Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Brak głosu w MioMap
Autor Wiadomość
matrys 
azymut


Wiek: 30
Dołączył: 17 Lip 2009
Posty: 3
  Wysłany: 2009-07-17, 16:14   MioMAP 2008 i brak dzwięku!

Mam Navie Nv55. Niestety ostatnimi czasy pojawił sie problem. Korzystałem wcześniej z MioMap v3.3 i komunikaty głosowe podczas nawigacji chodziły bez problem. Jednakże z wgraniem MioMap2008 nie działają żadne dzwięki. (dla zabawy zainstalowałem tak samo AutoMapa i tez dźwięku brak). Pomóżcie dobrzy ludzie!!

Pozdrawiam...
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18829
Wysłany: 2009-07-17, 16:25   

A w systemie dźwięki są? Np plik wav lub mp3?
_________________

 
 
matrys 
azymut


Wiek: 30
Dołączył: 17 Lip 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-07-17, 17:12   

Mam zainstalowany Coreplayer i normalnie mi odtawarza MP3.
_________________
-----
Pozdrawiam,
Mateusz
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18829
Wysłany: 2009-07-17, 17:35   

Rozumiem, że w ustawieniach MioMap wszystko sprawdziłeś, dźwięki włączone, pliki językowe są wgrane itp.
Skąd wziąłeś MipMap? Może to jakaś uszkodzona wersja?
_________________

 
 
matrys 
azymut


Wiek: 30
Dołączył: 17 Lip 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-07-17, 17:41   

Oczywiscie ze sprawdziłem.
MioMap pobralem z tego tematu (z postu drolo):
http://www.my-navia.pl/vi...=10856&start=45

Hmm wydaje mi sie ze pliki jezykowe sa wgrane. Hmm a jak nie to jak je rozpoznac i skad je wziasc??

Hmm ale jesli na Automapie dzwieki tez nie dzialaja, a na takiej samej drugiej nawigacji dzialaja na obydwu programach.... nie wiem co o tym myslec :P
_________________
-----
Pozdrawiam,
Mateusz
 
 
 
djmax 
Waypoint


Wiek: 32
Dołączył: 20 Lip 2009
Posty: 17
Skąd: Opolskie
Wysłany: 2009-07-22, 17:17   

może sama nawi jest problemem a nie oprogramowanie ? jeśli masz możliwość przekopiowania tego oprogramowania z Twojej nawi i sprawdzenia go na innym sprzęcie to się dowiesz czy problemem jest oprogramowanie czy sama nawi
 
 
oscarlas 
Waypoint



Dołączył: 31 Gru 2009
Posty: 51
Wysłany: 2011-02-13, 02:54   

Brak głosu i możliwości regulacji siły głosu w ustawieniach MioMap2.5.6301133 słodzony model C720b proszę o pomoc

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-02-13, 15:22 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z Konfiguracja MioMap.ini
Posty nie związane z tematem wątku
 
 
4U2 
Waypoint


Wiek: 80
Dołączył: 13 Lut 2011
Posty: 124
Skąd: hell
Wysłany: 2011-02-13, 10:59   

A masz głosy w katalogu z MioMap??
 
 
oscarlas 
Waypoint



Dołączył: 31 Gru 2009
Posty: 51
Wysłany: 2011-02-13, 23:37   

Głosy są i głos też
 
 
wojtek123 
Waypoint


Wiek: 41
Dołączył: 20 Mar 2008
Posty: 36
Wysłany: 2011-02-22, 11:39   

witam
mozesz dokladnie napisac jak wrzuciles MIO 2008 do c720b podmieniles pliki v3.3? na nowe
Czy wszystkie funkcie MIo c720b zostaly jak w orginale ?


Pozdro
 
 
oscarlas 
Waypoint



Dołączył: 31 Gru 2009
Posty: 51
Wysłany: 2011-02-22, 21:14   

Wszystkie pliki wrzuciłem na karte pamięci tzn. Mio2008,Automape,Mapemap i oczywiście skrypt startowy + AdJe .
 
 
quilkhak 
Waypoint


Dołączył: 08 Lip 2010
Posty: 42
Wysłany: 2011-05-14, 10:41   Miomap2008 2.5.6301133 brak dźwięku

Podczepiam się pod pytanie.

Historia brzmi tak:
- wszystko działało
- padła karta flash, nie mialem backupu
- wgralem i ustawilem wszystko tak samo na nowej karcie flash
- wszystko dziala, automapa, miomao 3.3 i miomap2008
- problem tylko w tym, że wszedzie jest dźwięk tylko nie w miomap2008
- jest poslodzona
- sprawdzanych bylo z 5 wersji
- pliki jezykowe dograne, tez sprawdzane rozne wersje

MIOMAP2008 NIE WYDAJE NAJMNIEJSZEGO DZWIEKU
nie ma nawet tego beeep przy klikaniu w podgłaszacz w opcjach glosnosci mapy

O co chodzi?
Pomoze ktos?
z gory dziekowac :)

PS: google mi nie pomoglo a tutaj innych wątków na ten temat nie znalazlem :(
PS2: zagwozdka: MioMap3.3 wydaje potrojne klikniecia przy poruszaniu sie w menu, wie ktos dlaczego? Wgranie najnowszej Anny (5c 17.5.2008) nie ma tu zadnego znaczenia.
_________________
Mio C250
MioMap v3.3 (mapy 2009.02.01)
MioMap2008 (emapa 10.2053)
AutoMapa 6.8.1
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18829
Wysłany: 2011-05-14, 13:12   

Jakie wpisy masz w miomap.ini?
Masz pliki beep.wav i beep2.wav w folderze głównym programu?
Masz plik LanguagePack.cpf j jaką ma wielkość?
Jaki język masz wybrany?
_________________

 
 
quilkhak 
Waypoint


Dołączył: 08 Lip 2010
Posty: 42
Wysłany: 2011-05-14, 15:15   

INI:
[Main]
Captionless=1
Screen=WQVGA
ShowPOIShortcuts=0
SaveTimeZone=1
consider_green_line=1
SunsetAngle=5
auto_zoom_max=12
auto_zoom_delay=5
warning_on_wakeup=0
Show_warning_window=0
ShowExit=1
buildings=1

MultiMapDir=\Storage Card\MioMap2008_mapy

[Mio]

UseLCID=1
NavPix=1

[Navigation]

[Advisor]
language=21
gender=0

time_format=0
unit=0
[GPS]
Found=com2:,4800,8N1,none

[List]
buttons=0


Mam te pliki beep itd., pod windowsem na kompie dzialaja,
LanguagePackPolish.cpf ma 5,35MB (5 611 584, na dysku: 5 615 616),
wybrany jezyj Polski, kobieta (mezczyzna tez nie dziala), ale nawet beep nie dziala w menu, dziwne to to....
_________________
Mio C250
MioMap v3.3 (mapy 2009.02.01)
MioMap2008 (emapa 10.2053)
AutoMapa 6.8.1
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18829
Wysłany: 2011-05-14, 15:46   

Niby wszystko OK...
Jakie procesy masz uruchomione, oprócz MioMap? Sprawdź ITaskmanagerem.
Jak uruchamiasz MioMap? Z jakiegos pulpitu, Windowsa?
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 9