My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 50.3 problem z karta pamieci
Autor Wiadomość
galik23
azymut


Dołączył: 01 Sty 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-01-01, 16:59   Lark 50.3 problem z karta pamieci

Witam, nie dawno zakupilem larka 50.3 , zaczalem sie bawic w wgrywanie map , zdjec itd na karte sd. Po dzisiejszym ze tak powiem dłubaniu sprzed przestal wykrywac karte sd. Po podlaczeniu do komputera karta jest widziana , jednak w larku niet. Jaka jest tego przyczyna i jak sobie z tym poradzic ?? z gory dziekii...
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 249 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8962
Wysłany: 2011-01-01, 18:35   

galik23 napisał/a:
Jaka jest tego przyczyna
galik23 napisał/a:
Po dzisiejszym ze tak powiem dłubaniu
A co konkretnie dłubałeś? Bo na przykład mozna wejśc w opcje i odmontować kartę, mozna cos zmienić w rejestrze...
Zbiegiem okoliczności mógł się uszkodzić czytnik...
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
galik23
azymut


Dołączył: 01 Sty 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-01-01, 18:59   

nic nie zmienialem, nic nie odmontowalem ... bawilem sie w instalacje map, sprawdzalem mapamap , rejestrowalem itd ... po wrzuceniu najnowszej mapymap 6.7.2 ktora ma jakas dziwna instalacje tzn. mialo zainstalowac sie na karcie pamieci (ktora akurat byla w czytniku usb, w miedzy czasie podlaczona pod kompa mialem navi larka) a zainstalowalo sie na larku w resident....w folderze mobile(cos tam) , obok byla lark mapa(folder) ... chcialem zeby zgrało sie na karte pamieci wiec po prostu usunałem ten folder "mobile" w ktorym byla mapamap ...
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 249 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8962
Wysłany: 2011-01-01, 19:01   

A jak sprawdzasz, czy widzi kartę?

A instalowanie na SD przeprowadza sie przez czytnik USB i tylko dla wersji MMSD.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
galik23
azymut


Dołączył: 01 Sty 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-01-01, 19:08   

Chociazby jesli chce odtwarzac muzyke z karty czy tez zmienic zeby odpalalo inna nawigacje akurat z karty...wszytsko wczesniej dzialalo poprawnie ...obok residentflash wyskakiwalo tez SDMMC.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 249 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8962
Wysłany: 2011-01-01, 19:21   

Dla pewności - próbowałeś z inna kartą? Próbowałeś ja sformatować? Po wyłączeniu/właczeniu Larka to samo?
Spróbuj wejść (W Windowsie) My device -> Control Panel -> Storage Manage i zobacz, jakie tam są napędy/pamięci
Może pomoże http://www.my-navia.pl/vi...p=101307#101307
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
galik23
azymut


Dołączył: 01 Sty 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-01-01, 19:25   

oczywiscie probowalem inna karte, formatowalem z fat na fat 32 i odwrotnie, wlaczenie wylaczenie nic nie daje , juz teraz chce rozladowac max moze cos sie zalączy....moglbys jasniej przedstawic jak mam dostac sie do tego my device ??
 
 
Majkel23
Waypoint


Dołączył: 26 Mar 2011
Posty: 23
Wysłany: 2011-07-26, 15:57   Nawigacja nie widzi karty pamięci

Witam. Chciałem użyć nawigacji jako transmitera jednak gdy wrzucam utwory na karte i wchodze w zakładkę "Muzyka" nie widzi tam mi tej karty jedynie wyświetla sie folder "NandFlash" i nic więcej. Jest to o tyle dziwne gdyż AM odpalam z karty bez problemu :/ w czym rzecz?
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8833
Wysłany: 2011-07-26, 19:13   

W jakim formacie masz te pliki muzyczne ?, jeżeli mp3 to systemowy odtwarzacz nie obsługuje tych plików więc ich nie zobaczy.

