Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 15:03
NavRoad 470 Enovo i inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
garizzz
Waypoint


Dołączył: 19 Mar 2011
Posty: 19
Wysłany: 2011-03-29, 11:41   

proszę pomóżcie!!!
siedzę na tomtomem już któryś dzień i co najwyżej udało mi się odpalić program bez map.

mam navroad 470 envo win ce 6.0
podobno odblokowane fabrycznie

probowalem instalowac z p[liku CAB do program files ale pojawia sie komunikat ze nie moze skopiowac pliku bo za malo miejsca :(

a po skopiowaniu TT7_910.9185 wince5 Black
nie moge znalezc pliku ttsystem lub pndnavigator by spatchowac je ydgpatch'em

probowalem tez TT Asperin v0.9 ale pojawia sie blad Device eUniqueID not found i faktycznie te pole nie jest wypelnione, pozostale dwa serrial number i application sa wypelnione.

plik meta sciagalem i probowalem roznych

chcialbym tylko uruchomic mape europy na moim urzadzeniu czy moglbym prosic o dokladne nazwy a najlepiej linki do navcore i pasujacych do nich map + jakis patcher
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18763
Wysłany: 2011-03-29, 11:55   

Przeczytaj post http://www.my-navia.pl/vi...p=272344#272344 - masz kawe na ławę.
_________________

 
 
garizzz
Waypoint


Dołączył: 19 Mar 2011
Posty: 19
Wysłany: 2011-03-29, 12:15   

robilem dokladnie tak jak napisano w tym poscie ale nadal nic

czy moglbym prosic o komplet navcore + mapa europy + patcher
chcialbym miec pewnosc ze uzywam wlasciwego kompletu.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18763
Wysłany: 2011-03-29, 12:29   

Gdybyś zrobił DOKŁADNIE, to miałbyś działającego TT

Może tak: opisz SZCZEGÓŁOWO co robisz i do których folderów kopiujesz - zobaczymy, gdzie są błędy. Mam na myśli pełna nazwę ściąganego pliku wraz z linkiem (post, z którego brałeś - nie wątek) i dokładne komunikaty - zarówno z programu TT, jak i patchera

Nie licz na to, że ktoś zrobi za Ciebie - forum to nie serwis, czy samopomoc, tylko miejsce wymiany doświadczeń

Mała podpowiedź - program musi być na Twoja wersje WinCE (5 lub 6 - nie wiem, co tam masz) nie na WM
_________________

 
 
garizzz
Waypoint


Dołączył: 19 Mar 2011
Posty: 19
Wysłany: 2011-03-29, 12:42   

mam win ce 6.0

probowalem
tt_7.910_wince_5.0 blue
oraz
TT7_910.9185 wince5 Black

z mapami
Poland_865_3245
oraz
Western_and_Central_Europe-224

do aktywacji uzywalem
EA5_v0.57.21
oraz
EA6.03
oraz
yDGpatch
oraz
TTA_0.9.17032011

za kazdym razem mialem plik DAGETTO
http://peb.pl/oprogramowa...tml#post3524607

wzorowalem sie na poradach
http://peb.pl/1152610-post1.html
http://peb.pl/oprogramowa...mapy-865-a.html

i z przypietych na my-navia.pl
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18763
Wysłany: 2011-03-29, 12:49   

Nie pisz, na czym się wzorowałeś, tylko co FAKTYCZNIE zrobiłeś.

W jakim folderze był TT?
W jakim folderze mapa?
Skąd META?
Jaki komunikat z aktywatora?
Jakie komunikaty z TomToma?

I najważniejsze pytanie - czy przeczytałeś ze zrozumieniem, na jakie systemy są ściągane przez Ciebie programy TomTom? I czy pasują do tego, co masz w nawigacji?
Bo jeśli nawet tego nie umiesz sprawdzić, to lepiej sprzedaj samochód - uratujesz życie wielu ludziom
_________________

 
 
yang 
Waypoint


Dołączył: 09 Lip 2009
Posty: 48
Wysłany: 2011-04-16, 01:03   Nr470 i zmiana skrutu

Witam.
Mam navroad nr470 i dwie mapy które chciałbym mieć możliwość uruchamiać z głównego panelu. Jest np skrót e-book do niczego mi nie potrzebny. Co zrobić żeby pod tym przyciskiem była np mapa map ?
_________________
Navroad 460 w ce 5 , HTC HD2 wm 6.5
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-04-16, 09:38   

yang, to zadanie jest do wykonywania, ale myślę, że bardziej elegancko będzie po prostu przypisać pod przycisk nawigacja menu nawigacyjne z opcją wyboru dwóch programów nawigacyjnych.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
yang 
Waypoint


Dołączył: 09 Lip 2009
Posty: 48
Wysłany: 2011-04-16, 10:51   

Tak by było najlepiej. Jak mi podpowiesz jak to zrobić będę naprawdę wdzięczny.
_________________
Navroad 460 w ce 5 , HTC HD2 wm 6.5
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-16, 11:17   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14899
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
yang 
Waypoint


Dołączył: 09 Lip 2009
Posty: 48
Wysłany: 2011-04-16, 12:19   

dzięki wielkie - działa :)
Jeszcze jedno, w sumie pierdółka. Mam AM pod 1 AM , a MM mam pod Navroad map z ikonką NRM. Da się zmienić ikonkę i nazwę 2 na MM?

zainstalowałem selektora i podmieniłem skrót z navroada na mapę map - reszty nie kumam co i jak mam zrobić by zmienić nazwę i (lub) ikonkę .
_________________
Navroad 460 w ce 5 , HTC HD2 wm 6.5
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-16, 13:41   

Masz w temacie nawet bitmapę pod MM, przeczytaj cały.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
voyo
azymut


Dołączył: 18 Kwi 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-06-02, 08:37   

Czy ktos ma na Navroad 470 zainstalowana wiecej niz jedna mape? Ja mam aktualnie Automape ale chcialem jeszcze dorzucic IGO lub mapamap. W tym momencie automapa wlacza mi sie bezposrednio spod przycisku GPS. Jak po doinstalowaniu drugiej mapy przycisk GPS bedzie sie zachowywal? Uruchomi jedna mape wczesniej zainstalowana czy ukażą sie ikonki dwoch map do wyboru..czy wogole nie bedzie dzialal?
_________________
NavRoad NR 470
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-06-02, 10:10   

Jeśli stosują odwieczną metodę z plikiem LNK, to po zainstalowaniu innego programu zupełnie nic się nie zmieni. Tak jak uruchamiała się AutoMapa, tak i dalej będzie się uruchamiać. Żeby to zmienić musiał byś podmienić plik lnk, albo przygotować swoje własne podmenu wyboru map.
 
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-06-04, 18:35   

voyo napisał/a:

Czyli rozumiem ze wybór drugiej mapy juz z pozycji explorera windowsa nalezy przeprowadzac ?

Tak, na przykład poprzez explorera. Można też sobie samemu jakieś dodatkowe menu zmajstrować oczywiście.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10