Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navio400 - inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
bumbum
azymut


Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 2
Wysłany: 2011-03-10, 09:14   Navio400 - inne programy nawigacyjne

Jako ze nie znalazłem w całycm internecie wzmianki o wgraniu automapy i sposobu na to , postanowiłem nagrzebac sam.
Podłączamy navio do kompa jako pamięc flash bo przez active sync nie idzie. Instalujemy automape wybierając czytnik kart i literę dysku. W moim przypadku H.
Po instalacji , folder mobilenavigator zmieniamy np. na mobilenavigatorold a folder automapy zmieniamy na mobilenavigator. Wchodzimy do folderu automapa i plik winCE zmieniamy nazwę na mobilenavigator.
I możemy cieszyc się automapą!!!
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-12-08, 10:31, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-03-10, 09:21   

To navio nie ma ścieżki GPS w ustawianiach??
I jaka jest wbudowana pamięć? bo na 256 by sie am nie zmieściła.

[ Dodano: 2011-03-10, 09:22 ]
Chyba ze na seryjnej Sd z mapami instalowałeś, ale to nie masz teraz dostępu do mapy seryjnej.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18807
Wysłany: 2011-03-10, 14:22   

Prostsza metoda: wkładamy SD do czytnika, instalujemy AM, zmieniamy nazwy jak w każdym GoCleverze i gotowe.
bumbum napisał/a:
do folderu automapa i plik winCE zmieniamy nazwę
Błąd.
Zmieniamy plik wceAm.exe na mobilenavigator.exe
_________________

 
 
mikus39 
Waypoint
NTT 4368



Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 180
Wysłany: 2011-03-21, 21:40   

Tylko po co cokolwiek zmieniać.dasior591 wynalazł bardzo fajne menu nawigacyjne.Wystarczy wskazać ścieżkę (bo jest opcja) do menu,poustawiać ścieżki w menu i gitara.I wszystko bez ruszania seryjnej mapy i oprogramowania.
_________________
''Milcz, albo powiedz coś takiego, co jest lepszym od milczenia"
Pitagoras (572 roku p.n.e - 497 roku p.n.e.)
 
 
Damko
azymut


Dołączył: 08 Gru 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-12-08, 10:21   GoClever 400 Navio - wybór map

Witam,

prosiłbym o pomoc w wyborze map Polski oraz UE (przede wszystkim Niemcy) na GoClevera 400 Navio (wyświetlacz 4,3, procesor Mediatek 468 MHz, 64 MB RAM/ 256 MB flash Rom, Windows CE Core 5.0)

Pozdrawiam

PS. Wszystkie odpowiedzi będą dla mnie niezmiernie ważne, ponieważ jak widać jestem początkującym :)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9623
Wysłany: 2011-12-08, 10:25   

Map czy programu nawigacyjnego? O róznicy czytaj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29094
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Damko
azymut


Dołączył: 08 Gru 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-12-08, 10:30   

Chodzi mi o program nawigacyjny.

Dzięki za uświadomienie.

Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18807
Wysłany: 2011-12-08, 10:32   

Na WinCE działa każdy z działu o programach nawigacyjnych.
Tam też opisy instalacji

P.S. Dołączyłem do istniejącego wątku - przeczytaj go uważnie
_________________

 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-12-08, 10:33   

Damko, AutoMapa ,Igo8, Igo Primo...
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18807
Wysłany: 2011-12-08, 10:36   

Jeśli masz tam ViaGPS Mireo, wystarczy dodać najnowsze mapy (polski i Niemiec) według http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=25077
_________________

 
 
Damko
azymut


Dołączył: 08 Gru 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-12-08, 10:43   

jacekp1313
Też o tym myślałem, ale czy ViaGPS Mireo jest na tyle pewna, żeby przy niej zostać ?
Ostatnio zmieniony przez gustawox_1 2011-12-08, 11:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18807
Wysłany: 2011-12-08, 11:16   

Ja jeżdżę na niej od roku - może mniejsza baza adresowa (numery domów trochę nie tam, gdzie trzeba), ale trasy wyznacza bardzo logicznie. No i wymiana mapy nie wymaga instalowania programu na nowo (każdy kraj jest oddzielnym plikiem). Dodatkowo - w rogu jest raczej realistyczny schemat następnego manewru - w wielu miejscach się przydaje

Poza tym - pojeździj na jednym programie, to zorientujesz się, czego naprawdę Ci potrzeba
_________________

 
 
Damko
azymut


Dołączył: 08 Gru 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-12-08, 11:31   

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Naprawdę pomogły.

Pozdrawiam
 
 
carew1
azymut


Dołączył: 12 Sty 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-01-12, 18:42   GoClever Navio 400Pl

Witam, jako że jestem nowy to w pierwszej kolejności chciałbym się przywitać.

A teraz do sedna sprawy.


W Carrefourze pojawiła się nawigacja GoClever Navio 400Pl w promocyjnej cenie 119zł.

Moje pytanie brzmi?
Czy łatwo jest odblokować tą nawigację, a może jest już ona odblokowana?
Czy trudno uruchomić na niej automapę?
I czy to naprawdę jest to dobra cena za tą nawigację. A może ta nawigacja to jakiś bubel i lepiej jej niekupować.

Opis z gazetki carrefour
Goclever navio 400pl gps 4,3" procesor mediatek 486MHz system operacy6jne windows ce 5.0 czytnik kart micro SD.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-01-12, 18:48   

carew1 napisał/a:
Czy łatwo jest odblokować tą nawigację, a może jest już ona odblokowana?

Poco chcesz odblokować :?:
Cytat:
Czy trudno uruchomić na niej automapę?

Nie musi być odblokowana , aby zadziałała AM.
carew1 napisał/a:
I czy to naprawdę jest to dobra cena za tą nawigację. A może ta nawigacja to jakiś bubel i lepiej jej nie kupować.

Moim skromnym zdaniem warto za tą cenę.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12