Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-04-10, 13:14
rom do mio moov 500 pl
Autor Wiadomość
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-01-30, 20:43   rom do mio moov 500 pl

Witam potrzebuje romu do nawigacji mio moov 500 pl przy uruchamianiu nawigacji mam taki rom T510R2.V1.00.0004
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-01-31, 06:52   

Tom a4, tutaj jakieś znajdziesz: http://www.gpspassion.com...723&whichpage=1
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-01-31, 15:52   

z tego forum wlasnie pobralem rom mam mio moov 500 zawieszone na ekranie startowym i udalo mi sie uzyskac upgrade screen ale przy prubie upgrade romu pokazuje mi sie cos takiego



a robie wszystko wg tej instrukcji z tego forum i albo nie moze znalesc regionu albo ze ma zamalo pamieci
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-01-31, 17:00   

Tom a4, to oznacza, że jest zły ROM, a innego w Internecie nie ma. Musisz zdobyć drugą nawigacje taką i zgrać system z niej, a później można przygotować odpowiedni ROM.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-01-31, 17:12   

mam druga taka nawigacje ale jak zgrac z niej rom? i jak przygotowac to?
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-01-31, 17:40   

Tom a4, przeczytaj temat do którego podałem linka w drugim poście tego tematu.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-01-31, 18:30   

nie znam az tak dobrze angielskiego zeby wszystko zrozumiec mozesz mi pomoc?
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-02-01, 02:09   

Tom a4,
Cytat:
If you have a different firmware you need to back-up your wince. To do that, you need DiscRW utility.
If your device is unlocked and you can run applications on your PNA, try to use this DiskRW software:
http://www.4shared.com/fi...633/DiskRW.html
instructions:
1.Start DiskRW
2.Select from combo-box (close to 'Store:') -> SMFlash
3.Press '...' button and select 'Storage Card' (where to save your SMFlash.img); If '...' doesn't work you can write (using any keyboard you have) the name of the SDCard folder of your PNA (ex: \Storage Card\, \SDMMC\ ...)
4.Press 'Read' button. A Hourglass will appear and it will take approx. 30 sec.

Czyli uruchamiasz DiskRW, wybierasz SMFlash, wybierasz aby zapisywało na karcie, naciśnij czerwony przycisk, kopie wrzuć na nasze/tam to forum lub podeślij do g_alin'a z tamtego forum, a na pewno znajdzie się jakiś kucharz i ugotuje ROM
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-02-01, 14:53   

ok ale ja nie mam tamtego mio odblokowanego czy ta aplikacja uruchomi sie sama z karty sd ? bo proba uruchomienia tej aplikacji na pc nie idzie
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-02-01, 16:42   

Tom a4, skopiuj do katalogu Cobia_500_64 na karcie z nazwą MioAutoRun.exe to samo się uruchomi lub lepiej odblokuj na chwilę nawigację.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-02-01, 17:08   

czyli mam zrobic tak utworzyc na karcie katalog Cobia_500_64 ale co mam nazwac MioAutoRun.exe a navigacji nie chce odblokowywac bo po ostatniej probie nawigacja po resecie pokazywala tylko dwa ekraniki i ledwo ja postawialem spowrotem na nogi chyba ze jest jakis bardzo bezpieczny sposob na odblokowanie
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1274
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2011-02-01, 17:31   

Tom a4, Na stronie podanej przez Dzakusa jest kilka romów. Czy wybrałeś odpowiedni?
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-02-01, 17:37   

wybralem

MOOV500R2_EU (ROM_T510R2.V1.00.0004) http://www.4shared.com/fi...M_V1000004.html
Moov500R2_EU (ROM_T510R2.V1.00.0010) http://www.4shared.com/fi...M_V1000010.html
MOOV500R2_NA (ROM_500R2NA.V1.9540.0012) http://www.4shared.com/fi...V195400012.html

pierwszy bo wg cyfr po starcie nawigacji ten pierwszy jest wlasciwy
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1274
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2011-02-01, 18:04   

Tom a4, i na tym się wysypuje? czy tą wersję chcesz zmienić? a próbowałeś tego z 10?
jak robiłem C250 to wgrywałem po kolei aż któryś zadziałał :)
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-02-01, 18:11   

tak na tym romie nie idzie innego nie probowalem

[ Dodano: 2011-02-01, 18:21 ]
zaden z tych trzech nie idzie
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10