Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
odblkowanie smartgps SG660
Autor Wiadomość
piotyc 
azymut


Wiek: 34
Dołączył: 26 Gru 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-12-26, 15:08   odblkowanie smartgps SG660

Witam!
Czy jest możliwość odblokowania Windows Ce 6.0 w nawigacji smartGPS SG660

Pozdawiam Piotr
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18779
Wysłany: 2010-12-26, 17:07   

Pełne info według http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1389

Co masz w folderze smartgps (ew. flash_storage) i w pliku autorun.inf?
_________________

 
 
piotyc 
azymut


Wiek: 34
Dołączył: 26 Gru 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-12-27, 20:30   

przesyłam link z rzutem głównego katalogu nawigacji http://www.fotosik.pl/pok...17b4338e3b.html

fabrycznie jest zainstalowana automapa na karcie microSD 4GB
dokładnie jest to model nawigacji SG 660 AME
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2010-12-27, 20:51   

Najprościej włozyć druga kartę z plikiem explorer.exe przemianowanym na AutoMapa EU.exe (lub tak, jak plik startowy AM), w tym samym folderze, jak AM.

Jakie masz foldery na SD?
Co masz w pliku Navipath?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
piotyc 
azymut


Wiek: 34
Dołączył: 26 Gru 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-12-27, 21:55   

przesyłam zrzut karty SD http://www.fotosik.pl/pok...54bfe78620.html
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2010-12-27, 21:59   

A co w pliku shell.ini?
Spróbuj - na innej karcie - stworzyc plik shell.ini o zawartości
\Windows\explorer.exe
włóż do nawigacji, włacz i kliknij w NAWIGACJA

[ Dodano: 2010-12-27, 22:00 ]
Spróbuj też panelu z http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=25386
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
piotyc 
azymut


Wiek: 34
Dołączył: 26 Gru 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-12-28, 08:17   

Dzięki zadziałało, Windows odblokowany
 
 
szaman821
azymut


Dołączył: 30 Sty 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-01-30, 13:15   

WITAM mam problem z smartgps sg 660 jak wyzej, jak wejsc w windows jak stworzyc plik .ini Orginalnie mam zainstalowana automape i nie umie odblokowac urzadzenia
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2011-01-30, 14:29   

Zrób plik txt, wpisz zawartość i przemianuj. Nie zapomnij o rozszerzeniu.
Szczegóły w instrukcji do Windowsa i na forach komputerowych

Po co chcesz wchodzić w Windowsa?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
szaman821
azymut


Dołączył: 30 Sty 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-01-30, 14:44   

Zadzialalo utworzylem plik shell.ini weszlo do windowsa tylko teraz gdy odpalam automape
to pasek windowsa przykrywa mi menu i niemoge ustawic trasy co zrobic ??
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2011-01-30, 14:49   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=4997
http://www.my-navia.pl/vi...highlight=start
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=98
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
szaman821
azymut


Dołączył: 30 Sty 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-01-30, 17:37   

Niestety pomysl z wykalaczka niedziala, niewiem co dalej zrobic :-(
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2011-01-30, 21:55   

A przekalibrowałeś?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18779
Wysłany: 2012-02-27, 14:22   

Prośba do właścicieli tego modelu o testy menu AdJa: http://chomikuj.pl/jajace...,1467415625.zip (panel niekompletny, przycięty do 0,9MB aby móc ściągać bez rejestracji)

Rozpakować, folder AdJa skopiować do ResidentFlash a startx.exe wskazać jako uruchamiany spod NAWIGACJA
_________________

 
 
BART.107 
Waypoint



Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 131
Skąd: Ruszki
Wysłany: 2012-02-27, 15:27   

ja tez mam smarta sg660 jest fabrycznie odblokowany menu Adja z checia sprawdze jak odzyskam bo poszła w swiat na testy z primo czy trzeba koniecznie AdJa skopiować do ResidentFlash czy wystarczy na karte :mrgreen:
_________________
Smartgps 660 IGO Primo
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9