Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-09-20, 19:51
MioMap zatrzymuje się na 17/19 kwadracie
Autor Wiadomość
Source
Waypoint


Dołączył: 18 Kwi 2009
Posty: 18
Wysłany: 2009-04-21, 17:34   Problem z miomap

Witam mam mio 330 i robilem format nawigacji, zainstalowalem MIomap 2008 z płyty dołączonej i mapę i miomap ładuje sięprawie do końca zostaje jedna kreska i się restartuje. co może być przyczyną proszę o szybką odpowiedź :)
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-04-21, 20:25   

Proponuję przeinstalowac program. Coś musiało się zwalić w czasie instalacji i wykłada sprzęt :-(
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
kajetan 
Waypoint
Jimmy gps majster



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 19 Sie 2008
Posty: 71
Skąd: DOA
  Wysłany: 2009-11-22, 14:07   MioMap zatrzymuje się na 17/19 kwadracie

Witam Drodzy forumowicze. Mam problem z urządzeniem jak w temacie. Urządzonko to trafiło do mnie po nieudanej próbie klienta, aktualizacji MioMap. Na początku (tj. zaraz po tej nieszczęsnej aktualizacji) MioMap załączało sie normalnie, ale po 10-15 sekundach wyłaczało się. Trzeba było przełączyć przełącznik z on -> off -> on. Ale po 10-15 sekundach wyłączało się ponownie. Urzadzenie teraz rozblokowałem i dorzuciłem Automape (5.5.1), którą klient też chciał (lecz zażyczył on sobie przywrócenia MioMap), ale podczas ładowania pasek nie dochodzi do końca i MioMap nie włącza się. Urządzenie restartuje się po 3 nieudanych próbach (bo tak ma zapisane w systemie). Jak to naprawić :?: Poradźcie coś prosze, bo nie mam za dużo czasu na to.
_________________
Pozdro.
Kajetan

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-07-03, 11:12, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-11-22, 15:44   

Zależy na którym kwadraciku się restartuje. Bo może być że program miomap masz oryginalny a skopiowałeś mapę posłodzoną i wtedy coś takiego moze sie dziać.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
kajetan 
Waypoint
Jimmy gps majster



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 19 Sie 2008
Posty: 71
Skąd: DOA
Wysłany: 2009-11-22, 16:06   

restartuje sie na 17 kwadraciku z 20
_________________
Pozdro.
Kajetan

 
 
 
driver1305 
Waypoint


Pomógł: 8 razy
Wiek: 61
Dołączył: 16 Paź 2008
Posty: 128
Wysłany: 2009-11-22, 19:04   

kajetan napisał/a:
restartuje sie na 17 kwadraciku z 20

Witaj...
Tu masz link do fabrycznego oprogramowania urządzenia Mio MOOV 330, jest to dokładna kopia nowego Mio :
Kod:
http://rapidshare.com/files/264839859/MioMoov330-soft.part1.rar
http://rapidshare.com/files/265041555/MioMoov330-soft.part2.rar

i od tego bym zaczął naprawianie navi...
Pozdrowionka...



 
 
kajetan 
Waypoint
Jimmy gps majster



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 19 Sie 2008
Posty: 71
Skąd: DOA
Wysłany: 2010-01-05, 17:39   

Poskutkowało. Dzięki.
_________________
Pozdro.
Kajetan

 
 
 
bartekks
Waypoint


Dołączył: 24 Cze 2008
Posty: 17
Wysłany: 2010-03-21, 14:21   Mio zatrzymuje się na 17 kwadracie

Witam mam problem z mio moov 330. Kolega chciał sobie odblokować nawigację i coś sknocił.
No więc zacznijmy od początku. Coś instalował i poznikały mu wszystkie pliki w pamięci urządzenia. Oczywiście wrzuciliśmy z neta jakiś fabryczny backup plików, co nie zdało się na nic. Po uruchamianiu nawigacji włącza się okienko mio map 2008 wgrywa się coś do 3 od końca krateczki i resetuje i tak ciągle.

Ściągnąłem 2 backup to samo się dzieje, pomyślałem żeby spróbować odblokować nawigację , co też uczyniłem i teraz włącza się mio, zaś wyskakuje to okienko mio map 2008, po czym uruchamia się pulpit windows i po kilku sekundach nawigacja dalej się resetuje. Czy ktoś wie o co chodzi i co mogłoby pomóc??
proszę o odpowiedź
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-06-26, 08:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-03-21, 14:38   

Jesli chodzi o pierwszą część to pewnie masz problem z mapą. Co do odblokowania to trudno powiedzieć co zrobiłeś bo nie podałeś żadnych informacji na ten temat czyli jakie odblokowanie i jak to robiłeś.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
bartekks
Waypoint


Dołączył: 24 Cze 2008
Posty: 17
Wysłany: 2010-03-21, 15:22   

Odblokowałem za pomocą tutoriala ze strony http://pdaclub.pl/forum/m...c-moova-330360/

[ Dodano: 2010-03-21, 18:16 ]
ok teraz mi kolega powiedział, że robił jednak aktualizację a nie odblokowanie i wyskoczył błąd, aktualizację robił programem Moov330_FEU_MapUpdate_R00
od tej pory reset non stop i nic nie działa, wrzuciłem nawet 2 rodzaje backap'ów i nic

myślę że coś w skryptach z tego backupa jest do dupy teraz odblokowałem mio, pozamieniałem trochę skryptów i się nie resetuje, zamieniłem ikony i zamiast mio map włącza się automapa. Tylko teraz jakby dwa razy się pulpit uruchamia najpierw zwykły windows, potem startuje nakładka, przez co trochę zwalnia nawigacja na początku. Może wiecie gdzie leży problem z tymi dwoma pulpitami ?? ?
 
 
zbi_gniew
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Sie 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-08-14, 10:38   Mio Moov 330 problem z uruchomieniem

Witam, po próbie aktualizacji mapy mio moov 330 laduje sie tylko do 17 kwadratu po czym restart. Kopiowałem już pliki z innej nawigacji, ale cały czas ten sam błąd, co zrobić aby urządzenie ruszyło?
Pozdrawiam!
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18807
Wysłany: 2010-08-14, 12:45   

Czy 17 to przedostatni? jeśli tak, to problem z mapami lub źle podana ścieżka dostępu do folderu MAP
_________________

 
 
zbi_gniew
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Sie 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-08-14, 13:54   

Kwadratów jest 20, u mnie staje niestety na 17. Nie mam kopii poprzednich plików, ale mam płytę która była w pudełku.
 
 
pawlo22
azymut


Dołączył: 24 Kwi 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-07-03, 11:04   Problem Moov 200

Witam.
Mam poważny problem dzisiaj pobrałem aktualizacje do nawigacji Mio Moov 200,po pobraniu zamieniłem pliki i tera przy starcie mi nie w chodzi 3 kropki od końca się nie wczytują wyłącza się włącza i znowu 3 kropki itp.Niestety nie zrobiłem kopi oryginalnych plików.

Bardzo proszę o pomoc.
Co zrobić żeby chodziła jak dawniej

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-07-03, 12:17 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku (regulamin forum p.4)
 
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-07-03, 11:43   

pawlo22, co za pliki zamieniłeś? Co za aktualizacja ?
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 13