Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Blue-HD- 800x480 i PL wersja językowa do DutsLaunch
Autor Wiadomość
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2011-04-20, 14:18   Blue-HD- 800x480 i PL wersja językowa do DutsLaunch

W miarę dokładny opis dostępnych funkcji, więcej zdjęć oraz podstawowe informacje potrzebne do uruchomienia w dołączonym pliku pdf.
UWAGA:
Nie wyrażam zgody na jej publiczne umieszczanie w innych miejscach, takich jak chomiki, fora internetowe itp., bez mojej wiedzy i akceptacji.

LINK: http://chomikuj.pl/malbor...blue-HD+800x480

pas: wiosna



_________________

 
 
dragonnmt2 
azymut


Wiek: 26
Dołączył: 20 Kwi 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-04-20, 18:44   

Super THX
_________________
Nawigacja
Go CLEVER 5040 :]

 
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2011-04-22, 15:41   DutsLaunch_Blue_480x272

Przerobiłem jeszcze tę skórkę na rozdz. 480x272, hasło, opis, screeny i uwagi tak jak w wersji HD.

LINK:

http://chomikuj.pl/malbor...TS_blue_480x272

[ Dodano: 2011-04-22, 18:10 ]
-należy zmienić nazwę kat. Głównego z DUTS2 na DUTS

[ Dodano: 2011-05-02, 17:59 ]
Zmieniona, troszeczkę poprawiona wersja w/wymienionego pulpitu.
Pulpit w wersji "2" wykorzystuje bardzo łatwe definiowanie ścieżek do własnych programów za pomocą pliku umieszczonego w głównym kat. programu o nazwie "DUTSLaunch.inc".
Ścieżki należy dostosować do swoich potrzeb za pomocą zwykłego notatnika na PC i przekopiować plik do nawigacji.

LINK: http://chomikuj.pl/malbor.../DUTS_Blue-HD-2




#
# Predefiniowanie ścieżek.
#
#===================Manipulator====================

#===Ulubiona Nawigacja===
MYNAVI=\CARD$\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe

#===Odtwarzacz MP3===
PLAYER=\CARD$\DUTS\PROGRAMY\NaviPlayer_800x480\mp3.exe

#=======Klawisze na niebieskim wyświetlaczu===========

#===klawisz POWER===
POWER=\CARD$\DUTS\PROGRAMY\PowerOFF.exe

#===klawisz Phone===
PHONE=\ResidentFlash2\App\BT\PhoneLink.exe

#===Klawisze w oknie NAWIGACJE===
# naoisy na tych klawiszach należy zmienać w pliku @NAVI.ini
# przykład: value=AutoMapa (napis wycentruje się sam)

NAVI1=\CARD$\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe
NAVI2=\CARD$\Primo\iGO.exe
NAVI3=\CARD$\iGO8\iGO8.exe
NAVI4=\CARD$\OZI\OZI.exe
NAVI5=\CARD$\
NAVI6=\CARD$\

#===Klawisze W OKNIE TOOLS ===lewa strona ekranu
# podpisy pod tymi klawiszami należy zmienać w pliku @TOOLS.ini
# przykład: value=KALKULATOR (napis wycentruje się sam)

TOOLS1=\CARD$\DUTS\PROGRAMY\Calcce.exe
TOOLS2=\CARD$\DUTS\PROGRAMY\NOTEPAD\Start.EXE
TOOLS3=\CARD$\DUTS\PROGRAMY\CECMD\CECMD.EXE
TOOLS4=\CARD$\DUTS\PROGRAMY\RESINFO.EXE
TOOLS5=\CARD$\DUTS\PROGRAMY\WORLD CLOCK\WORLDCLOCK.EXE
TOOLS6=\CARD$\DUTS\PROGRAMY\SOFTBUTTON\SOFTBUTTON.EXE

#===Klawisze Tools ===prawa strona ekranu

TOOLS7=\CARD$\DUTS\PROGRAMY\VOLUME.EXE
TOOLS8=\CARD$\DUTS\PROGRAMY\ToggleInputPanel.exe
TOOLS9=\CARD$\DUTS\PROGRAMY\PLamp.exe
TOOLS10=\CARD$\DUTS\Programy\Screenshot Mobile.exe
TOOLS11=\CARD$\
TOOLS12=\CARD$\

#===Klawisze Aplikacje ===lewa strona ekranu
# podpisy pod tymi klawiszami należy zmienać w pliku @APLICACJE.ini
# przykład: value=Foto (napis wycentruje się sam)

