Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
SmartGPS 635 odblokowanie
Autor Wiadomość
piotr61
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Mar 2012
Posty: 7
Wysłany: 2012-03-04, 18:49   

Posiadam również SmartGPS 635 przedstawiliście problem związany z tym modelem ale nie podaliście rozwiązania jak odblokować windows oraz co zrobić żeby Smart był rozpoznawany przez ActiveSync - jest widoczny jak dysk ale tylko są widoczne dane na karcie SD - może moglibyście wrócić do tematu i pomogli rozwiązać ten problem ?
Liczę na waszą pomoc i z góry dziękuję
Piotr
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2012-03-04, 19:31   

piotr61 napisał/a:
nie podaliście rozwiązania jak odblokować
Bo to nie jest wątek o odblokowaniu, a prośba o backup.
_________________

 
 
piotr61
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Mar 2012
Posty: 7
Wysłany: 2012-03-04, 22:51   

to nie jest wątek o odblokowaniu, a prośba o backup.[/quote]

no tak czyli "kicha" szukam wszędzie sposobu na odblokowanie tego modelu i tylko tu znalazłem o nim wzmiankę że nawet dokładnie nie doczytałem - sorry
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9611
Wysłany: 2012-03-05, 07:45   

To załóż wątek o odblokowaniu i opisz urządzenie wg http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1389

[ Dodano: 2012-03-05, 07:47 ]
Zobacz, czy jest podobnie jak w modelach 625 http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=12957 i http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=23663
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-03-05, 07:58   

Przecież w ustawieniach masz sciezke GPS, przynajmniej w kopii która uzyskałem (w końcu) było takie menu.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
piotr61
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Mar 2012
Posty: 7
Wysłany: 2012-03-05, 12:51   

jestem_ktoś napisał/a:
To załóż wątek o odblokowaniu i opisz urządzenie wg http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1389

[ Dodano: 2012-03-05, 07:47 ]
Zobacz, czy jest podobnie jak w modelach 625 http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=12957 i http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=23663


Jestem tu poraz pierwszy nie umiem sie "poruszac" w tym swiecie - poprostu po dlugich poszukiwaniach znalazlem wzmianke o SG635 wiec napisalem
Co do opisu modelu 625 i innych to problem w tym że wszyscy opisują jak to zrobić korzystając z ActivSync a "mój" ActwivSync nie widzi GPS-a komputer widzi tylko kartę w GPS jak stacje dysków i zawartość tylko tej karty
No ale skoro to nie to miejsce nie ten temat - coz mówi się trudno - cierpi sie dalej ale i tak dziękuję za "odzew"
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2012-03-05, 13:15   

A w opcjach nie masz przełączania na tryb AS?
_________________

 
 
piotr61
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Mar 2012
Posty: 7
Wysłany: 2012-03-05, 14:28   

jacekp1313 napisał/a:
A w opcjach nie masz przełączania na tryb AS?

w GPS nie ma zadnych opcji wlacza sie po uruchomieniu taki ekran jak pokazal kolega ktory rozpoczal temat o kopii juz go tu nie ma widze ze watek zostal przeniesiony sa tylko ustawienia odnosnie sciezki do map
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2012-03-05, 14:31   

To uruchom CeCommandera z SD i podaj info wg wskazanego linku
Oraz Itaskmanagera - i z niego listę uruchomionych procesów
Programy w DOWNLOAD
_________________

 
 
piotr61
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Mar 2012
Posty: 7
Wysłany: 2012-03-05, 15:25   

jacekp1313 napisał/a:
To uruchom CeCommandera z SD i podaj info wg wskazanego linku
Oraz Itaskmanagera - i z niego listę uruchomionych procesów
Programy w DOWNLOAD

w katalogu głównym:
\\Plugins
\Application Data
\My Documents
\Program Files
\Recykled
\ResidentFlash
\SDMMC
\Temp
\Windows
Control Panel.lnk

Itask Prosess:
ItaskMgr.exe
TC.exe
explorer.exe
TC.exe
main.exe
btpower.exe
services.exe
lauch.exe
gwes.exe
device.exe
filesys.exe
NK.exe
Ostatnio zmieniony przez piotr61 2012-03-05, 16:23, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-03-05, 15:43   

Panowie, to jest kopia GC5066, BLOW50Ybt itd tylko menu ma inne.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 57
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1053
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2012-03-05, 15:50   

piotr61 napisał/a:
Czegoś nie dopisałeś czy ja nie rozumiem? "nfo wg wskazanego linku" ?
jestem_ktoś napisał/a:
To załóż wątek o odblokowaniu i opisz urządzenie wg http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1389
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
piotr61
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Mar 2012
Posty: 7
Wysłany: 2012-03-05, 17:40   

Jejku działa - wielkie dzięki jacku za zainteresowanie i cenne wskazówki :-)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2012-03-05, 21:29   

piotr61 napisał/a:
wielkie dzięki jacku
Ja przecież nic nie pomogłem.
Jakbyś jeszcze podał, gdzie jest plik main.exe oraz co jest w resiadentFlash, to zrobiłbym skrypt do AdJi (i do innych paneli)
_________________

 
 
piotr61
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Mar 2012
Posty: 7
Wysłany: 2012-03-05, 23:03   

jacekp1313 napisał/a:
piotr61 napisał/a:
wielkie dzięki jacku
Ja przecież nic nie pomogłem.
Jakbyś jeszcze podał, gdzie jest plik main.exe oraz co jest w resiadentFlash, to zrobiłbym skrypt do AdJi (i do innych paneli)

Pomogłeś dzięki Twoim wskazówkom GPS już się komunikuje z ActiveSync a dzięki temu np mogę w automapie poprzez AMCENTER uaktualniać blokady na drogach co wcześniej nie było możliwe moglem zrobić kopię rejestru itp pewnie nie jest to jeszcze wszystko co można z GPS-a wydobyć ale mnie już zadowala
Co do twoich pytań to chętnie na nie odpowiem bo mogą sie przydać innym ale sorry nie wiem gdzie jest plik main.exe nie mogę go nigdzie znaleźć
co do ResiadentFlash to jest w nim:
AutoMapa.info
i Folder GPSPhoto
w tym folderze to kilka plików pliki z rozszerzeniem *.lyg
background_DELUX, MMED, MMEDIA1, MMEDIA, narzędzia, NAVI1, NAVI, nawigacja, OFF1, OFF, SYS1, SYS, SYSTEM, TOOLS1, TOOLS - są to zdaje się pliki związne z tym panelem który sie uruchamia przy włączeniu GPS-a
ale tego to ja już nie wiem
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11