Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-03-20, 15:50
Problem z instalacja plikow CAB
Autor Wiadomość
michu
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 8
  Wysłany: 2007-08-03, 08:53   Problem z instalacja plikow CAB

Problem jak w temacie. Dotyczy to w tej chwili plików TT6. Mam zainstalowaną miomap, odtwarzacz mp3 itp, notatnik, "przypominacz". Kiedyś juz próbowałem instalować TT6 ip oszło ok -no może prawie bo nie dograłem map. Potem wyrzuciłem TT6. Teraz chciałbym porządnie go zainstalowac i nie moge wogóle otworzyć/uruchomic pliku ttn6ifaleni.cab . Co mogło się stać?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-12-27, 07:24, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-08-03, 13:31   

nie dam głowy ale jak zainstaloweałeś wcześniej tomtoma a potem go wyrzuciłeś to czy zrobiłeś to zwyczajnym delete czy odinstalowałeś go spod active sync poleceniem usuń

bo myslę że jezeli to pierwsze to coś tam jednak mogło zostać... i instalator może widzi że tomtom juz tam jest...

jeżeli nie idzie to proponowałbym skopiować cała pamięć na kompa (może i zrobić backup - ale nie wiem czy rzeczywiście to konieczne) wyczyścić co się da i próbować ponownie

no a później dogrywać pozostałe rzeczy... to luźna propozycja ale spróbowac można... :)
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
kuleszag 
Navi Expert



Pomógł: 7 razy
Dołączył: 24 Lip 2007
Posty: 266
Wysłany: 2007-08-03, 13:47   

Spróbuj tak:

- usunąć Tomtoma z Control Panel->Remove Programs,
- pozostałości z My Documents->usuwamy folder TomTom oraz z flash_storage->usuwamy voice,
- wywal w całości HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apps\TomTom Navigator... i musi pójść.

Tomtoma u siebie dodawałem i usuwałem wielokrotnie i nigdy nie miałem podobnych problemów.

Swoją drogą u mnie TomTom chodzi jak ta lala - cała aplikacja z mapą zapisane na karcie, bez żadnego kombinowania ze zmianami nazw folderów do MP3 itp.
_________________
Po prostu... Navia
 
 
maxpl 
GPS instruktor



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 684
Skąd: Polska
Wysłany: 2007-08-03, 20:35   

kuleszag napisał/a:
Swoją drogą u mnie TomTom chodzi jak ta lala - cała aplikacja z mapą zapisane na karcie, bez żadnego kombinowania ze zmianami nazw folderów do MP3 itp.


Ta opcja była przy pierwszej wersji bez upgrade by korzystać z oryginalnego menu przy wyborze dwóch navigatorów. Więc po rozwoju NAVI nie trzeba wgrywać w katalog MP3.
_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-08-04, 10:47   

michu,
przy okazji mojego problemu z uruchomieniem pliku .CAB rozwiążemy chyba równiez twój.. jeżeli rzecz jasna sam dotąd nie uporałes się z tym i już dawno masz to z głowy dzięki userowi kuleszag...

jeżeli jednak nie to podpowiadam, że u mnie również nie chciał się uruchomić co prawda inny ale tak samo z rozszerzeniem .CAB

wziąłem z forum plik backup,stg wgrałem do kompa i przywróciłem stan początkowy (lecz nie ma obaw: wszystko co masz w pamieci Flash lub na karcie zostanie nie naruszone, jedynie np. player z wcześniej powiązanymi plikami bedziesz musuiał jeszcze raz powiązać...)

po tym przywróceniu backupu wszystko gra : każdy .CAB uruchomisz bez problemu

...w twoim przypadku i tomtoma : CHYBA... :mrgreen:
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
michu
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 8
Wysłany: 2007-08-06, 07:31   

Cytat:
michu,
przy okazji mojego problemu z uruchomieniem pliku .CAB rozwiążemy chyba równiez twój.. jeżeli rzecz jasna sam dotąd nie uporałes się z tym i już dawno masz to z głowy dzięki userowi kuleszag...

jeżeli jednak nie to podpowiadam, że u mnie również nie chciał się uruchomić co prawda inny ale tak samo z rozszerzeniem .CAB

wziąłem z forum plik backup,stg wgrałem do kompa i przywróciłem stan początkowy (lecz nie ma obaw: wszystko co masz w pamieci Flash lub na karcie zostanie nie naruszone, jedynie np. player z wcześniej powiązanymi plikami bedziesz musuiał jeszcze raz powiązać...)

po tym przywróceniu backupu wszystko gra : każdy .CAB uruchomisz bez problemu

...w twoim przypadku i tomtoma : CHYBA...