APLIC1=\CARD$\DUTS\APLIKACJE\GQ\GQe.exe
APLIC2=\CARD$\DUTS\Office\Excel.exe
APLIC3=\CARD$\DUTS\inkWrite_.exe
APLIC4=\CARD$\
APLIC5=\CARD$\
APLIC6=\CARD$\

#===Klawisze Aplikacje ===prawa strona ekranu

APLIC7=\CARD$\
APLIC8=\CARD$\
APLIC9=\CARD$\
APLIC10=\CARD$\
APLIC11=\CARD$\
APLIC12=\CARD$\


# Klucze do wywoływania ustawień systemowych

%SETTIME=\Windows\ctlpnl.exe/cplmain.cpl,13
%SETVOLUME=\Windows\ctlpnl.exe/cplmain.cpl,10
%SETSCREEN=\Windows\ctlpnl.exe/cplmain.cpl,9,1
%SETSYS=\Windows\ctlpnl.exe/cplmain.cpl,6
_________________

 
 
jamot 
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 10 Lip 2010
Posty: 240
Skąd: Podlasie
Wysłany: 2011-05-08, 20:42   

Witaj ponownie .
Pobrałem od ciebie blue_HD
Marek_aa napisał/a:
jeszcze tę skórkę na rozdz. 480x272

i wszystko niby w porządku ale chciałbym pod klawisz POWER przypisać transmiter FM i nie wiem jak to zrobić.
W sumie do mego Modecoma to chyba on nie potrzebny Power-a może się mylę.
Chyba ,że przycisk Power służy do wyłączenia całkowicie nawigacji z poziomu skórki -to pewnie w opcjach coś źle mam ustawione - to co innego,przyda się.
W opcjach mam >ustaw power =0 ,a ustal Power =uruchom:Alt-Tab-nie wiem co do czego.
Marek_aa napisał/a:
#===klawisz POWER===
POWER=\CARD$\DUTS\PROGRAMY\PowerOFF.exe

tu podaję ścieżkę do transmitera Fm i pewnjeszcze trzeba gdzieś pozmieniać,chyba
- DUTS\skins\System\Polski\@AutoOFF
- DUTS\skins\blue-HD\@OFF
tylko nie wiem czy cały blok wywalić ,czy co zmienić.

I sprawa HIBERNACJI
czy da się wyłączyć monit o braku zasilania
Hibernować >Tak>Nie
czy tak ma być ;).
Czy można zwiększyć czcionkę z datą dd.mm.rrrr.
I czy istnieje możliwość testowania wszystkich ustawień programu DUTSL na PC.
Pozdrawiam.
_________________
Pulpity, skorki AM, programyCE, Modecom

"Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie - znajdziesz powód"
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2011-05-09, 07:08   

jamot napisał/a:
chciałbym pod klawisz POWER przypisać transmiter FM i nie wiem jak to zrobić.

Klawisz "Power" jest w tej chwili ustawiony na programik wyciągnięty z GoClever-o podobnych z kat. ResidentFlash2 i służy do całkowitego wyłączenia nawigacji z poziomu tej skórki. Ty możesz tam wstawić ścieżkę do dowolnej aplikacji ".exe" która uruchamia się z poziomu WinCE, czyli jest tak:
POWER=\CARD$\DUTS\PROGRAMY\PowerOFF.exe
przepisujesz tak :
POWER=\CARD$\Tutaj ścieżka do Twojej aplikacji - bez nazwy karty gdyż nazwę karty zastępuje wpis \CARD$. Autor programu pisze że nakładka rozpoznaje wszystkie popularne nazwy kart SD, gdyby jednak zdarzyło się że nie rozpoznała to należy w pliku znajdującym się w głównym kat. nakładki o nazwie DUTSLaunch.cfg, wpisać tę wartość ręcznie:
CARD=tu nazwa Twojej karty
Oczywiście można także zrezygnować z "uniwersalności' tego wpisu i po usunięciu CARD$ zastosować pełną nazwę ścieżki:
POWER=\SDMMC\DUTS\PROGRAMY\PowerOFF.exe
Co do uruchamiania transmitera z poziomu nakładki, to jeżeli w Twojej nawigacji jest odrębny program .exe który uruchamia się z poziomu WinCe to po prostu ustal do niego ścieżkę na klawiszu np. POWER. W GoClever-o podobnzch jest jednak z tym problem.

jamot napisał/a:
W opcjach mam >ustaw power =0 ,a ustal Power =uruchom:Alt-Tab-nie wiem co do czego.


