Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-03-20, 15:50
Problem z instalacja plikow CAB
Autor Wiadomość
izaw 
GPS instruktor
izaw


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 19 Maj 2010
Posty: 815
Wysłany: 2011-03-20, 12:49   

Podaj o czym mówimy - jaki program, biblioteka. Tak to tylko narażanie na stres kryształowej kuli.
_________________
Prawo Murph'ego
"Jeśli wszystkie sposoby zawiodą to przeczytaj instrukcję."
 
 
Myk_13 
azymut


Wiek: 37
Dołączył: 18 Cze 2010
Posty: 4
Wysłany: 2011-03-20, 13:21   

No biblioteka to z tą : http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=274
program jakikolwiek np SurveyArea3.
Głównie szukam programu do pomiaru powierzchni ale nie o ten głównie chodzi bo jak czytałem inne posty z tematu : http://www.my-navia.pl/vi...ight=agropomiar to nic się nie dowiedziałem. Jeśli macie jakiś program nie wiem np do słuchania muzyki czy cokolwiek co działa to może bym sprawdził czy u mnie działa.
 
 
izaw 
GPS instruktor
izaw


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 19 Maj 2010
Posty: 815
Wysłany: 2011-03-20, 13:41   

Gdzie wypakowałeś?

Sprawdź jakich bibliotek wymaga program i czy system plus Twoje biblioteki są wystarczające.
_________________
Prawo Murph'ego
"Jeśli wszystkie sposoby zawiodą to przeczytaj instrukcję."
 
 
Myk_13 
azymut


Wiek: 37
Dołączył: 18 Cze 2010
Posty: 4
Wysłany: 2011-03-20, 14:51   

No wypakowałem program zgodnie z jego nazwami folderów na pamięć navii czyli zawartość program files do takiego na pamięci wewnętrznej gpsu.
A jak sprawdzić jakich dodatkowych bibliotek potrzebuje SurveyArea3??
 
 
eMHz 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 5
Wysłany: 2011-09-02, 06:28   Nie można zainstalować ani odinstalować programów GC 5056FMB

Witam! przez przypadek usunołem z karty program do czytania mopopocket reader oczywiście nic prostszego jak zainstalować go ponownie.Otóż jednak nie próbuje instalować program od nowa tak jak zawsze czyli przez activesync ale wyskakuje ze jest zainstalowany czy chce uaktualnić biorę ze tak, po czym instalator informuje mnie ze nie można zainstalować programu bo jakiś tam błąd do tej pory instalowałem bez problemu dodam ze na innej nawigacji instalacja powiodła się.Nie można również odinstalować istniejącej niby wersji z urządzenia ponieważ win CE twierdzi że plik jest używany (innych programów też nie moge odinstalować ani active ani spod urządzenia).Jeszcze niedawno wszystko było oki teraz ...nic nie można zrobić dodam jeszcze że regeditem czysciłem wpisy o mobipocket reader ale nic to nie dało.Może ktoś z kolegów ma pomysł co z tym zrobić.Pozdrawiam eMHz.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-09-02, 19:01   

eMHz, zdumpować CABa i skopiować ręcznie pliki.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
eMHz 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 5
Wysłany: 2011-09-03, 13:12   

Dziękuje kolego za odpowiedz ale nic mi to nie mówi, może jakiś link gdzie mógłbym doczytać co i jak :oops:
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-09-03, 20:07   

http://www.my-navia.pl/vi...ghlight=#196818
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
eMHz 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 5
Wysłany: 2011-09-04, 15:53   

Spoko dzięki za podpowiedz.Udało się i znowu mogę czytać :) wypakowałem pliki cab przez MSCEInf na SD i działa normalnie z exe-ca.Zamykam wątek
 
 
DUCATI
Waypoint


Dołączył: 26 Gru 2009
Posty: 28
Wysłany: 2011-12-26, 00:21   SG710 - instalowanie CAB - błąd

Chce zainstalowac gre MSR. W waszej pomocy wyczytalem, ze wystarczy kliknac na plik .CAB i sie zainstaluje. Wiec klikam na MSR.CAB i wyskakuje blad "There is no application associated with 'MSR'". Co robic... ?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-12-26, 20:33   

Wypakuj MSCEInfem i uruchom.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
DUCATI
Waypoint


Dołączył: 26 Gru 2009
Posty: 28
Wysłany: 2011-12-28, 02:00   

No ale to mi sie tworzy plik z rozszerzeniem .inf i katalog -ProgramFiles- i w nim inny. Gdzie to skopiowac ? Ja skopiuje gdzies tylko ten "inny" i probuje uruchomic to nie dziala.

Dzieki za przerzucenie do innego tematu bez powiadomienia.. :P
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2011-12-28, 06:33   

DUCATI napisał/a:
Dzieki za przerzucenie
Nie ma za co...
Cytat:
4.Przed założeniem wątku lub wysłaniem postu prosimy sprawdzić czy temat nie był poruszany wcześniej. (korzystajcie z opcji szukaj).
_________________

 
 
odziownik 
azymut


Dołączył: 07 Lut 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-02-10, 15:27   

probowalem juz wyszykiwania na forum - przez googla efekt jest ten sam - po prostu brakuje mi tu prostego elementarza : )
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2013-02-10, 15:42   

A czego nie zrozumiałeś w wątku " Problem z instalacja plikow CAB" ?
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 12