Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z instalacją AutoMapy 6.x
Autor Wiadomość
kaniavanbyk
Waypoint


Dołączył: 14 Wrz 2008
Posty: 18
Wysłany: 2009-04-27, 14:30   

najgorsze jest to ze juz robilem takie operacje na kilkunastu navi dla znajomych i wszystkim chodzi tylko nie mi hehe ironia:) nie wiem moze poszukam witaminek z jeszcze jakiegos innego zrodla bo juz kila sprawdzilem i nic no ale i tak dzieki za pomoc
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3457
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-04-27, 16:04   

kaniavanbyk napisał/a:
juz robilem takie operacje na kilkunastu navi dla znajomych
Spróbuj na zgranym od znajomego "gotowcu" - wyciągniesz prawdopodobnie właściwe wnioski... :mrgreen:
_________________

 
 
kaniavanbyk
Waypoint


Dołączył: 14 Wrz 2008
Posty: 18
Wysłany: 2009-04-27, 20:04   

tez juz tak myslalem:)
zobaczymy efekt..
aha w miedzy czasie sciagnalem bezinstalacyjna AM 5.3 z mapa polski slodzona i.....
kicha hehe a troche inaczej bo program sie odpalil pokazalo juz mape i wtedy ten wredny komunikat mapa....
no ale trzeba dalej probowac:)

[ Dodano: 2009-04-27, 21:00 ]
nietety nadal porazka:/
cos mi sie wydaje ze moze ktoras z poprzednich wersji musiala cos zapisac w rejestrze i przez to ten blad
jest to mozliwe????
 
 
Adam-T 
Waypoint



Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 90
Wysłany: 2009-04-28, 00:41   Re: problem z mapa europy

kaniavanbyk napisał/a:
Probowalem juz roznych wersji tej AM instalacyjnych i bezinstalacyjnych
wgrywalem na karte i na urzadzenie

No właśnie, napisałeś, że próbowałeś zainstalować też na urządzenie. Może instalujesz dobrze na kartę SD (dobrze posłodzoną wersję) a uruchamiasz cały czas tą samą złą instalację na urządzeniu :?:
Adam

PS
kaniavanbyk napisał/a:
program sie odpalil pokazalo juz mape i wtedy ten wredny komunikat mapa....

na tej wersji spróbuj "wczytaj mapę" i wskaż tą na karcie SD
 
 
wotek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-04-28, 00:47   

Witam,

Nie zakładam nowego tematu bo podobny mam problem.

Mam problem z AM, cały czas wyskakuje komunikat iż mapa została źle wgrana lub nie jest zarejestrowana.

ps.
Ubiegne odpowiedzi: :-P
Urządzenie "odblokowane" shotakbarem
Tak, zażyłem antybiotyki ale nic pomaga cały czas to samo.
Używałem różnych AM i jw to samo.
Próbowałem instalacyjne i bezinstalayjne.

Ma ktoś jakiś pomysł ?
Nawigacja: SONY NV-U 50 (instalacja na urządzeniu)
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-04-28, 08:51   

kaniavanbyk napisał/a:
os mi sie wydaje ze moze ktoras z poprzednich wersji musiala cos zapisac w rejestrze i przez to ten blad

Usuń za pomocą CeRegEditor-a z rejestru klucz Aqurat, jak nie będzie chciał zniknąć to po kolei, w podkluczu AutoMapa wszystkie wpisy - podklucz AutoMapa - klucz - Aqurat, zresetuj navi i na nowo instalka.
Przekonasz się czy to o to chodziło.

[ Dodano: 2009-04-28, 08:58 ]
wotek napisał/a:
Ubiegne odpowiedzi: :-P

Chyba pytania ;-)

wotek napisał/a:
Urządzenie "odblokowane" shotakbarem
Tak, zażyłem antybiotyki ale nic pomaga...

Najważniejszego nie napisałeś - jaki system na navi i jaka wersja AM, zdaje mi się że WinCE 4.2 i AM 5.5.1 Ci nie ruszy, brak witamin.
Zainstaluj wersję 5.3.0.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
wotek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-04-28, 09:41   

renron napisał/a:

wotek napisał/a:
Ubiegne odpowiedzi: :-P

Chyba pytania ;-)


:mrgreen: Późno już było :lol:

renron napisał/a:

wotek napisał/a:
Urządzenie "odblokowane" shotakbarem
Tak, zażyłem antybiotyki ale nic pomaga...

Najważniejszego nie napisałeś - jaki system na navi i jaka wersja AM, zdaje mi się że WinCE 4.2 i AM 5.5.1 Ci nie ruszy, brak witamin.
Zainstaluj wersję 5.3.0.


WinCE 4.2, próbowałem na AM 5.3.0 , 5.5.1 , 5.1.1, 5.0.5.
To samo, za każdym razem wychodziło iż mapy źle zarejestrowane.

Może to być problem z ActiveSync, że konwertuje to na swój format ?
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-04-28, 09:55   

wotek napisał/a:
WinCE 4.2, próbowałem na AM 5.3.0 , 5.5.1 , 5.1.1, 5.0.5.
To samo, za każdym razem wychodziło iż mapy źle zarejestrowane.

Może to być problem z ActiveSync, że konwertuje to na swój format ?