Ta funkcja "prawdopodobnie" służy do przypisywania komend pod wmontowany w obudowę klawisz POWER, jedna ma prawdopodobnie ustalić kod klawisza a druga przypisać funkcję. U mnie coś ta funkcja nie bardzo się sprawuje, był kiedyś na tym forum poruszany temat takiego programu który to wykonuje, o ile dobrze pamiętam to chyba kol. Dasior coś o tym pisał i takim programikiem się zabawiał

jamot napisał/a:
I sprawa HIBERNACJI czy da się wyłączyć monit o braku zasilania Hibernować >Tak>Nie


Monit o braku zasilania nie będzie się pokazywał w momencie gdy w ustawieniach - zakładka AutoWYŁ. ustawisz wartość na 0%, gdy jest ustawiona na 100% to monit wyskakuje zaraz po zaniku zasilania, ustawienie np. 50%- wyskakuje gdy po braku zasilania bateria wyładuje się do 50%.
Tu należy zaznaczyć że jeżeli nie wykonamy żadnego wyboru to monit po kilkunastu sekundach hibernuje nawigację. Wg mnie funkcja bardzo przydatna w samochodzie gdyż po wyłączeniu silnika nawigacja się sama hibernuje a po ponownym włączeniu sama powraca do życia.

jamot napisał/a:
Czy można zwiększyć czcionkę z datą dd.mm.rrrr.


Można, lecz należy stworzyć odpowiedni plik graficzny .bmp dla jej wyświetlenia.
jamot napisał/a:
I czy istnieje możliwość testowania wszystkich ustawień programu DUTSL na PC


Niestety nie, ale przy odrobinie doświadczenia, nie stanowi to większego problemu
_________________

 
 
jamot 
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 10 Lip 2010
Posty: 240
Skąd: Podlasie
Wysłany: 2011-05-09, 10:10   

Marek_aa napisał/a:
poziomu WinCe to po prostu ustal do niego ścieżkę na klawiszu np. POWER. W GoClever-o podobnych jest jednak z tym problem.

Załatwione i działa przycisk POWER -można wyłączyć navi z poziomu skórki,tak jak pisałeś w pliku
DUTSLaunch.inc
klawisz POWER
POWER=\CARD$\ResidentFlash2\YFAPP\System\PowerOff.exe
i jeszcze trzeba było zmienić w skin>>blue_HR w pliku
@index.ini
przy wpisie klawisz Power ścieżkę
action=\ResidentFlash2\YFAPP\System\PowerOff.exe
Dalej popróbuję i zobaczę co z tego wyjdzie,ale lepiej mi go gustu przypadł niż WolfNCU.
Szkoda,że nie ma za wiele do niego skórek na rozdzielczość 480x272.
Tu na forum ,też za wiele nie ma
http://4pna.com/index.php.
Jak masz jakąś stronkę to podaj adres.
Pozdrawiam
_________________
Pulpity, skorki AM, programyCE, Modecom

"Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie - znajdziesz powód"
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2011-05-09, 11:26   

jamot napisał/a:
i jeszcze trzeba było zmienić w skin>>blue_HR w pliku
@index.ini przy wpisie klawisz Power ścieżkę action=\ResidentFlash2\YFAPP\System\PowerOff.exe


Nie zupełnie, plik w kat głównym DUTSLaunch.inc został stworzony po to aby nie trzeba było grzebać w plikach .ini, w Twoim przypadku źle wpisałeś ścieżkę w tym pliku "POWER=\CARD$\ResidentFlash2\YFAPP\System\PowerOff.exe " dlatego wcale nie zadziałała.
Chodzi o to że w takim przypadku należało usunąć CRD$ gdyż wchodzisz nie do karty tylko do pamięci wbudowanej w nawigacje "ResidentFlash", wpis powinien wyglądać tak: "POWER=\ResidentFlash2\YFAPP\System\PowerOff.exe ".
Teraz, po Twojej przeróbce pliku @indeks program działa prawidłowo lecz akurat tej ścieżki już nie możesz zmienić z poziomu pliku .inc.
Skórek jest mnóstwo na rodzimej stronie programu , tylko musisz je trochę poprzerabiać tzn. spolszczyć. Patrz temat http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=24812
_________________

