Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Akira i mapy IMG
Autor Wiadomość
3po3
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Kwi 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-05-13, 09:45   Akira i mapy IMG

Czy komus udalo sie uruchomic jakas aplikacje do czytania map typu Garmina?
Chodzi o programy typu: np Russa, NaviTel, Inavi itp
A moze jakis inny programik polecacie do Akiry?
Zainstalowalem Russa ale nie czyta danych z wewnetrznego GPS. Widzi GPS na COM7 lecz nie czyta danych.
 
 
slawko18
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 50
Wysłany: 2008-05-13, 17:03   Re: Akira i mapy IMG

3po3 napisał/a:
Czy komus udalo sie uruchomic jakas aplikacje do czytania map typu Garmina?
Chodzi o programy typu: np Russa, NaviTel, Inavi itp
A moze jakis inny programik polecacie do Akiry?
Zainstalowalem Russa ale nie czyta danych z wewnetrznego GPS. Widzi GPS na COM7 lecz nie czyta danych.


Protokół HP iPaq HW... i Russa zadziała!!!

Russa z założenia nie czyta map .img - trzeba je przekonwertować do formatu .rus.
Np. w programie GPSMapEdit.

Inny program do map garminowskich to PTGMap - wersja ptgmap_1.2.7_wm2003 bo ptgmap_1.2.7_wm5.0 na Akirze 4301 się pluje!

Można używać nawet map kodowanych np. GPmapa 2007.3 - ale trzeba z nich zrobić album.

Pozostaje Garmin Que + GPSProxy - zobacz mój post na stronie http://www.my-navia.pl/vi...?p=18319#18319.

Jak na razie działa OK z mapami niekodowanymi i z mapą bazową.
Z mapami kodowanymi dostaję figę, ale walczę dalej i Garmin Que polegnie - kwestia czasu.
Pozdro
Sławko

AKTUALIZACJA

http://www.leoidea.com/20...crack-programs/

i po wszystkich kłopotach
Pozdro
Sławko
 
 
3po3
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Kwi 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-05-15, 16:50   

Cytat:
Protokół HP iPaq HW... i Russa zadziała!!!

Tak myslalem, ze chodzi o protokol. Niedopatrzylem sie dlatego, ze go nie widac. Musze Akire nauczyc aby pracowala w pionie, wowczas zobacze pelne ustawienia.
Dziekuje za odpowiedz.
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 46
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1150
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-05-16, 16:52   

Nie zmusisz jej do pracy w pionie...

Poza tym drogi 3po3 czas już wielki abyś poczytał forum, bo większość zadawanych przez Ciebie pytań i wątpliwości poruszana już był tutaj wielokrotnie.
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
Andrzej.Rusin 
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-06-23, 11:27   

Na obecnej wersji RUSSA działają mapy IMG.
Sprawdzone: Russa 1.1.27.6, mapy TOPO light (szlaki) od GPSManiaka.
 
 
wactomas
Waypoint


Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 16
Wysłany: 2008-11-15, 22:37   

mam pracującego Navitela, ale niestety nie widzi satelit. Mapa Białorusi jest ok, szkoda, że nie może prowadzić. Problem tkwi w tym, że Navitel chce com-1, stadion i akiry -7 nie ma w menu czegoś takiego, co ma automapa, przydzielanie programowi portu com.
Poszukiwany, poszukiwana, jak to zmienić
_________________
MM517 + Stadion + Becker 7926 + Biedrona + Guepard+Sigma GPS+Lark Freebird 50,1
AM 5.0.5 Am 5.2 Am 5.3 Igo MapaMap MIO 3.3 AutopilotAutopilot Trak IGO8 Destinator7 , Teleatlas
TT,Navitel!
i wiele innych
 
 
Igi
azymut


Dołączył: 02 Gru 2007
Posty: 1
Wysłany: 2009-07-09, 16:57   

slawko18 napisał/a:
Protokół HP iPaq HW... i Russa zadziała!!!


3po3 napisał/a:
Tak myslalem, ze chodzi o protokol. Niedopatrzylem sie dlatego, ze go nie widac.


Drodzy forumowicze, jeśli problem jest lamerski to przepraszam.
Chcę w Russa zaznaczyć protkół HP iPaq lecz nie widać na ekarnie - proszę podpowiedzcie co z tym powinienem zrobić?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10