Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Prosty panel na Mio Moov 500
Autor Wiadomość
antykat
Waypoint


Dołączył: 10 Wrz 2010
Posty: 21
Wysłany: 2010-10-05, 22:36   Prosty panel na Mio Moov 500

Postanowiłem zrobić prosty panel na swoją nawigację. Jeżeli ktoś nie lubi przeładowanych paneli to zapraszam do przetestowania. Ekran panelu zawiera: stan baterii, datę, godzinę, skróty do czterech programów nawigacyjnych oraz do ustawień naszego Mio, Total Commandera i ResInfo. Przed wgraniem na kartę panel można podejrzeć na komputerze dzięki dołączonemu SystemInformation32.exe. Do paczki dołączyłem dodatkowe ikonki i tła oraz krótką instrukcję jak łatwo dostosować ten panelik do swoich potrzeb.





Panel_na_MioMoov500-Chomik

Panel_na_MioMoov500-Megaupload

Panel_na_MioMoov500-Rapidshare

Robiąc powyższy panelik korzystałem częściowo z panelu zrobionego przez janusz_40:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=19290

AKTUALIZACJA:
Proszę poprawić w Skin.ini atrybuty baterii na poniższe:

BATTERY
x = 5
y = 5
Height = 14
Width = 65
ColorBattery = 999999
ColorHigh = 00CC33
ColorLow = FF6600
ColorCritical = CC0033
Segments = 10
CoolBattery = yes
Interval = 10

Brakowało częstotliwości odświeżania. Poprawiłem też kolory na bardziej czytelne. Myślę, że teraz już będzie OK.
Ostatnio zmieniony przez antykat 2010-10-09, 22:30, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-10-06, 05:47   

Jak instalowany?
Wymaga zmiany w appstartsetup.ini, czy na zasadzie folderu COBIA?
_________________

 
 
antykat
Waypoint


Dołączył: 10 Wrz 2010
Posty: 21
Wysłany: 2010-10-06, 10:01   

COBIA, więc wystarczy jedynie skopiować folder na kartę.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 109
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-10-06, 10:12   

Muszę Ci się przyznać ,że nawet mi się podoba na pierwszy rzut oka duże przyciski co na pewno poprawi jakość i szybkość poruszania się po programach itd...no i może jeszcze parę innych ukrytych zalet ,ale ocena to już należy do testerów.antykat brawo.Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
antykat
Waypoint


Dołączył: 10 Wrz 2010
Posty: 21
Wysłany: 2010-10-06, 10:36   

Dzięki gustawox1 za pierwszą pozytywną ocenę.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2010-10-06, 12:14   

Fajny, duże, czytelne (i łatwe do trafienia palcem) ikony i brak wodotrysków.
Jakbym miał ten sprzęt, na pewno bym się skusił.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-10-06, 13:56   

Właśnie robię dla kolegi mio500, i chciał coś takiego: funkcjonalne, czytelne. proste i nieprzeładowane. Skorzystam, dzięki Tobie nie muszę niczego przerabiać albo robić pulpitu od podstaw. :-P
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
antykat
Waypoint


Dołączył: 10 Wrz 2010
Posty: 21
Wysłany: 2010-10-06, 14:21   

Dorzucam jeszcze ikony do MapaMap. Są już dostosowane do tego panelu.

Ikony MapaMap-Chomik
Ikony MapaMap

Chciałem je dopisać do pierwszego postu, ale nie wiedzieć czemu wyskakuje mi coś takiego:
"Forbidden
You don't have permission to access /posting.php on this server."
Wie ktoś co może być powodem?
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 67
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1547
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2010-10-06, 18:33   