Robisz coś źle, przypuszczam że mieszasz z witaminami,zapomnij na razie o wersji 5.5.1 (nie ma pod WinCE 4.2 witamin), zainstaluj np. wersję 5.3.0 po przez czytnik kart wg tej instrukcji:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8518

ActiveSync nie ma nic do rzeczy, instalacja za jego pomocą trwa o wiele dłużej niż przez czytnik.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
wotek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-04-28, 10:21   

renron napisał/a:

Robisz coś źle, przypuszczam że mieszasz z witaminami,zapomnij na razie o wersji 5.5.1 (nie ma pod WinCE 4.2 witamin), zainstaluj np. wersję 5.3.0 po przez czytnik kart wg tej instrukcji:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8518

ActiveSync nie ma nic do rzeczy, instalacja za jego pomocą trwa o wiele dłużej niż przez czytnik.


No właśnie i tu jest problem, Sony NV-U 50 nie posiada slotu na kartę pamięci.
Wersję AM które posiadam działały na innym urządzeniu.
 
 
michal1957
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 1154
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2009-04-28, 10:36   

Cytat:
ActiveSync nie ma nic do rzeczy, instalacja za jego pomocą trwa o wiele dłużej niż przez czytnik.

I tu można by było dyskutować. Dla poparcia tezy link do serwisu: http://www.automapa.pl/?P...rticle_id=48149
_________________
Jeżeli wydaje Ci się że masz zawsze rację, masz rację, wydaje Ci się.
 
 
kaniavanbyk
Waypoint


Dołączył: 14 Wrz 2008
Posty: 18
Wysłany: 2009-04-28, 11:51   

renron napisał/a:
kaniavanbyk napisał/a:
os mi sie wydaje ze moze ktoras z poprzednich wersji musiala cos zapisac w rejestrze i przez to ten blad

Usuń za pomocą CeRegEditor-a z rejestru klucz Aqurat, jak nie będzie chciał zniknąć to po kolei, w podkluczu AutoMapa wszystkie wpisy - podklucz AutoMapa - klucz - Aqurat, zresetuj navi i na nowo instalka.
Przekonasz się czy to o to chodziło.


niestety nadal porazka usunalem caly aqurat bez problemu ale blad caly czas wyskakuje
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-04-28, 11:53   

A może nieodpowiednie witaminy do programu bo win ce ma witaminę : wce42Am.exe a nie wceAm.exe
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-04-28, 11:59   

michal1957 napisał/a:
renron napisał/a:
ActiveSync nie ma nic do rzeczy, instalacja za jego pomocą trwa o wiele dłużej niż przez czytnik.

I tu można by było dyskutować. Dla poparcia tezy link do serwisu: http://www.automapa.pl/?P...rticle_id=48149


I właśnie to jest poparcie mojego stwierdzenia, cyt.
"instalacja za jego pomocą trwa o wiele dłużej niż przez czytnik"

Cytat ze strony AutoMapy:

Uwaga 1: Użycie czytnika kart wielokrotnie przyspiesza proces instalacji, który bez czytnika może trwać wiele godzin. Przy tym nawet tani zewnętrzny czytnik podłączony do gniazda USB jest zwykle znacznie szybszy niż czytnik wbudowany fabrycznie w komputer PC, zwłaszcza jeśli jest to laptop.

Nie za bardzo wiem co chciałeś przez to powiedzieć. :roll:

[ Dodano: 2009-04-28, 12:07 ]
wotek napisał/a:
No właśnie i tu jest problem, Sony NV-U 50 nie posiada slotu na kartę pamięci. Wersję AM które posiadam działały na innym urządzeniu.

W takim razie spróbuj zainstalować przez ActiveSync wg instrukcji którą Ci podałem, z jednym wyjątkiem, w pkt 8 nie zaznaczasz Czytnik kart, tylko PacketPC/WinMobile/WinCE i pomijasz pkt9. W pkt 10 zaznaczasz WinCE.NET 4.2

Na początek proponuję wersję PL będzie szybciej i sprawdzisz czy działa, jak chcesz mieć EU to wystarczy później skopiować folder Europe z mapami Europy, a Polskę usuniesz.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
kaniavanbyk
Waypoint


Dołączył: 14 Wrz 2008
Posty: 18
Wysłany: 2009-04-28, 12:14   

Bismar napisał/a:
A może nieodpowiednie witaminy do programu bo win ce ma witaminę : wce42Am.exe a nie wceAm.exe


wiem ze musi byc wce42:) juz pisalem ze nie jestem totalnym laikiem hehe :D troche sie naczytalem na forach i troche juz tych podmianek zrobilem:) i nigdy nie mailem zadnych problemow
nawet mam witaminki z roznych zrodel zeby wykluczyc mozliwosc uszkodzonej itp

mimo wszystko nadal ten komunikat
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-04-28, 12:19   

Bismar napisał/a:
A może nieodpowiednie witaminy do programu bo win ce ma witaminę : wce42Am.exe a nie wceAm.exe

Nie wprowadzaj w błąd.
WinCe ma witaminę wce42Am i wceAm, pierwsza jest dla WinCE 4.2, druga dla WinCE 5.0, dopiero wm5Am jest dla WinMobile. ;-)
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 10