba było "ręcznie" "spatchwać" plik tpcAm.exe bo jak wiadomo, Patcher 3.4.2 już od kilku wersji wstecz nie działa tak jak powinien na komputerze. Poradnik jak to zrobić aby działało jest gdzieś na forum, ale nie chce mi się szukać. Natomiast ta wersja druga już była "przerobiona" łącznie z edytowanym odpowiednio plikiem tpcAm.exe, gotowa do instalacji i już nie wymagała patchowania.
 
 
waski78
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2012
Posty: 14
Wysłany: 2018-11-28, 10:34   

Dokładnie potwierdzam. Ten mój trochę poroniony sposób zadziałał na PC ale już na navi ma spore problemy i gryzą się wersje PL i EU [6.24 i 6.25] co mnie nie dziwi jak jedna bangla to druga ma zonk. Cóż dobrze było popracować trochę nad tym i samemu zobaczyć efekty.
Pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 10