Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-03-20, 15:50
Problem z instalacja plikow CAB
Autor Wiadomość
keave
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Sie 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-09-20, 16:33   WinCE 6.0 i ActiveSync

Witam,

Jestem posiadaczem urzadzenia Navigon 70 Premium, wlasnie jestem na etapie tworzenia wlasnego panela i napotkalem pewien problem polegajacy na tym iz nie moge zainstalowac zadnego programu poniewaz zarowno pliki CAB nie sa rozpoznawane przez system jako pliki instalacyjne ani nie moge polaczyc sie z komputerem poprzez Active Sync. Po uruchomieniu sprzetu i podlaczeniu go do komputera poprzez USB automatycznie montuje sie karta i pamiec flash. Co zrobic zebym mogl polaczyc sie z nawigacja poprzez Active Sync i instalowac programy?

Keave
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-09-20, 18:28   

keave, niektóre nawigacje nie mają "sterowników" od ActiveSync i nic się na to nie poradzi.
1. Zainstaluj ActiveSync.
2. Zainstaluj program, który chcesz mieć na nawigacje bez podłączania nawigacji.
3. Kiedy wyskoczy okno od programu ActiveSync, że program zostanie zainstalowany po ponownej synchronizacji lub coś takiego przejdź do folderu C:\Program Files\Microsoft ActiveSync\NAZWA APLIKACJI\
4. Masz CABy. Wypakuj je programem MSCEInf i skopiuj na nawigacje.

PS. Drugi lub trzeci raz to opisuje na forum. Korzystaj z szukajki.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
keave
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Sie 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-09-21, 09:55   

Dzakus: wierz mi - szukałem :) Apropos Twojej podpowiedzi to zrobiłem co sugerowałeś ale spotkałem kolejny problem... aplikacje/gry które tak przegrałem nie działają :( Testowałem Age of Empire 1.25... czegoś brakuje?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-09-21, 14:18   

keave, jeśli wyskakuje komunikat coś o componentach to oznacza, że brakuje bibliotek. Też korzystaj z szukajki. Wystarczy wpisać komunikat i znajdziesz na pewno odpowiedź.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Molo Moro
azymut


Dołączył: 11 Paź 2009
Posty: 2
Wysłany: 2010-10-17, 22:10   SmartGPS SG 630 - blad przy probie wlaczenia WinCE

Witam!

Przy próbie odpalenia WinCE wyskakuje mi okienko z błędem:

"No .CAB Files To Install

Please specify a .cab files or double-tap a .cab file to install the application."

Czy ktoś ma na to jakiś sposób?

Pozdrawiam
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-10-17, 22:11   

Molo Moro, wypakuj instalkę przez MSCEInf.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Molo Moro
azymut


Dołączył: 11 Paź 2009
Posty: 2
Wysłany: 2010-10-19, 20:42   

Tylko ja nie mam zadnej instalki :-/
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-10-20, 07:15   

Molo Moro, a CAB to co? To też instalka, ale na WinCE
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Fabcio 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-11-26, 10:00   Problem z cab-ami

witam , rozblokowałem navi zgodnie z instrukcją mam adje i niby szystko dziła, ale przy próbie instalacji *.cab-y nie działają? o co biega?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-02-03, 12:08 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Zmieniłem tytuł. Oryginalny - nic nie mozna instalować - nic nie mówił o problemie
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-02-03, 12:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9594
Wysłany: 2010-11-26, 10:04   

Gdzie uruchamiasz CAb-a? (PC czy lark)
Jaki masz komunikat?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Fabcio 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-11-26, 10:44   

na larku odpalam. i wyskakuje że nie zainstalowano z sukcesem spróbuj ponownie uruchomic setup. to mam np. przy próbie odpalenia *.cab Ozi-ego
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-11-26, 23:41   

Wypakuj cab-a programem z tego linku i skopiuj jako gotowca na SD.
http://www.przeklej.pl/pl...ar-00242267fbq4
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Myk_13 
azymut


Wiek: 37
Dołączył: 18 Cze 2010
Posty: 4
Wysłany: 2011-03-19, 22:56   .CAB

Witam moja nawigacja nie czyta plików typu CAB i za djabła nie mogę nic na niej zainstalować i nie wiem dlaczego, pomożecie? :cry: :cry:
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-03-20, 09:27   

Myk_13, wypakuj przez MSCEInf, dograj DLL-ki, skopiuj, uruchom

[ Dodano: 2011-03-20, 09:33 ]
http://www.my-navia.pl/vi...ghlight=#124044
http://www.my-navia.pl/vi...ighlight=#75691
http://www.my-navia.pl/vi...ighlight=#85766
http://www.my-navia.pl/vi...ighlight=#88173
http://www.my-navia.pl/vi...ighlight=#75682
http://www.my-navia.pl/vi...ghlight=#160950
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Myk_13 
azymut


Wiek: 37
Dołączył: 18 Cze 2010
Posty: 4
Wysłany: 2011-03-20, 10:39   

No tak jak piszesz dodałem biblioteki i wypakowałem .cab z zachowaniem orginalnych nazw. Tylko co dalej bo jak uruchamiam wypakowany program na GPSe to nic się nie dzieje jak bym walił w dym :-/
Może nie mam Net Fremaworka jakiegoś co, tylko jaki muszę mieć?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11