Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: jacekp1313
2014-12-02, 20:23
Primo 1.x i 2.x Polski glos TTS PRO - Nuance "Agata

Pobralem i uzywam TTS "Agata"
tak
85%
 85%  [ 326 ]
nie
14%
 14%  [ 57 ]
Głosowań: 383
Wszystkich Głosów: 383

Autor Wiadomość
wiman 
GPS instruktor



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 831
Wysłany: 2011-03-09, 22:47   

Zostało tylko podziękować koledze WueM za Agatkę ,pogratulować janusz_40,że jego wersja też działa i podziękować ,że rozpoczął ten temat i zagrzał do boju :-) Wielki szacun koledzy. Teraz mamy Agatkę Polkę taką prawdziwą bez tago śmiesznego akcentu . Mam nadzieję ,że janusz_40 umiści gdzieś plik ini w całości przetłumaczony.
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2011-03-09, 23:52   

wiman napisał/a:
Mam nadzieję ,że janusz_40 umiści gdzieś plik ini w całości przetłumaczony.

Zamieszczam cala moja "Agate" - kilka roznic w porownaniu z wersja @WueM ale to tylko drobnostki (inna biblioteka vautov5.dll - moja w nowszej wersji, trocje inna zawartosc folderu \components - moj ma mniej plikow, i male roznice w pliku \content\voice\Voice-TTS-Nua_plp.xxx.zip.. no coz - ta sama instrukcja, wiec musialo wyjsc tak samo)- obie sa prawie identyczne (zreszta ocencie sami jak dzialaja) moim zdaniem "Zoska" zniknie z naszych nawigacji ;-)
Do pobrania tutaj:
Kod:
http://www.multiupload.com/447EXKHJ0W

Instalacja:
1. rozpakowac archiwum
2. z folderun \TTS\TTS-Nuance_Polish skopiowac wszsytko do glownego folderu \Primo
3. uruchmic Primi i w menu Wiecej>ustawienia>dzwieki i ostrzezenia>jezyk nawigacji glosowej wybrac "Polish -Agata"
(zadne wpisy w sys.txt lub innych plikach nie za potrzebne)
Pozdrwawiam i zapraszam do testowania..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Ugo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Lis 2009
Posty: 14
Wysłany: 2011-03-10, 02:10   

W menu TTS pro mam wszystkie opcje szare oprócz "odczytuj komunikaty systemowe" czy tak ma być?

Agata jest trochę cichsza niż standardowe głosy jak ja pogłośnię to inne dźwięki są za głośne np. klikanie itd. da się jakoś pogłośnić samą Agatę?
 
 
WueM 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Wiek: 64
Dołączył: 16 Sty 2008
Posty: 56
Skąd: Legnica
Wysłany: 2011-03-10, 06:36   

Ja rozwiązałem wpisem

[dynamiccompressor]
compressor=1
a0=56806
thrs=24703
ratio=9
gain=9
 
 
ubs 
GPS instruktor



Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 576
Skąd: UK
Wysłany: 2011-03-10, 08:24   

Zrobilem jeszcze jedno podejscie.
Zainstalowalem Primo 1,2 od kolegi Thanks, odchudzilem troche, zostawilem tylko lang german i polski.
W \voice tak samo dodajac plik od janusz_40, w glownym tez od niego i przy starcie mialem okienko o nie wlasciwym voice, ale po kliknieciu OK program uruchomil sie.

Mam lang PL, ale w oknie wyboru voice nie ma Agaty :-(
Moge wybierac rozne glosy TTS niemieckie, z wypowiadaniem ulic i bez, te dzialaja dobrze.

Nie mam juz czasu grzebac sie, wczoraj stracilem caly dzien - odpuszczam sobie i wracam do sepleniacej Zosi.
_________________
 
 
hipeck 
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Wiek: 71
Dołączył: 20 Wrz 2009
Posty: 562
Wysłany: 2011-03-10, 09:47   

Janusz- czy Agata będzie też mówić w Primo 1.1? pozdr
 
 
tadekb1
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 445
Wysłany: 2011-03-10, 10:07   

hipeck.będzie działać na Primo 1.2 przed chwilą zainstalowałem
_________________
MaxCom 501 PL MapaMap Top II PL 7.1.2 mapa PL-2011Q3 Primo1.2 AutoMapa 6.9.b
 
 
Ugo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Lis 2009
Posty: 14
Wysłany: 2011-03-10, 10:32   

WueM napisał/a:
Ja rozwiązałem wpisem

[dynamiccompressor]
compressor=1
a0=56806
thrs=24703
ratio=9
gain=9


Jest głośniej ale za to doszedł efekt podobny do "dmuchania w mikrofon" przy zakończaniu słów i nadal mam nieaktywne funkcje w TTS Pro. Jak to zmienić?
 