 
 
jamot 
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 10 Lip 2010
Posty: 240
Skąd: Podlasie
Wysłany: 2011-05-10, 17:46   

Witam ponownie i mam małe pytanko??
Czy jest taka możliwość aby np:w Aplikacjach po kliknięciu w ikonkę np:gry -było rozwijane podmenu z różnymi gram.
Jeśli istnieje taka możliwość to co z czym zjeść -jakiś przykład - co i gdzie dopisać.
Jestem zielony w tych sprawach,ale jak mam jakiś przykład to się staram i mi wychodzi.
_________________
Pulpity, skorki AM, programyCE, Modecom

"Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie - znajdziesz powód"
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2011-05-11, 06:40   

jamot napisał/a:
Czy jest taka możliwość aby np:w Aplikacjach po kliknięciu w ikonkę np:gry -było rozwijane podmenu z różnymi grami.


Oczywiście że tak, po prostu tworzysz sobie klawisz np.:gry a w nim jako action – podajesz np.@Gry, musisz jeszcze stworzyć nowy plik .ini o tej nazwie czyli „@Gry”. Aby Ci było łatwiej to na początek proponuje zrobić kopię pliku ini o nazwie @aplikacje i zmienić mu nazwę na @Gry, potem ewentualnie zmienić podpisy pod przyciskami i jak chcesz to możesz podstawić inne ikony przycisków.
Przykład:

# Aplikacje -> tu zmieniasz np. #Gry
[BLOCK]
[BUTTON]
bmp1=Shell\aplic.bmp -> tu możesz zamienić ikonę przycisku (przycisk zwykły)
bmp2=Shell\aplic1.bmp-> tu możesz zamienić ikonę przycisku (przycisk wciśnięty)
bmp3=Shell\aplic3.bmp-> tu możesz zamienić ikonę przycisku (przycisk wybrany)
left=173
top=292
color=$000000
action=@aplikacje -. Tu piszesz: action=@Gry
transcolor=$000000
[ENDBLOCK]
_________________

 
 
rudiszubert 
Waypoint


Dołączył: 17 Gru 2009
Posty: 91
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-05-17, 15:11   

U mnie w Lark 43.1 ładnie się uruchamia , przyjmuje ustawienia GPS,ale mówi ,że GPS jest wyłączony .Przycisk od włączenia GPS na chwilę się podświetla po naciśnięciu ,ale w dalszym ciągu na głównym ekranie jest napis GPS off i nie działa .Co zrobić ?
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2011-05-17, 15:31   

rudiszubert napisał/a:
ale mówi ,że GPS jest wyłączony

:?: ,
Spróbuj wybrać Ustawienia -GPS-Ustawienia-GPS Port-Szukaj, powinien znaleźć właściwy dla niego port.
_________________

 
 
rudiszubert 
Waypoint


Dołączył: 17 Gru 2009
Posty: 91
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-05-17, 16:05   

Port znajduje , ale nie działa.
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2011-05-17, 19:23   

rudiszubert napisał/a:
Port znajduje , ale nie działa.


Sam nie testowałem na larku, jednak spotkałem takie potwierdzenia:

Lark 43.0 ................... COM2, 4800
Lark 43.1 ................... COM7, 9600 (4800, 57600)
Lark 43.2 ................... COM2, 4800
Lark 50.1 ................... COM1, 4800
Lark 50.2 ................... COM7, 57600

Jeśli masz takiego larka to powinno działać.
_________________

 
 
jamot 
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 10 Lip 2010
Posty: 240
Skąd: Podlasie
Wysłany: 2011-05-17, 19:34   

Marek jeszcze jednego babola po kilku dniach znalazłem i nie wiem jak go usunąć.
Dlaczego w dzień o godz. 12 zmienia się dzień tygodnia już na następny ,a nie dopiero o 24.
NIby mamy 17 maja 2011r i jeszcze wtorek.;-)
Zobacz na screnie

lub
http://img21.otofotki.pl/obrazki/ez882_blue-HD.jpg
_________________
Pulpity, skorki AM, programyCE, Modecom

"Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie - znajdziesz powód"
 
 
julek1981 
Waypoint


Dołączył: 28 Mar 2011
Posty: 18
Wysłany: 2011-05-17, 22:04   

Marek_aa, a masz jakąś skórkę na 320x240 w naszym języku do tego DL?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,6 sekundy. Zapytań do SQL: 10