Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: jacekp1313
2014-12-02, 20:23
Primo 1.x i 2.x Polski glos TTS PRO - Nuance "Agata

Pobralem i uzywam TTS "Agata"
tak
85%
 85%  [ 326 ]
nie
14%
 14%  [ 57 ]
Głosowań: 383
Wszystkich Głosów: 383

Autor Wiadomość
Napster 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 44
Skąd: Chorzów
Wysłany: 2014-03-19, 15:12   

Witam
U mnie również występuje ten komunikat ,dokładnie jak u kol. piurko -jedż w prawo drogą główną - i tylko wtedy.Dla sprawdzenia mała trasa Katowice ul Pawła Kołodzieja do ul Tartaczna 6
_________________
Pozdrawiam Zbyszek
iGO Primo 9.6.2, skin ZoZo 2.0.11
 
 
piurko 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Lut 2009
Posty: 107
Skąd: Mazury
Wysłany: 2014-03-19, 18:50   

U mnie w symulacji trasy podanej przez Ciebie nie ma tego zawis3 . Robiłem symulację swojego odcinka , gdzie był zawis3 , ale też nie pojawił się .
Może tylko podczas rzeczywistej jazdy jest to słowo. Kilka razy pamiętam , że zmieniałem coś w opcjach trasy i zaraz po zmianach był zawis3. Nie pamiętam żeby to było z innymi komunikatami , tylko " skręć lub jedź ( nie pamiętam ) w prawo ( drogą główną - nie pamiętam czy zawsze to było ) zawis3 .
_________________
Modecom FreeWay MX3 + TMC Modecom + iGO Primo 9.6.5.245577 + diMkaWA_P156.Wiman_mod ver.1.5
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6211
Wysłany: 2014-05-04, 20:33   

Drobne poprawki do langu dla igo primo ( nie dla Beckera !!! ) uwględniające nie przetłumaczone frazy w skinie decent dedykowanym dla dla igo 9.6.13

http://przeklej.org/file/5y0G4T/Lang.Polish.zip.

P.S. Gdybym coś pominął - prosze o info na PW

[ Dodano: 2014-05-21, 13:21 ]
21.05.2014
Poprawki do langu dla iGO Primo ( nie dla Beckera !!! ) uwzględniajace tłumaczenie fraz dla dodatku UX "Next maneuver overview 2-D" ( podgląd 2D manewru )

http://przeklej.org/file/vBnj7s/Lang.Polish.zip
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6211
Wysłany: 2014-08-11, 15:37   

Poprawka do langu zawierająca tłumaczenia komunikatów dla skina dimka 1.7.4 działającego z iGO 9.6.13.

http://przeklej.org/file/pFDCi0/Lang.Polish.zip
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6211
Wysłany: 2014-08-15, 18:27   

Ponieważ Janusza od dawna nie ma na forum, a część linków rzeczywiscie wygasła wrzucam reup dla plików Agatki pod WinCE ( silnik, definicje oraz lang w formie, w jakiej zamieścił go Janusz.)
Myslę, ze Janusz nie miałby nic przeciwko, bo to Jego dziecko i szkoda by było gdyby umarło śmiercią naturalną .

http://przeklej.org/file/TJjih7/pliki.Agaty.rar
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2014-08-26, 15:39   

Witam po długiej nieobecności..
Wracam do pracy nad Agata (w testach trochę poprawiona wersja).
Dajcie mi trochę czasu nad zapoznaniem się z tematem i ewentyalnym wylapaniu bledow o których pisaliście..
Pozdrowienia.. i "do roboty" ;-)
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6211
Wysłany: 2014-12-02, 17:28   

W uzgodnieniu z jacek1313, wobec przedłużajacej się nieobecności janusz40 jako jedyna możliwość uniknięcia forumowej "smierci" agatki wklejam link do plików agatki.
Sposób instalacji opisany jest w pierwszym poście tego wątku.
http://przeklej.org/file/ugOPCD/pliki.Agaty.rar
dołaczam lang dla wersji 9.6.1 i 9.6.8 ( czyli dla tzw. Beckera ). Lang dla tych wersji nie jest zawarty w paczce z pierwszego linku.
http://przeklej.org/file/ctIUTA/dla.beckera.rar

hasło do obu archiwów : agatka
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2014-12-02, 18:30, w całości zmieniany 4 razy  
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2016-04-08, 17:00   

Kolejne zmiany - kolejna wersja TTS (Voice_TTS_Android_plp_lua):
Kod:
http://www91.zippyshare.com/v/zlbTyfzP/file.html

Komptybilna z iGO Nextgen podobnymi (oczywiście na Androida)
Dodano funkcję wstawiającą przecinek pomiędzy numerami dróg w "podsumowaniu trasy" - brzmi na pewno lepiej.
Zapraszam do pobierania i testowania

[ Dodano: 2016-04-14, 20:46 ]
14.04.2016 - Aktualizacja Voice_TTS_Android_plp_lua v.6.9.3 dla systemu "Android"
Uwzględniono sugestie @zbyshek, + drobne zmiany w słownikach.
Kod:
http://www115.zippyshare.com/v/78M3jg6A/file.html