 
WueM 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Wiek: 64
Dołączył: 16 Sty 2008
Posty: 56
Skąd: Legnica
Wysłany: 2011-03-10, 10:50   

Ugo napisał/a:
WueM napisał/a:
Ja rozwiązałem wpisem

[dynamiccompressor]
compressor=1
a0=56806
thrs=24703
ratio=9
gain=9


Jest głośniej ale za to doszedł efekt podobny do "dmuchania w mikrofon" przy zakończaniu słów i nadal mam nieaktywne funkcje w TTS Pro. Jak to zmienić?


zmień
ratio=8
gain=12
 
 
jugo22 
Navi Expert


Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 209
Skąd: lubelskie
Wysłany: 2011-03-10, 13:17   

Ugo napisał/a:
nieaktywne funkcje w TTS Pro. Jak to zmienić?

Mam dokładnie to samo.
Wpisy:
Kod:

[dynamiccompressor]
compressor=1
a0=56806
thrs=24703
ratio=8
gain=12

nic nie dały.
Głośność poprawna bez dodatkowych wpisów.
 
 
arturx 
Waypoint


Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 86
Wysłany: 2011-03-10, 13:33   

ubs napisał/a:
Mam lang PL, ale w oknie wyboru voice nie ma Agaty :-(

a dobrze skpiowałeś pliki i we właściwe miejsca ?
jesli w oknie wyboru nie ma agaty to na bank w katalogu content\voice nie ma pliku Voice_TTS-nua-plp-f1-dri40-vssq5f22.zip. No i jeszcze w sys.txt musi być wpis:
Kod:
[sound]
csv_voice_enabled=1

pozdro
 
 
 
ubs 
GPS instruktor



Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 576
Skąd: UK
Wysłany: 2011-03-10, 15:44   

arturx napisał/a:
ubs napisał/a:
Mam lang PL, ale w oknie wyboru voice nie ma Agaty :-(

a dobrze skpiowałeś pliki i we właściwe miejsca ?
jesli w oknie wyboru nie ma agaty to na bank w katalogu content\voice nie ma pliku Voice_TTS-nua-plp-f1-dri40-vssq5f22.zip. No i jeszcze w sys.txt musi być wpis:
Kod:
[sound]
csv_voice_enabled=1

pozdro


Dobrze mialem umieszczone pliki we wszystkich instalkach jakie probowalem.

Probowalem swoja Agate, kolegi WueM i janusz_40 na wszystkich 3 albo restart w polowie paska przy uruchamianiu lub info o zlym pliku voice, po usunieciu Agaty i ponownym uruchomieniu infa nie bylo.
Gdy bylo info, w wyborze jej nie bylo jak sie navi uruchomila.
Tak samo wywalo uruchomienie jak dalem lang i voice portugalski z mobilepassion.

Nie wywala sie na german, uk jesli w katalogu \voice\..\config sa pliki :
config_condfun.lua, config_database.lua itd a one maja inna strukture jak w Agacie:
commands.csv, destname.csv itd.
_________________
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2011-03-10, 16:25   

Ugo napisał/a:
W menu TTS pro mam wszystkie opcje szare oprócz "odczytuj komunikaty systemowe" czy tak ma być?

Tak ma byc - to nie jest wersja TTS Pro..
ubs napisał/a:
przy starcie mialem okienko o nie wlasciwym voice
Widocznie w jkatalogu \Primo\content\voice masz pliki typu "lua" i pliki typu "css" - problem rozwiaze dopisanie do sys.txt:
Kod:
[sound]
csv_voice_enabled=1

i dopiero wtedy "zobaczysz" "Agate" - Agata jest w wersji "css"
ubs napisał/a:
Nie wywala sie na german, uk jesli w katalogu \voice\..\config sa pliki :
config_condfun.lua, config_database.lua itd a one maja inna strukture jak w Agacie:
commands.csv, destname.csv itd.

Jak wyzej: dopisz do sys.txt:
Kod:
[sound]
csv_voice_enabled=1
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
ubs 
GPS instruktor



Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 576
Skąd: UK
Wysłany: 2011-03-10, 16:53   

Znowu nowa instalka, tylko lang PL, zostawilem katalog TTS_LOQ i pliki do Zosi, zostawilem tez Voice_Pol-f3-Anna_v2.2.64290.zip i Marka.

Dalem Twoj zestaw, wpis w sys.txt odpala sie, ale wybieram Agate a wraca na poprzedni voice.
Zoske, Anne czy Marka bez problemu moge zmieniac pomiedzy nimi.
_________________
 
 
wiman 
GPS instruktor



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 831
Wysłany: 2011-03-10, 17:23   

ubs napisał/a:
Znowu nowa instalka, tylko lang PL, zostawilem katalog TTS_LOQ i pliki do Zosi,

Ja bym proponował jeżeli nie robiłeś nie zostawiać plików Zosi czy TTS_LOQ tylko Anna v2.2 bo ona chyba najsprawinej działała kolegom na początku przygody z primo 1.2.Wszystko na minimum.Wtedy instalować Agatkę .Nigdy nie wiadomo do końca co powoduje problem .W katalogu głównym będą wtedy trzy pliki dll,tts_nua_v5 i reszta content ,license ,data,branding i wiadomo exe ,wiadomo sys.txt odpowiedni.Masz tak :?: Ja tak mam i chodzi.Musi chodzić.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12