Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 70.0 Problemy z filmami
Autor Wiadomość
elmor368
Navi Expert


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 250
Wysłany: 2010-09-13, 21:32   Lark 70.0 problem z zastosowaniem tcpmp081pl

Witam Kolegów i prosze o info. Zamierzam kupić tego Larka i tu moje pytanie: na karcie SD
mam wgrany tcpmp081 i po uruchomieniu go na tej navi tabelka pojawiająca się po lewej stronie ekranu z wyborem opcji odtwarzania pliku ma bardzo małe napisy, podobnie ma sie również sprawa wielkości ikon i napisów po uruchomieniu pliku eksplorera. Czy tak już będzie, czy jest na to jakiś sposób aby powiększyc je proporcjonalnie do wielkości ekranu.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-09-14, 08:57   

Wielkość ekranu sprawia ze menu wydaje się pisane bardzo drobną czcionką, natomiast na ekranie 480x272 wygląda tak jak powinna być i tego raczej nie przeskoczysz.
Programy i gry pisane są dla mniejszych rozdzielczości i siłą rzeczy nie będą zajmować całego 7 calowego ekranu.

Nie wiem czy w ogóle są jakieś aplikacje tego typu dla rozdzielczości 800x480, ale wydaje mi się że na pocieszenie jak będziesz miał film w tej rozdzielczości i w tcpmp użyjesz opcji pełny ekran to film będzie wyświetlany na całym ekranie.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
elmor368
Navi Expert


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 250
Wysłany: 2010-09-14, 17:17   

Renon dzięki za info, wszystko jasne pozdrawiam elmor368
 
 
morcza
Waypoint



Dołączył: 27 Wrz 2007
Posty: 79
Wysłany: 2010-09-16, 14:50   

Ja mam 70.0 i tcmp chodzi na pełnym ekranie bezproblemu
_________________
NAWIGACJA: Lark FreeBird 70.0 + Kingston 8GB SDHC
GSM: Nokia N97 mini + Sygic + Naviroad + Nokia Map + Google Map
MAPY: AUTOMAPA + MAPAMAP + IGO + TOMTOM
CB: TTI 770 + HUSTLER IC-100
ANTYRADAR: WHISTLER XTR 560
SKANER: UNIDEN 69XLT
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-09-16, 18:03   

morcza napisał/a:
Ja mam 70.0 i tcmp chodzi na pełnym ekranie bezproblemu

No to wrzuć tą wersję tcpmp tutaj, tzn. na jakiś serwer i daj linka, niech innym też działa na całym ekranie w nawigacji 7 calowej. ;-)
Chyba że masz na myśli film w rozdzielczości 800 x 480 i oglądany w opcji full ekran.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
mg1989sos
Waypoint


Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 25
Wysłany: 2010-09-16, 23:10   

u mnie tez normalnie smiga... wersja sciagnieta z forum ...
 
 
maniana1994
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 6
Wysłany: 2011-01-18, 15:32   Lark 70.0 Problemy z filmami

Witam mam Larka 70.0
Wgrałem sobie odtwarzacz i zaczynają sie problemy
Strasznie się tnie
Zmniejszam rozdzielczość ale to nie pomogło
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-01-18, 20:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-01-18, 16:31   

Jaki odtwarzacz wrzuciłeś?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-01-18, 16:35   

Jaksie tnie tak będzie, jedynie może mniej. Ja miałem film 480*272 i mi go klatkowało przy bardziej dynamicznych momentach. Seryjny odtwarzacz nie jest zły.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
maniana1994
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 6
Wysłany: 2011-01-20, 12:02   

pobawiłem się w konwerterach i działa
a mam jeszcze jedno pytanie jak używać tego programy do nakładek menu
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2011-01-20, 12:19   

maniana1994 napisał/a:
jak używać tego programy do nakładek menu
Masz na myśli inne menu? Zobacz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=22632
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
imrasil 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Paź 2009
Posty: 13
Wysłany: 2011-08-04, 22:56   

maniana1994 napisał/a:
pobawiłem się w konwerterach i działa


Hejka,

Jakiego konwertera najlepiej użyć ? Do jakiego formatu można konwertować żeby navi to łyknęła ?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2011-08-05, 07:01   

W dziale http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=59 masz kilka wątków o konwersji i konwerterach
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
5000v
azymut


Dołączył: 22 Sie 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-09-14, 16:15   

dasior591,
 
 
Stykus 
azymut


Dołączył: 02 Lut 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-02-02, 22:27   instalacja/uruchomienie TCPMP - standardowe menu

Witam,

chciałbym, aby program włączał się po kliknięciu przycisku "muzyka" w seryjnym menu. Ściągnąłem go linkiem z tego tematu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=3315

Przeczytałem sporo tematów, ale nie udało mi się znaleźć konkretnej metody, oprócz nadpisywania plików.

Zameniłem nazwę "player.exe" na "music.exe" i skopiowałem do RF2/App. Dodatkowo przekopiowałem też reszte rozpakowanych plików, zamieniając te, które już tam były.

Po kliknięciu na "muzyka" program się uruchamia, ale zaraz na początku wyskakuje komunikat:

plik nieodnaleziony
_L~Y!G_A0P1P2_*X

Mógłbym prosić o jakąś instrukcję jak to zrobić? :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10