Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-03-20, 15:50
Problem z instalacja plikow CAB
Autor Wiadomość
Luccas
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 591
Wysłany: 2007-10-24, 22:59   

Zgadza sie w tak jak wyzej napisane, wszystko zalezy od tego gdzie instalator wrzuca pliczki..... lecz jezeli instalujesz na karte czesc to zawsze masz mniejsze prawdopodobienstwo ze braknie ci miejsca w systemie.

Poza tym nie jest regula ze instalki wrzucaja cosik do / lub /windows a jezeli juz tak jest to sa one wynmagane przez prog i po resecie znikaja wiec i tak musza byc przegrane do katalogu z programem (znowu nie zasze), co jest raczej w wiekszosci miejsc tutaj sygnalizowane, a przynajmniej mi sie tak wydaje.
 
 
 
popson 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Sie 2007
Posty: 11
Wysłany: 2008-05-07, 10:21   Problem z instalacja plikow .cab

Witam wszystkich!
Chcialbym sie jeszcze dowiedziec (a szukalem i nie znalazlem :-P ) jaki moze byc powod, ze gdy chce zainstalowac wiekszosc jak nie wszytkie programy, poprzez pliki .cab to wywala mi blad ze plik nie zostal skopiowany i ze jesli chce przeinstalowac to musze miec plik zrodlowy.....czy ktos wie o co biega??
Dziekuje z gory za pomoc!!!
 
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-05-07, 22:37   

na wince 4,2 sa zawsze takie jaja i tylko uzywac bezinstalacyjnych aplikacji
 
 
popson 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Sie 2007
Posty: 11
Wysłany: 2008-05-08, 14:08   

hmmm a czy to nie jest czasem 5.0??
 
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-05-08, 15:58   

na wince 5.0 nie pamietam ;]

[ Dodano: 2008-05-08, 15:58 ]
na wince 5.0 nie pamietam ;]
 
 
jasam
azymut


Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-03-23, 16:31   Lark 43.0 - instalacja plikow *.CAB

Witam,

Wlasnie pociagnalem instalacje TT7 (915) i w manualu jest napisane aby zainstalowac dany plik *.CAB.
Niestety poleglem. Nie mam pojecia jak to zrobic. Sprawdzalem ActiveSync tam i spowrotem - nie da rady....
Jakis pomysl ?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-03-23, 16:34   

Uruchom plik .CAB na nawigacji
lub
Rozwal to programem MSCEInf
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jasam
azymut


Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-03-23, 16:43   

Dzakus napisał/a:
Uruchom plik .CAB na nawigacji
lub
Rozwal to programem MSCEInf


...klopot w tym ze moj Lark jest " w defaulcie" i nie ma mozliwosci "uruchomienia" tego CAB'a. Widze tylko LARK menu i co najwyzej moge wybrac nawigacje lub odpalic plajerka...
Nie ma w standardzie zadnego filemanagera....
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-03-23, 16:44   

To rozwal to na komputerze programem MSCEInf lub WinCE CAB Manager
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jasam
azymut


Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-03-23, 17:35   

Niezabardzo sie rozumiemy. Problem polega na tym ze na Larku, nie widze mozliwosci uruchomnienia instalatora.
 
 
snaffie 
Navi Expert
Embedded...



Pomógł: 7 razy
Dołączył: 14 Lut 2009
Posty: 270
Skąd: d('.')b :Dokąd
Wysłany: 2009-03-23, 17:47   

Dzakus napisał/a:
rozwal to na komputerze programem MSCEInf

Ja nie widzę żeby Dzakus pisal coś o instalowaniu na Larku :->
Jemu chodziło po prostu aby wypakować instalkę i potem taki wypakowany cały katalog z programem przerzucić na Larka. Ot i cala filozofia instalacji.
On tylko tak w skrócie napisał... ;-)
 
 
jasam
azymut


Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-03-23, 18:45   

No dobra, wypakowac CAB'a mozna. Ale dalej pozostanie *.exe ktorego trzeba uruchomic aby rozpoczac instalacje.
Jakis pomysl ?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-03-23, 18:54   

Jak połaczysz się z nawigacją i uruchomisz program ActiveSync to możesz uruchamiać dowolny program poprzez wybranie programu i enter
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2009-03-23, 19:00   

MSCEInf wypakujesz kazdy *CAB,potem tylko do nawigacji i masz bezinstalacyjna wersje,proste jak je***** (podobno) :mrgreen:
 
 
zbyck 
młodszy inspektor GPS
zbyck:


Dołączył: 04 Kwi 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-04-26, 14:42   

Znajdź taki programik i skopiuj go na karte pamięci w nawigacji: CABinstl_v1.04_freeware (340 Kb)
Poniżej opis jego:
Program pozwalający instalować pliki CAB w dowolnym napędzie (pamięć RAM lub karty) i dowolnym folderze. Wystarczy przegrać program i pliki CAB z aplikacją, którą chcemy zainstalować do pamięci PDA, następnie uruchomić program CABInst wybrać plik CAB i wskazać folder docelowy.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10