Pomogło. Tomtom zainstalowany. Teraz walcze z mapami bo mimo że wrzycony katoalog eastern europe na karte sd to przy przełączaniu map (zarządzanie mapami) widzi tylko mapkę GUAM. Mam nadzieje że z tym już sobie poradzę.
Wielkie dzięki za pomoc!
 
 
navigator
Administrator


Pomógł: 24 razy
Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 722
Wysłany: 2007-08-21, 21:26   Malata InstallCab

Mam pytanko odnośnie takiego programu zainstalowanego w NAVI : >>Malata InstallCab<< może ktoś zidentyfikować ten program ?

Takie odnoszę wrażenie , że on był już zainstalowany od nowości. Ale nie wiem na tyle juz namieszałem że nie potrafię tego zidentyfikować.
_________________

 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-08-22, 09:08   

no cóz , ja w maszynerii nie znalazłem u siebie powyższego

ale może to ci odświeży szare komórki, może kiedyś przez przypadek tam zabładziłeś
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=562#562

podobnie brzmi...czy to to samo to głowy nie dam, no ale zoczyć można
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
navigator
Administrator


Pomógł: 24 razy
Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 722
Wysłany: 2007-08-22, 11:30   

To może być to . Człowiek instaluje jak leci a potem nie wie co ma. Sprawdzę wkrótce i potwierdzę.
_________________

 
 
bonanza 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 235
Skąd: podkarpacie
Wysłany: 2007-08-22, 20:03   

Malata to przecież producent Navii!
http://www.malata.com/new...?id=239&pid=652
 
 
MefKM 
Waypoint



Dołączył: 26 Wrz 2007
Posty: 51
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2007-10-24, 12:27   jak zainstalowac programy z rozszerzeniem cab

jak w temacie
_________________
_________________________________________
mefkm
 
 
kuleszag 
Navi Expert



Pomógł: 7 razy
Dołączył: 24 Lip 2007
Posty: 266
Wysłany: 2007-10-24, 13:05   

Instalacja softu z cab'ów odbywa się z poziomu ppc, czyli akiry
_________________
Po prostu... Navia
 
 
pepe
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Wrz 2007
Posty: 82
Wysłany: 2007-10-24, 13:31   

Jeśli masz plik CAB dla PockePC, to kopiujesz go do Akiry/Navii poprzez ActiveSync'a (albo poprzez czytnik kart SD), do dowolnego katalogu, byle było dość wolnego miejsca. Potem otwierasz na Akirze/Navii jakiś manager plików i "klikasz" dwukrotnie na ten plik CAB (tak jakbyś uruchamiał ".exe"). To spowoduje że system zacznie automatycznie instalować ten plik (a po instalacji go z reguły automatycznie skasuje).
Pamiętaj też że często instalacja wymaga więcej miejsca w katalogu "\" niż jest standardowo przewidziane. Żeby to zmienić, wejdź do zakładki "Control Panel -> System -> Memory" i przesuń "strzałkę" w prawo, potem kliknij "OK".
Pepe.
 
 
Luccas
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 591
Wysłany: 2007-10-24, 21:41   

Ja bym dodal zeby nie mieszac z przesuwaniem suwaka i zwiekszaniem miejsca (stworzy to wiekszy zament), to podajesz sciezke do instalacji na karcie czyli sdmmc.
 
 
 
pepe
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Wrz 2007
Posty: 82
Wysłany: 2007-10-24, 21:49   

Ale "instalator" mimo to może potrzebować ładnych kilku MB gdzieś w "\", albo w "\Windows", mimo że potem wszystko przegra na kartę.
Pepe.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 12