Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Failed to open file...
Autor Wiadomość
bingostar
azymut


Dołączył: 21 Sie 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-08-21, 10:55   Failed to open file...

Witam!
Mam bardzo dziwny problem. W czasie uruchomienia wszystko działa ok, ale jak polączy się program z GPS-em wyskakuje komunikat (Failed to open file: gfx/car_day_shaded.tex exiting application). Domyślam się , że jest jakiś problem z odnalezieniem tego pliku.
Może ktoś mi pomoże jak to rozwiązać.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-03-22, 07:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2009-08-21, 11:57   

Jaki model nawigacji?
Jaka wersja iGO?
_________________

 
 
bingostar
azymut


Dołączył: 21 Sie 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-08-21, 13:38   

jacekp1313 napisał/a:
Jaki model nawigacji?
Jaka wersja iGO?


mam MIO 200 a IGO 8.0.0.49545 z GJ3.7.1 do do IGO 8.0 Mio odblokowane.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-08-21, 14:10   

Ściągnij inną wersję iGO8.0 i wyciągnij z niej gfx i podmień na swojej.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
bingostar
azymut


Dołączył: 21 Sie 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-08-21, 14:38   

Ok. dzięki spróbuję.
 
 
pitbul455 
Waypoint
DamianeX



Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Dołączył: 29 Maj 2008
Posty: 101
Skąd: ja to wiem
Wysłany: 2009-09-07, 16:52   Failed to open file... Problem

Witam mam taki problem, gdy załączam IGO8 wyskakuje mi taki komunikat, posiadam navie 2008, proszę o pomoc bo szukałem na ten temat i nic nie znalazłem
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-09-07, 17:03   

Podmieniłeś Data.zip??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-09-07, 17:03   

Sprawdź w pliku sys.txt czy to iGO jest na rozdzielczość 320x240
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
konio68 
Waypoint



Pomógł: 4 razy
Wiek: 50
Dołączył: 20 Kwi 2009
Posty: 82
Wysłany: 2009-09-07, 19:39   

data.zip do wymiany ..........lub dołuż sobie brakujący plik .
a dokladniej brakuje w nim pliku loading.bmp .
Zassaj inny dta zip i będzie ok .............................

[ Dodano: 2009-09-07, 19:40 ]
Cybant napisał/a:
Sprawdź w pliku sys.txt czy to iGO jest na rozdzielczość 320x240

Tu nie chodzi o sysy txt ... w komunikacie masz wyrażnie że ma ścieżkę do 320x240 natomiast nie może załadować pliku bmp "loading"
 
 
pitbul455 
Waypoint
DamianeX



Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Dołączył: 29 Maj 2008
Posty: 101
Skąd: ja to wiem
Wysłany: 2009-09-07, 20:44   

Dziękuję za pomoc, zrobiłem tak jak wymienialiście ale plik loading.bmp znajduje się w pliku data zip, wziołem inny ale bez skutku, może mi ktoś bardziej dokładnie wytłumaczyć co z tym zrobić?
 
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-09-07, 20:49   

W pliku sys.tx zamień wpisy tak żeby było:

[interface]
show_exit=1
skin="ui_igo8"
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
michal1957
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 1154
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2009-09-07, 20:55   

pitbul455 napisał/a:
Witam mam taki problem, gdy załączam IGO8 wyskakuje mi taki komunikat

W pliku sys.txt wstaw to:

[interface]
skin="ui_igo8"
a będzie działało. Już tyle razy o tym było na forum.
_________________
Jeżeli wydaje Ci się że masz zawsze rację, masz rację, wydaje Ci się.
 
 
pitbul455 
Waypoint
DamianeX



Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Dołączył: 29 Maj 2008
Posty: 101
Skąd: ja to wiem
Wysłany: 2009-09-07, 21:04   

Wielkie THX Sance poleciało "pomógł"
 
 
 
saphire 
Navi Expert
Daję wędkę nie rybę!



Pomógł: 5 razy
Wiek: 48
Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 274
Wysłany: 2009-09-08, 07:09   

pitbul455 napisał/a:
Dziękuję za pomoc, zrobiłem tak jak wymienialiście ale plik loading.bmp znajduje się w pliku data zip, wziołem inny ale bez skutku, może mi ktoś bardziej dokładnie wytłumaczyć co z tym zrobić?


Wystarczy wkopiować go do tego zipa i już.
 
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-09-08, 07:13   

saphire napisał/a:
Wystarczy wkopiować go do tego zipa i już.

Nie zawsze.
W niektórych przypadkach nawet po wklejeniu tego pliku nie chce go wczytać.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11