Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
SmartGPS SG350 odblokowanie
Autor Wiadomość
tatran
Waypoint


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 31
Wysłany: 2011-05-02, 10:45   SmartGPS SG350 odblokowanie

Witam!
Czy ktoś z was wie jak odblokować nawigację SmartGPS SG350?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-05-02, 10:51   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1389
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
tatran
Waypoint


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 31
Wysłany: 2011-05-02, 11:16   

1. SMARTGPS SG350 Windows CE Core 5.0
2. Tak nawigacja łączy się za pośrednictwem Centrum obsługi urządzeń z systemem Windows Mobile - można przeglądać katalogi.
3. Automapa Polska
4. Czy tu mam umieścić zrzuty wszystkich folderów i podfolderów? przecież tego będzie ogrom?
5. Chciałbym choć na chwilę odblokować nawigację tak bym mógł zainstalować na niej miplosync i móc go obsługiwać spod menu automapy.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-05-02, 11:19   

tatran, 4. Tak, ale np. podfolderów katalogu Automapy nie trzeba, bo każdy wie co tam jest. Pustych folderów też nie musisz.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18747
Wysłany: 2011-05-02, 11:41   

W ogromnej większości Smarów wystarczy zmienić wpisy w autorun.inf
_________________

 
 
tatran
Waypoint


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 31
Wysłany: 2011-05-02, 11:43   

Wrzuciłem zrzuty:
http://www.fotosik.pl/pok...8438330d92.html
http://www.fotosik.pl/pok...d89a9d20b5.html
http://www.fotosik.pl/pok...0b8c551022.html
http://www.fotosik.pl/pok...481db919a4.html
http://www.fotosik.pl/pok...a9742ac9cc.html

Czy jeszcze w jakieś foldery powinienem się zagłębiać i robić zrzuty?

[ Dodano: 2011-05-02, 11:44 ]
jacekp1313 napisał/a:
W ogromnej większości Smarów wystarczy zmienić wpisy w autorun.inf

To już wyczytałem ale ja u siebie mimo włączonego pokazywania ukrytych plików nigdzie nie widzę autorun.inf
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-05-02, 11:52   

Shell.ini wpisz
Kod:
\Windows\explorer.exe


Jak nie pomoże to podmień plik mobilenavigator/mobilenavigator.exe na explorer.exe z Apteczki.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
tatran
Waypoint


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 31
Wysłany: 2011-05-02, 12:33   

Dzięki udało się zainstalować miplosync - z nim jeszcze walczę bo jakoś nie do końca chce działać:)
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-05-02, 12:39   

tatran, która metoda zadziałała? Shell.ini, czy mobilenavigator.exe?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
tatran
Waypoint


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 31
Wysłany: 2011-05-02, 13:00   

shell.ini - oczywiście to nie było pełne odblokowanie - ale miałem dostęp do exploratora dzięki czemu mogłem skonfigurować miplosync
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-05-02, 16:59   

Dodałem do listy: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=3910
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
motronic
azymut


Dołączył: 09 Cze 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-06-09, 21:09   

Witajcie!
Ja mam taki problem że właśnie w tym samym urządzeniu uszkodzeniu uległa karta pamięci.
Kupiłem nową kartę i nie wiem jak wgrać auto mapę tak by działała.
Gdy wgrywam na kartę pamięci to nie chce się uruchomić z poziomu urządzenia.

Nie do końca rozumiem o co chodzi z plikiem Shell.ini, nigdzie takiego nie znalazłem.
Nie wiem czy mam go utworzyć jeśli tak to jak i gdzie go wkleić.

Bardzo proszę o pomoc lub dokładniejszy opis "krok po kroku"
Z góry wielkie dzieki!
Ostatnio zmieniony przez motronic 2011-06-09, 21:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18747
Wysłany: 2011-06-09, 21:13   

Utwórz plik tekstowy,wpisz doń żądaną treśc, zapisz.
Włącz pokazywanie rozszerzeń i z Nowy plik tekstowy.txt przemianuj na shell.ini
_________________

 
 
motronic
azymut


Dołączył: 09 Cze 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-06-09, 21:24   

OK, tyle zrobiłem tylko gdzie wkleić ten plik na urządzeniu?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18747
Wysłany: 2011-06-09, 21:25   

Na SD
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11