Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-17, 17:54
Navigo 8
Autor Wiadomość
zbyszek35
Waypoint


Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 24
Wysłany: 2008-05-01, 08:52   Navigo8i(z informacją o korkach, patrolach)Może Lepsze od AM

Navigo8i(z informacją o korkach, patrolach)
 
 
dariosss 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Mar 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-05-01, 14:56   

No to zabladzilem pomiedzy tematami :lol: ale jak juz jestem w temacie navigo to dopisze ze to demo ;-)
 
 
kuma 
Waypoint



Wiek: 34
Dołączył: 12 Lut 2008
Posty: 22
Skąd: Wejherowo
Wysłany: 2008-05-04, 01:28   

To ja dopiszę jeszcze najciekawsze informacje ze strony producenta (dla leniwych :-) )

WYMAGANIA:
Zalecana konfiguracja PDA:
* Procesor 400MHz.
* System operacyjny: Windows Mobile 5.0.
* Dostępna pamięć RAM: 30 MB.
* Miejsce na dysku 120MB.
* Odbiornik GPS.
* Wbudowany moduł GSM

- CENA: 599zł

- tylko w majowym LOGO otrzymasz płytę CD z NAVIGO 8i i z pełną jego funkcjonalnością.
Do 30 lipca korzystając z niego nie płacisz za funkcjonalność, a jedynie za ruch GPRS oraz SMSy.

- comiesięczne, bezpłatne aktualizacje do pobrania

- 1.6 mln rzeczywistych punktów adresowych dla precyzyjnej nawigacji pod drzwi. Nie stosujemy interpolacji numerów adresowych – każdy adres to środek budynku o danym numerze. Komendy głosowe, graficzne, mapa 2D/3D oraz panel nawigacyjny z kompletem informacji o podróży do celu.

- 600 planów miast i miejscowości

- W sieci: wysyłanie i pobieranie informacji o korkach, utrudnieniach i patrolach policji
Chcesz wiedzieć czy dziś dojedziesz do pracy bez stania w długim korku? Gdzie zdjąć nogę z gazu? Czy na drodze remont jeszcze trwa? Wysyłaj dzięki technologii GSM informacje o korkach, utrudnieniach na drodze i patrolach policji a następnie pobieraj wszystkie te informacje zgłoszone przez wspólnotę użytkowników NAVIGO. Wystarczy dwa dotknięcia ekranu, aby wysłać SMS z informacją TU KOREK! Niewiele więcej, aby pobrać informacje o aktualnych korkach, patrolach i utrudnieniach i być ostrzeganym o zbliżaniu się do tych miejsc:„Uwaga, przed Tobą korek!”. Możesz również wysyłać sygnały SOS pod zdefiniowany numer telefonu komórkowego.


Ze strony producenta można ściągnąć wersje demo (część warszawy ) programu. Ciekawi mnie kiedy przyjdzie witaminka:))
Ostatnio zmieniony przez harry 2008-05-04, 08:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
risk
[Usunięty]

Wysłany: 2008-05-08, 08:07   

Zainstalowałem na Akirze to coś i po mimo braku błędów nie chodzi. Wywala jakiś błąd w pliku i leży. Widziałem zrzuty ekranu i było fajnie.
 
 
sq5alt 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Sie 2007
Posty: 9
Skąd: Mława
  Wysłany: 2008-05-08, 12:21   

krisp napisał/a:
Zainstalowałem na Akirze to coś i po mimo braku błędów nie chodzi. Wywala jakiś błąd w pliku i leży. Widziałem zrzuty ekranu i było fajnie.



Brak plików :
communication.dll
lbEGL.dll
lbGLES_CM_NcE.dll

może ktoś ma
_________________
Navia 55 - Mapamap, Automapa, Autopilot, Tomtom IGO8, Sygic Drive, Destinator
 
 
 
Pavulon 
azymut


Wiek: 48
Dołączył: 14 Wrz 2008
Posty: 3
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-09-14, 20:08   

zbyszek35 napisał/a:
Zainstalowałem na Akirze to coś i po mimo braku błędów nie chodzi.

Minęło kilka miesięcy od tego wpisu, ale gwarantuje Ci że nie masz czego żałować ....
Ja mało szału nie dostałem a miałem fabrycznie nową wersję ;-)
Tragedia to jest za małe i płytkie słowo na funkcjonalność tego czegoś, bo nawigacją to na bank nie jest.
Mapa, nie powiem, spoko, Copernicus jest moją ulubionym wydawnictwem MAP PAPIEROWYCH, ale w połączeniu z techniką GPS i funkcjonalnością Navigo 3500 można radykalnie zdanie o firmie rzeczonej zmienić :lol: :lol: :lol:
_________________
AutoNavi 3000, AM 5.0.5 przemiennie z Copernicusem
A chciałbym nie zmieniać kart, pomoże ktoś??
 
