Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-01-01, 14:46
Lark 35.9 - odblokowanie przez plik setting z innego modelu
Autor Wiadomość
rubeus
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-12-31, 12:18   Lark 35.9 - odblokowanie przez plik setting z innego modelu

Czy da się odblokować larka 35.9 (albo wcześniejsze wersje ) przez zmianę ustawień wywoływanych za pomocą pliku setting.exe pochodzącego z larka 43.1 ?
Czy też lepiej nie ryzykować, bo można coś skopać totalnie ?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-12-31, 12:30   

rubeus, nie ryzykować, jak nie wie się co robi. Podaj HKEY_LOCAL_MACHINE\init to powiem Ci, czy możesz spróbować.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
rubeus
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-12-31, 12:38   

Jak tylko właścicielka nawigacja wróci z terenu, to podam te dane
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18884
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-12-31, 16:25   

Od razu proszę o listę procesów (do sprawdzenia programem ITaskmanager http://chomikuj.pl/jajace...r,192684119.zip na karcie SD ruchomionym spod NAWIGACJA)
_________________

 
 
woocky
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Sty 2011
Posty: 15
Wysłany: 2011-01-02, 19:46   

Witam,

Od razu się podłączę :-)

jacekp1313 napisał/a:
Od razu proszę o listę procesów (do sprawdzenia programem ITaskmanager http://chomikuj.pl/jajace...r,192684119.zip na karcie SD ruchomionym spod NAWIGACJA)


ITaskMgr.exe ;-)
services.exe
pmp.exe
cecmd.exe (podmieniłem plik wykonywany pod [Nawigacja])
gwes.exe
device.exe
filesys.exe
NK.exe

Pozdrawiam,
woocky

[ Dodano: 2011-01-02, 20:48 ]
Jeszcze taka informacja: po każdym uruchomieniu wraca do bazowych ustawień.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-01-02, 23:00   

No to skrypt startowy z karty SD będzie coś w rodzaju:

Kod:
Kill("pmp.exe")
RunWait("\SDMMC\Menu\menu.exe")
Run("\ResidentFlash2\pmp.exe")


Gdzie SDMMC to nazwa karty SD widziana przez nawigację, Menu to nazwa folderu z zastosowanym menu/pulpitem, a menu.exe to nazwa pliku uruchamiającego menu/pulpit.

Posiadacze Lark-a 35.9 proszeni o przetestowanie skryptu.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
woocky
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Sty 2011
Posty: 15
Wysłany: 2011-01-02, 23:11   

Już testuję tylko jakieś menu znajdę :-)

Na razie status mam taki:
1) Wziąłem Windows2 z 35.0
2) Modyfikacja skryptu: path="\ResidentFlash"
i "trochę" działa - jest przechwycenie menu start, zgłasza błąd wywołania ustawień regionalnych.

Dam znać o wynikach.
Ostatnio zmieniony przez woocky 2011-01-03, 13:08, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-01-02, 23:27   

To jest propozycja skryptu że wszystko masz na karcie SD, nic nie kopiujesz, ani nie mieszasz w nawigacji.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
woocky
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Sty 2011
Posty: 15
Wysłany: 2011-01-02, 23:49   

renron napisał/a:
To jest propozycja skryptu że wszystko masz na karcie SD, nic nie kopiujesz, ani nie mieszasz w nawigacji.

Z przyzwyczajenia zacząłem od psucia ;-)
Sprawdzę jutro z normalną percepcją.
Dzięki :)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18884
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-01-03, 10:58   

Spróbuj skryptu startowego do AdJi dla larka 50.1 - tylko tam był pmp.exe http://chomikuj.pl/jajacekpl/Menu+AdJa
A menu możesz uruchamiac dowolne, wystarczy modyfikacja w wierszu RunWait=....
_________________

 
 
woocky
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Sty 2011
Posty: 15
Wysłany: 2011-01-03, 12:01   

Status jest taki:
Win.mscr:
Kod:
path="\ResidentFlash"
Run("\ResidentFlash\Win\explorer.exe")
Kill("pmp.exe")

generuje ładny pulpit.
(katalog "Win" wynika z tego, że mi nie widzi browser do przypisania klawisza [Nawigacja] katalogu Windows.)

Jeszcze sprawdzę i przetestuję prawidłowość przypisania katalogów Desktop,Moje Dokumenty, odpowiednich wpisów w rejestrze, zrobię skróty itp. i dam znać.

Generalnie: działa :)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18884
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-01-03, 12:03   

Sprawdź jeszcze, gdzie jest plik pmp.exe (jakby ktoś chciał przywrócić fabryczne men). W 50.1 było w ResidentFlash2
_________________

 
 
woocky
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Sty 2011
Posty: 15
Wysłany: 2011-01-03, 12:28   

jacekp1313 napisał/a:
Spróbuj skryptu startowego do AdJi dla larka 50.1 - tylko tam był pmp.exe http://chomikuj.pl/jajacekpl/Menu+AdJa
A menu możesz uruchamiac dowolne, wystarczy modyfikacja w wierszu RunWait=....


Dla mnie dobrym menu jest explorer.exe :-) Inne tylko RAM niepotrzebnie zjadają ;-)
Walczę z wpisami do rejestru żeby My Documents był dobrze podmapowany.

[ Dodano: 2011-01-03, 13:09 ]
jacekp1313 napisał/a:
Sprawdź jeszcze, gdzie jest plik pmp.exe (jakby ktoś chciał przywrócić fabryczne men). W 50.1 było w ResidentFlash2


Jest w ResidentFlash2. Przy okazji znalazłem tam dużo więcej rzeczy niż było dostępnych z fabrycznego menu - np. Boxman (port Sokobana).

[ Dodano: 2011-01-03, 14:16 ]
Coś słabo mi idzie przekierowanie My Documents.
Desktop widziany jest prawidłowo, a MD puste.
Czy jest gdzieś rozwiązanie problemu znikających ustawień AutoMapy?
Wydaje mi się, że AM zapisuje sobie w / ustawienia, a oczywiście po resecie znikają :(
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9633
Wysłany: 2011-01-03, 14:32   

A fabrycznie jest Mapamap, czy larkMaps?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
woocky
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Sty 2011
Posty: 15
Wysłany: 2011-01-03, 15:39   

jestem_ktoś napisał/a:
A fabrycznie jest Mapamap, czy larkMaps?

LarkMap
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11