Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
odblokowanie, czysty windows na lark 50.3
Autor Wiadomość
yq
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Kwi 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-04-02, 16:13   odblokowanie, czysty windows na lark 50.3

Po uruchomieniu windowsa, fabryczny soft do nawigacji odpala sie przez loader.exe. z tego co sie zoorientowalem. wskazanie na ten plik jest w rejestrze w local machine/ init/launch50

podmieniajac to mozna zostawic czysty windows. ja tam ustawilem ten ceDesktop.exe. i teraz mi sie uruchamia sam windows. po restarcie ustawienie w rejestrze chyba sie przywrocilo do oryginalnego, ale wciaz po wlaczeniu mam czysty windows - co chyba jest najlepszym panelem startowym. Nie do konca to rozumiem, co sie zmienilo w systemie.


Ktos ma doswiadczenia z takimi ustawieniami? Dlaczego sie tego powszechnie nie uzywa i nie pisze sie o tym? Co przywraca defaulotwe wartosci w rejestrze? Dlaczego mimo przywrocenia loader.exe na launch50 dalej mam czysty windows (co jest jak najbardziej pozadane)
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-04-02, 18:07   

yq napisał/a:
Dlaczego sie tego powszechnie nie uzywa i nie pisze sie o tym?
Bo przez edycję rejestru wiele początkujących istot zamordowało nawigację.
yq napisał/a:
Co przywraca defaulotwe wartosci w rejestrze?
Złe. Pytanie. Lepszym by było dlaczego te wartości wogóle nie są zapisywane na dysku, a siedzą tylko w RAMie, czyli do resetu
yq napisał/a:
Dlaczego mimo przywrocenia loader.exe na launch50 dalej mam czysty windows
Pewnie źle wpisałeś i explorer.exe jest ładowany z innego miejsca(być może inny proces go uruchamia), niż Launch50, który w ogóle nie jest uruchamiany.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
shazza
Waypoint


Dołączył: 09 Mar 2011
Posty: 28
Wysłany: 2011-04-04, 19:55   Mój pulpit na stałe

Robię wszystko wg instrukcji:

"Aby na pulpicie urządzenia była możliwość zapisywania skrótów lub plików na stałe,
należy utworzyć katalog Desktop w \ResidentFlash\, następnie uruchomić RegEdit.exe,
wyedytować wartość HKEY_LOCAL_MACHINE\System\Explorer\Shell Folders\Desktop i zamiast wartości "\Windows\Desktop"
wpisać nową wartość "\ResidentFlash\Desktop" Następnie wszystkie skróty i pliki które chcemy mieć na pulpicie
kierujemy do nowo utworzonego katalogu Desktop w ResidentFlash automatycznie zostaną utworzone na pulpicie
po restarcie nawigacji już nie będą znikać "

niestety po restarcie rejestr nie zachowuje zmian..Co zrobić by miec pulpit z własnymi ikonami?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-04-04, 20:02   

shazza, napisać skrypt MortScripta, który będzie modyfikować zmiany i dodać go w jakiś sposób do autostartu np. dzięki przyciskowi Nawigacja + Autostart.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
shazza
Waypoint


Dołączył: 09 Mar 2011
Posty: 28
Wysłany: 2011-04-04, 20:10   

nie można prościej?Nie znam się na skryptach...
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-04-04, 20:11   

shazza, nie da się. Bierz się za czytanie Manuala
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
shazza
Waypoint


Dołączył: 09 Mar 2011
Posty: 28
Wysłany: 2011-04-04, 20:29   

szkoda....
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-04, 21:02   

a uśpienie i wybudzenie po edycji rejestru a potem restart nie pomaga??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
lebster
azymut


Dołączył: 08 Kwi 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-04-09, 17:40   

Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum :-D
U mnie w Larku 50.3 pod Launch50 był StartUP.exe, zmieniłem na explorer.exe i odpalał Windows, po zmianie z powrotem na StartUP.exe odpala bez problemu menu fabryczne. A czym robisz zmiany? (ja CeRegEditor przez ActiveSync i nie mam żadnych problemów z zapamiętaniem rejestru).
 
 
yq
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Kwi 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-04-14, 21:04   

ja tez przez ceregeditor. ale po restarcie wartosc sie przywraca na loader.exe.

mimo ze wartosc jest przywrocona to i tak sie juz nie uruchamia software startowy. sprawdzone na dwoch urzadzeniach i dziala tak samo.

czy to jest bezpieczne?

jak z windowsa CE na larku zrobic shutdown?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2011-04-15, 08:07   

Wątek o wyłączaniu http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=27403
_________________

 
 
yq
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Kwi 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-04-16, 00:12   

co sie stalo w mojej navigacji? jesli windows sie wczytuje z ROMu to co zmienilem?
efekt tej zmiany to to ze po wlaczeniu nawigacji nie wlacza sie pmp.exe (co jest generalnie pozadane z wyjatkiem niemozliwosci wylaczenie urzadzenia)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-04-16, 06:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2011-04-16, 06:59   

yq napisał/a:
jesli windows sie wczytuje z ROMu to co zmienilem?
Na to pytanie odpowie tylko wróżbita Maciej - powołując się na nasze forum dostaniesz wróżbe o 10% dokładniejszą
Może napisz, co robiłeś z urządzeniem...
Jakie objawy niewłączania pmp.exe? Czym sprwadzasz, że ten proces nie jest uruchomiony?
_________________

 
 
yq
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Kwi 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-04-16, 15:26   

tak jak pisalem.
w rejestrze przestawilem wartosc launch50 na np explorer.exe.
wczesniej w launch50 byl loader.exe. ktorego uruchomienie wlaczalo fabryczny soft.
po restarcie wlacza sie tylko windows CE i nic wiecej. po restarcie rowniez naturlanie wartosc launch50 ustawiona jest na loader.exe. czyli to co zmienilem wyglada tak jak przed zmiana ale jednak zachowanie nawigacji sie zmienilo.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2011-04-16, 15:51   

Sprawdź cały rejestr - może z automatu coś uległo zmianie. Albo przywróć z kopii zapasowej
yq napisał/a:
to co zmienilem wyglada tak jak przed zmian
To znaczy? Lark startuje z fabrycznym menu, czy Windowsem?
masz uruchomiony proces pmp.exe?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11