Szczegóły jak zwykle:
Kod:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=34885
i w pierwszym poście tego wątku
Zapraszam do pobierania i oczekuje na uwagi..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 233
Wysłany: 2016-04-29, 12:44   

Prośba i pytanie do kolegów czy istnieje możliwiść uruchomienia wypowiadania przez Agatkę słowa "WKRÓTCE" przed znakami drogowymi,iGO Primo 2 9.6.5.221194,skin Dimka 1.5.6 Wiman ,lang Pl 258 kB i voice Agatka 101 kB "Janusz40", w podglądzie w dictionary voice jest wpis: Soon="Wkrótce" bez kropi czy też przecinka,proszę o pomoc.
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2016-05-29, 21:20   

jenks napisał/a:
czy istnieje możliwiść uruchomienia wypowiadania przez Agatkę słowa "WKRÓTCE" przed znakami drogowymi
Jeżeli taką frazę zaadaptują tworcy skinów to odpowiedź brzmi "tak". Bez skina lub dedykowanego "UX,a" iGO nie ostrzega głosowo o znakach drogowych.
Dla własnych potrzeb można dodac sowo "wkrótce" w tłumaczeniu fraz znaków drogowych - ja uważam że mija się to z celem.
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6211
Wysłany: 2016-05-30, 20:54   

Taka fraza jest w skinie arimi i ( byc może ) pongo dla Avic.
P.S na marginesie. Podziwiam ludzi potrafiących słuchac info o znakach drogowych. Na odcinku 35 km naliczylem ich kiedys ponad sto i znudziło mi się dalsze liczenie.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
ubs 
GPS instruktor



Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 576
Skąd: UK
Wysłany: 2016-06-03, 02:04   

janusz_40 ma racje, nie widza znakow powinni zmienic zawod.
Sam teraz tu w UK jezdze zawodowo od 12:00 do czasami 02:00 w nocy, moja navi Goclever ma uszkodzony glosnik wiec nic nie slysze :D patrze tylko gdzie mam skrecic a jade wedlug znakow.
Do tego navi ma czasami bledy np. pokazuje czy informuje 30mil/h a na danej ulicy jest faktycznie 20 mil/h i fotopstryk, gdybym nie obserwowal znakow faktycznych jakie sa na drodze jakie 80 pound mniej bym mial w kieszeni i 3 punkty a tu w UK jest tylko 12 i zabieraja prawo jazdy na 3 lata :( .

Wiec takze dla mnie informowanie glosowe o znakach jest nie potrzebne, to kierowca powiniem je widziec.
_________________
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2016-06-03, 12:11   

ubs napisał/a:
informowanie glosowe o znakach jest nie potrzebne
Potrzebne czy nie to sprawa dyskusyjna..
TTS informuje o znakach jeżeli ich obsługę zawiera właściwy skin lub dodatek "UX", więc jeśli ktoś chce korzystać z takich informacji jego sprawa.. natomiast co do słowa "wkrótce" poprzedzającego frazy, informacji DA w "dictionary.voice" nie umieszczę, bo obecnie np. fraza "niebezpieczny zakręt w prawo" moim zdaniem jest bardziej poprawna niż "wkrótce niebezpieczny zakręt w prawo" - że "wkrótce" to chyba oczywiste..
Oczywiście jeżeli ktoś chce mieć "wkrótce ... zakręt", może sobie to dopisać.
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2016-06-03, 18:16   

Znak jako szary jest wyświetlany wcześniej, natomiast "kolorowy" (aktywny) w zasadzie w momencie pojawienia się go na drodze i wtedy jest wypowiadany komunikat.
Jakoś dwóch komunikatów:
1 - (szary znak) wkrótce niebezpieczny zakręt w prawo,
2 - (znak kolorowy) niebezpieczny zakręt w prawo.
nie potrafię sobie wyobrazić, choćby dlatego, że kolorowy znak i komunikat pojawia się jakieś 100-150 metrów przed zdarzeniem w tym przypadku zakrętem (komunikat pierwszy powinien raczej brzmieć "wkrótce znak drogowy niebezpieczny zakręt w prawo) - absurd...
No ale to moje odczucie.., jeżeli powstanie jakiś skin lub ux z dwoma komunikatami, TTS będzie je wymawiał, to mogę obiecać.
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6211
Wysłany: 2016-06-03, 18:45   

Problem priorytetu komunikatów został dla winCE rozwiązany kilka lat temu i rzeczywiscie była tam mozliwośc wyboru przewagi nawigacji nad ostrzeżeniami lub odwrotnie .

Nawiasem mowiąc... naprawde zaczynam się zastanawiać, czy niektórzy koledzy uzywają jeszce navigacji jako urządzenia prowadzącego do celu i czy jadąc zerkają czasem przez przednią szybę.

Teraz @geranium powinien napisac UX pozwalający na przynajmniej sześciopietrowy układ priorytetów, bo może dla niektórych właśnie pogoda za szybą jest najwazniejsza :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 13