Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
odblkowanie smartgps SG660
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2012-02-27, 23:28   

Na SD też, ale zalezy mi na testach z ResidentFlash
_________________

 
 
BART.107 
Waypoint



Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 131
Skąd: Ruszki
Wysłany: 2012-03-04, 20:09   

Narazie musimy sie wstrzymać z testami jeszcze nawi nie doszła do mnie :-x została w scani i bedzie dopiero na przyszły piatek

[ Dodano: 2012-03-10, 23:13 ]
sprawdzałem ten pulpit adjasg660test odpalam go z rezidenta i plik startowy odpalam startx.exe i odpala ale na sekunde wskakuje wyswietlacz o rozdzielczosci 3/4 ekranu tak jak by skórka była by z 3,5 cala

[ Dodano: 2012-03-11, 14:59 ]
dodam ze odpalam to smartgps sg660
_________________
Smartgps 660 IGO Primo
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2012-03-11, 15:41   

Rozmiar nieważny, chodzi o testy skryptu uruchamiającego

Uruchom (przez shell.ini) Itaskmanagera i podaj listę procesów

[ Dodano: 2012-03-11, 15:56 ]
Wersja testowa na rozdzielczość 4,3cala - ale ze starym skryptem
_________________

 
 
BART.107 
Waypoint



Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 131
Skąd: Ruszki
Wysłany: 2012-03-11, 18:02   

uuuuuuu a jak tego dokonac Uruchom (przez shell.ini) Itaskmanagera

[ Dodano: 2012-03-11, 18:13 ]
mam

NK.EXE
dbgports..........
udevice............
udevice...........
udevice............
udevice............
servicesd.........
FMservic..........
Gpsmc.exe........
AdjustTI.........
pvrshell.exe........
play.exe.........
osd.exe.........
MENU.EXE.........
Taskmg..........

ale mam inny pulpit
_________________
Smartgps 660 IGO Primo
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2012-03-12, 07:20   

BART.107 napisał/a:
na sekunde wskakuje wyswietlacz o rozdzielczosci 3/4
A potem wraca fabryczne menu Smarta?
BART.107 napisał/a:
mam inny pulpit
To znaczy?

Zmień w startx.mscr wpis z
Kill("PVShell.exe")
na
Kill("PVRShell.exe")

W folderze Windows masz plik ShellPVE.exe, czy o trochę innej nazwie? (na przykład ShellPVr.exe)
_________________

 
 
BART.107 
Waypoint



Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 131
Skąd: Ruszki
Wysłany: 2012-03-12, 11:43   

moj smartsg660 jest fabrycznie odblokowany i moge sobie wybrać scieżke do navi,
_________________
Smartgps 660 IGO Primo
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2012-03-12, 11:51   

Wiem, ze masz wybór - bo inaczej nie pisałbym o uruchamianiu startx.exe

A co odpowiedzią na pierwsze pytanie i zmiana litery?
_________________

 
 
BART.107 
Waypoint



Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 131
Skąd: Ruszki
Wysłany: 2012-03-12, 12:30   

nazwy zmienione

startx.mscr wpis z
Kill("PVShell.exe")
na
Kill("PVRShell.exe") odpalam i nadal nic menu wyskakuje na sekunde i znika
_________________
Smartgps 660 IGO Primo
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2012-03-12, 12:53   

Po
Kill("PVRShell.exe")
dopisz
Kill("menu.exe")
_________________

 
 
BART.107 
Waypoint



Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 131
Skąd: Ruszki
Wysłany: 2012-03-12, 12:58   

nadal nic wyskakuje menu na sekunde zrobiłem fotke jest na pierwszej stronie zerknij
http://chomikuj.pl/BART.10
_________________
Smartgps 660 IGO Primo
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2012-03-12, 12:58   

BART.107 napisał/a:
ale mam inny pulpit
A uruchamiasz Adje na oryginalnym panelu Smarta, czy na innym pulpicie?
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-03-12, 12:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BART.107 
Waypoint



Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 131
Skąd: Ruszki
Wysłany: 2012-03-12, 12:59   

na orginalnym od smarta

[ Dodano: 2012-03-12, 13:01 ]
wybur programu do nawigacji \ residentflash\Adja\Adja.exe
_________________
Smartgps 660 IGO Primo
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2012-03-12, 13:01   

Co masz w startx.mscr?

Spróbuj jeszcze dopisać
Kill("play.exe")
_________________

 
 
BART.107 
Waypoint



Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 131
Skąd: Ruszki
Wysłany: 2012-03-12, 13:02   

wersja = FileExists("\SDMMC\Mobilenavigator\Mobilenavigator.exe")
If (wersja=1)
Kill("PVRhell.exe")
Kill("menu.exe")
RunWait("\ResidentFlash\AdJa\AdJa.exe")
Run("\Windows\ShellPVr.exe")
EndIf
If (wersja=0)
Run ("\SDMMC\Mobilenavigator\Mobilenavigator.exe")
EndIf
_________________
Smartgps 660 IGO Primo
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2012-03-12, 13:05   

nie Kill("PVRhell.exe")
a
Kill("PVRShell.exe")
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9