Cytat z instrukcji obsługi Lark 50.3:

"UWAGA!
Pliki mp3 przed zgraniem do pamięci urządzenia należy skonwertować do formatu wma.
Wszelkie informacje nt. konwertowania plików mp3 można znaleźć w internecie."
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 63
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2011-07-26, 19:45   

Tu chodzi też prawdopodobnie o to, że wbudowany player ma "na sztywno" wpisany dostęp wyłacznie do NandFlash'a. Wyjściem jest pulpit alternatywny - ja osobiście zastosowałem na tym modelu ten http://www.my-navia.pl/vi...p=283439#283439 i muzyka oraz filmy śmigają jak należy. Nie wiem jednak jak wówczas będzie z transmiterem, ale chcę od razu Cię uprzedzić, że transmiter w Larku podaje MONO, więc chyba lepiej muzy słuchać z radia lub odtwarzacza mp3 a nie z nawigacji...
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
Majkel23
Waypoint


Dołączył: 26 Mar 2011
Posty: 23
Wysłany: 2011-07-26, 22:40   

No właśnie problem jest w tym że wogóle nie wykrywa mi karty pamięci a powinno. Ale jak ten lark jako transmiter rzeczywiście nadaje MONO to chyba sobie odpuszczę. Dzięki za pomoc.
 
 
HBK
azymut



Dołączył: 13 Lut 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-11-13, 12:57   Nie czyta karty SD

Dalem koledze moja navi, mowil, ze wyjmowal karte bo chcial cos zobaczyc i teraz nie czyta mu karty. No nic na komputerze też nie da sie otworzyć, kupiłem nowa karte ale tej też w nawigacji nie widać, co robić ?


Nie jest odblokowana, byla zainstalowana am na sd, teraz tylko domyślna larka.


edit@
teraz w nawigacji pokazuje mi tylko kartesd a nie pokazuje residentFlasha

edit@
no nic, wrzucilem cePlatformway na sd, teraz z poziomu windowsa widac flasha i karte.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-11-13, 18:59 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Przypominam o obowiązku przestrzegania regulaminu forum - tu punkt 4
 
 
adam998 
Waypoint


Wiek: 48
Dołączył: 04 Sty 2010
Posty: 45
Wysłany: 2012-03-20, 19:53   Lark 50.3 problem z kartą pamięci i AutoMapą

Witam
Mam taki problem Lark 50.3 nowo kupiony wgrałem AM na karte SD i wszystko smigalo jak nalezy. Po pewnym czasie nawigacja zaczele nie widzieć karty pamieci w ściezce dostepu tam gdzie sie wybiera sciezke do nawigacji, jak rowniez przestala widziec karte w jak chcialem sluchc muzyki albo ogladac zdjecia na karcie.
Oddalem nawigacje na gwarancje wgrali nowy soft i teraz tak moge ogladac filmy, muzyke i zdjecia, natomiast w sciezce dostepu do nawigacji nie widzi wcale karty. Czy ta nawigacja moze byc zablokowana teraz po wgraniu tego nowego softu....moze ktos pomoze jak to ugrysc ?
Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 505 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17265
Wysłany: 2012-03-20, 20:06   

A jakie masz pliki na SD? Bo może można podać ścieżkę tylko do *.exe
_________________

 
 
adam998 
Waypoint


Wiek: 48
Dołączył: 04 Sty 2010
Posty: 45
Wysłany: 2012-03-20, 20:13   

jacekp1313 napisał/a:
A jakie masz pliki na SD? Bo może można podać ścieżkę tylko do *.exe


Na SD mam normalnie wgrana AM folder z AutoMapa EU a w nim plik .exe ktorym uruchamia sie AM. Ale problem w tym ze nie moge wskazac tego pliku w sciezce dostepu bo nie widzi wcale karty pamieci.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,29 sekundy. Zapytań do SQL: 9