Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Sygic i WinCE 6
Autor Wiadomość
papagena 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 40
Dołączył: 05 Wrz 2010
Posty: 7
Skąd: Zagłębie
Wysłany: 2011-02-14, 17:03   Malutki problem z uruchomieniem SYGIC na LARKU 50.3

Witam, po wielkich perturbacjach związanych z montażem SYGIC na karcie pamięci (po wielu bojach udało się ponieważ nigdzie nie jest jasno wytłumaczone w jaki sposób uruchomić navi) mam mały problem, otóż SYGIC'a mogę uruchomić tylko i wyłącznie z poziomu eksploratora Windy, w menu wyboru programu nawigacyjnego (LARK 50.3) pomimo że zaznaczam katalog Drive - WindowsMobile jest brak pliku Drive.exe, może ktoś z Was spotkał się z czymś takim, zaznaczę że uruchamianie spod windowsa jest dla mnie trochę uciążliwe. Dodam że inne programy można z linii poleceń wybrać. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
_________________
"Człowiek na pewno jeszcze raz by się urodził gdyby wiedział jak to się robi..."
Ostatnio zmieniony przez papagena 2011-02-14, 17:07, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9750
Wysłany: 2011-02-14, 17:05   

papagena, popraw tytuł. Nie opisuje on problemu.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9543
Wysłany: 2011-02-14, 19:17   

Jakie masz foldery na SD?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
papagena 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 40
Dołączył: 05 Wrz 2010
Posty: 7
Skąd: Zagłębie
Wysłany: 2011-02-15, 15:32   

A więc tak:
2577, Drive a w nim WindowsMobile (w nim jest folder o nazwie drivers + inne pliki w tym drive.exe, w folderze drivers jest kolejny o nazwie ppc i w nim też kilka plików)następnie Maps, Res. Poza tym mam foldery z innych programów (iGO Primo, iGO8, Mireo oraz NDrive), z pliku autorun.exe który jest w folderze 2577 SYGIC niestety się nie uruchamia.
_________________
"Człowiek na pewno jeszcze raz by się urodził gdyby wiedział jak to się robi..."
 
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 66
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2011-02-15, 17:20   

Na moim chomiku masz Sygic działający na moim Larku 50.1 CE 5.0

Rozpakujesz - kopiujesz na kartę - odpalasz z "Drive.exe" i jedziesz. Musisz tylko dodać mapy innych krajów (jest tam PL i E).
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
papagena 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 40
Dołączył: 05 Wrz 2010
Posty: 7
Skąd: Zagłębie
Wysłany: 2011-02-15, 18:25   

Andrzej P, status guru jest jak najbardziej zasłużony. Dziękuję Ci przyjacielu serdecznie. :):)
_________________
"Człowiek na pewno jeszcze raz by się urodził gdyby wiedział jak to się robi..."
 
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 66
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2011-02-15, 18:29   

Cała przyjemność... :-D
Ale tez jest taki przycisk "pomógł" :-)
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
rzaba123
Waypoint


Dołączył: 21 Kwi 2009
Posty: 35
Wysłany: 2011-03-11, 22:48   Sygic i WinCE 6

Czy ktoś z Was korzysta, albo przynajmniej instalował, Sygic na urządzeniu z WinCE 6. Gdzieś widziałem info, że z WinCE 6 nie działa. Czy tak jest faktycznie? Macie z tym jakieś doświadczenia? Z 5 działa, a z 6 nie - dziwne.
 
 
kolabio
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 617
Wysłany: 2011-03-11, 23:04   

Działa bez problemów na WinCE6. U mnie na Lark 50.1 SE.
 
 
hudy1 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 475
Skąd: Ziemia Obiecana
Wysłany: 2011-04-05, 14:40   

Mam Modecoma MX2 (6CE) i za diabła nie mogę na nim uruchomić tego programu.Dogrywałem wszystkie podane tu biblioteki,zamieniałem foldery "Drive", poierałem z różnych źródeł,czarowałem na wszystkie sposoby.
Przy próbie uruchomienia pojawia się jak kiedyś u Kolegi rubina69 komunikat:ERROR:SySettings.ini doesn't exists.
Znajdzie się pomocna dłoń? :-(
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3459
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-04-05, 17:54   

hudy1, a dodałeś biblioteki?
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
hudy1 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 475
Skąd: Ziemia Obiecana
Wysłany: 2011-04-05, 18:54   

Biblioteki dodałem.
 
 
Benczar 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Maj 2008
Posty: 53
Wysłany: 2011-04-05, 19:50   

Z WINCE6 działa wyśmienicie.Musisz mieć wersję na WINCE.
 
 
hudy1 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 475
Skąd: Ziemia Obiecana
Wysłany: 2011-04-05, 20:21   

Tyle to i ja wiem.Przetrzepałem 3/4 wątków o tym temacie,pościągałem co mogłem i dalej qpa.
 
 
ziam 
Waypoint


Dołączył: 06 Wrz 2008
Posty: 69
Wysłany: 2011-04-05, 22:43   

jesli się nie mylę ,to w wersji sygic 8.15 jest plik drive win ce .to chyba ta wersja.

http://www.mobilepassion....0a0e50b27b47001
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10