 
 
walek75 
GPS instruktor


Pomógł: 37 razy
Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 617
Wysłany: 2008-09-16, 16:45   

Może jakaś "Dobra Dusza" wystawi image ze swojej karty (tudziesz Innego Flash Drive'a) navigo 8i Copernicusa ? Binarki muszą się różnić w ogólnodostępnej wersji demo (ze strony navigo.pl) od werasji pełnej, a do wersji full dostępu brak :-(
 
 
Pavulon 
azymut


Wiek: 48
Dołączył: 14 Wrz 2008
Posty: 3
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-09-25, 11:46   

Kopałem szukałem ale nie znalazłem odpowiedniejszego miejsca na moje problemy, więc je wywalę tutaj (jeżeli za słabo szukałem, to prośba do moderów o umieszczenie tego tam gdzie trzeba ;-) )

No to zaczynamy ...
Minęło już kawał czasu (10 dni, he he :mrgreen: )o momentu włączenia tego magicznego pudełka i, jak ktoś napisał " im dalej w las tym więcej drzew", a u mnie doszło jeszcze "apetyt rośnie w miarę jedzenia" ;-)
Do rzeczy. Sprzęt posiadam taki:
Specyfikacja AutoNavi 3000
CPU: Samsung S3C2440, 300MHz, 64MB RAM,
LCD 320x240 3,5” 65k kolorów TFT LCD dotykowy,
Gniazdo kart pamięci SD/MMC,
Wbudowany głośnik 1W,
wyjście słuchawkowe,
USB wersja 1.1 full speed (12Mb/s),
Bateria Li-Jon 1000mAh
(czas pracy ok. 2 godzin na domyślnych ustawieniach, ładowanie ok. 3 godzin).
System Windows CE 4.2 Core.
Kolor: czarny przód, srebrny tył, wymiary 110x78x21 mm, waga 168g
Odtwarzanie: pliki muzyczne (Mp3, wma), filmowe (Mp4, wmv, avi, divx, ogg),
graficzne (Jpeg).

Nówka sztuka nie śmigana, mapa Copernicus na karcie 1GB , spoko. Ale ...
Automapa, mimo swoich braków topograficznych, jakoś lepiej mi podchodzi, więc wsadziłem do tego ustrojstwa AM 5.0.5 (dzięki uprzejmości kstanek, który ugotował gotową wersję AM dla AutoNavi :arrow: TUTAJ )
Wszysko chodzi jak trzeba, a nawet lepiej ;-) Kanapek nie robi, ale co tam.
Z tym, że w momencie kiedy dowiedziałem się że producent zablokował możliwość korzystania z WinCE 4.2, który jest w tym urządzeniu momentalnie zachciało mi się zainstalować obie mapki, (Copernicus i AM) a może dodatkowo TomTom'a :roll: ;-)
Zwykła ludzka przekora, ale nie lubię jak mnie ktoś ogranicza :lol:
Poza tym łatwiej by było przełączać się programowo między mapami, niż wyciągać kartę i czekać na załadowanie mapy za każdym razem od nowa.
W związku z tym mam pytanie, prośbę, czy jak to nazwać:
W jaki sposób odblokować to coś, w momencie kiedy ActiveSync 4.5 nie widzi urządzenia.
Dodam że cały osprzęt, w sensie kabel jest oryginalny i dalej nic ...
W temacie gps'ów jestem zielony jak szczypiorek więc bardzo proszę o pomoc :-)
Kiedyś była taka książka "Windows dla opornych" , może ma ktoś ochotę być współtwórcą podobnego poradnika dotyczącego AutoNavi 3000 :?:
Będę bardzo wdzięczny, i myślę że większość użytkowników tego sprzętu również ;-)
Wydaje mi się że rozwiązanie tego zagadnienia, w sensie odblokowanie i instalacja kilku map (wiem że to możliwe, bo widziałem, ale koleś nie chciał się pochwalić jak to zrobił) jest banalnie proste, tylko szukam nie tego co trzeba i potrzeba mi nakierowania, potem już poleci, a jak się uda, to na bank się tym podzielę z resztą ;-)
Najbardziej boję się kopania w rejestrach, ale i tak nie mam do nich dostępu, więc na razie śpię spokojnie :lol:
_________________
AutoNavi 3000, AM 5.0.5 przemiennie z Copernicusem
A chciałbym nie zmieniać kart, pomoże ktoś??
 
 
 
golon44 
azymut


Dołączył: 06 Lis 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-11-06, 02:10   

NAVIGO 8i czy jest gdzies wersja ktorą mozna by było zaistalowac na larku 35,0
 
 
mizmars 
azymut



Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 4
Wysłany: 2009-03-26, 13:48   

golon44 napisał/a:
NAVIGO 8i czy jest gdzies wersja ktorą mozna by było zaistalowac na larku 35,0


Przyłączam się do pytania. :lol:
_________________
Lark FreeBird 35.0; MapaMap 6.1.8
 
 
drkoo
Waypoint


Dołączył: 23 Sty 2009
Posty: 80
Wysłany: 2009-04-03, 15:25   

na stronie juz niema linka czy ma ktos wersjie na win ce 5.0 mio 200
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-04-03, 19:38   

Mam płytę instalacyjną, wrzucę na chomika
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
daniel xx 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 15 Wrz 2008
Posty: 117
Wysłany: 2009-04-03, 20:19   

Sance napisał/a:
Mam płytę instalacyjną, wrzucę na chomika

Także jestem zainteresowany-jeszcze mógłbyś "kłapnąć" w klawiaturę i napisać z jakich map program korzysta, i czy trzeba "cukrować" ową aplikację :mrgreen:
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-04-03, 20:24   

Nie mam pojęcia bo nigdy nie korzystałem z płytki:P
Zostawił mi ktoś po odblokowaniu panasonic strada.

Na płytce
instalka setup
Instalka cab
Dodatkowe plany miast

Ładuje się na chomika zostało jakieś 10 min
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
mizmars 
azymut



Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 4
Wysłany: 2009-04-04, 11:47   

Sance - Dzięks za chomika. Jak znajdę czas to sprawdzę czy śmiga na larku i kliknę. ;-)
_________________
Lark FreeBird 35.0; MapaMap 6.1.8
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12