Wygląda zachęcająco. Chciałbym go wykorzystać w Larku 43.0 i 47.0 (rozdz. 480x272), tylko nie wiem, który plik jest "rozruchowy" - jak ustawić ścieżkę dostępu w nawigacji Lark.
I jeszcze jedno, czy nie będzie problemów gdy - załóżmy - będę chciał go usunąć z karty?
Czy pozostawia jakieś zmiany w oryginalnych plikach nawigacji?
_________________
WayteQ X960, HUAWEI P10, Lenovo Yoga 2 1050L.
- AutoMapa - aktualna (WinCE, Android).
Android 4.4.2 KitKet; Android 5.0.1 Lollipop; Android 9
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-10-06, 18:41   

Na larku bez skillowania fabrycznego menu skryptem startowym panel schowa się pod pulpitem larka

Wykorzystaj skrypty z AdJi http://chomikuj.pl/jajacekpl/Menu+AdJa + info o przeróbce http://chomikuj.pl/jajace...k,162361803.pdf
_________________

 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 67
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1547
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2010-10-06, 20:35   

Skopiowałem na kartę SD katalog Cobia_500_64.
Kartę włożyłem do Lark-a 43.0 po czym ustawiłem ścieżkę StorageCard\Cobia_500_64\Auto.exe.
Pulpit elegancko się odpalił i wszystko na nim działa. Jedynym mankamentem jest brak możliwości wyjścia (exit ... etc.) do pulpitu Larka (jakaś ikonka w lewym dolnym rogu). Aby wjść z panelu trzeba po prostu wyłączyć urządzenie. Osobiście wolałbym, żen\by można było wrócić do menu Larka.
Czy jest taka możliwość? To pytanie kieruję do autora MENU bądź znawców zagadnienia. :-D :-D
Jedyna moja modyfikacja to usunięcie ikon i ścieżek wskin.ini do map iGO i iGO Primo.
_________________
WayteQ X960, HUAWEI P10, Lenovo Yoga 2 1050L.
- AutoMapa - aktualna (WinCE, Android).
Android 4.4.2 KitKet; Android 5.0.1 Lollipop; Android 9
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-10-06, 20:56   

Możesz do plików ini. dopisać coś takiego:

BUTTON
x = 445
y = -6
NewIni = \mesada\$MSD$\App\launch.exe
Width = 45
Height = 16

Będziesz mieć wyjście do pulpitu Larka bez ikony. Klikniesz po prostu w prawy dolny róg ekranu;-)
Lub wykorzystać powyższy wpis a znależć w ini coś takiego:

BATTERY
x =
y =
Width =
Height =
ColorBattery = E4E4E4
ColorHigh = 00FF00
ColorLow = FF8000C
ColorCritical = FF0000
Segments = 10

i tu ważne jest tylko x= i y= i te wartości wpisać w

BUTTON
:arrow: x =
:arrow: y =
NewIni = \mesada\$MSD$\App\launch.exe
Width = 45
Height = 16

i wtedy będziesz mieć wyjście pod ikoną baterii.

Lub to co poniżej z tym, że do folderu z ikonami musisz dorzucić jakąś ikonę wyjścia i nazwać ją "OFF1" no i sprawdzić jak w tym menu nazywa się folder z ikonami i ewentualnie poprawić ścieżkę.

ICONXPBUTTON
x = 445
y = -6
NewIni = \mesada\$MSD$\App\launch.exe
SizeNormal = 32
SizePushed = 32
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\Icons\OFF1.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = ..\Icons\OFF1.ico
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 67
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1547
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2010-10-06, 23:52   

Tomasz_Chmiel

Mimo starań, nie udało mi się "uaktywnić" wyjścia z pulpitu do Menu Larka.
Najwyższa pora przespać się z problemem.
Dobranoc

[ Dodano: 2010-10-07, 11:30 ]
A jednak, jak się człowiek prześpi to i umysł lepiej pracuje.
Przynajmniej w przypadku Lark-a 47.0 udało mi się dorzucić działającą funkcję wyjścia z pulpitu do MENU LaRKA. Wystarczył ten wpis w pliku skin.ini:

ICONXPBUTTON
x = 10
y = 218
Command = \BINFS\gps2.exe
SizeNormal = 64
SizePushed = 64
ScaleAlpha = 100
IconNormal = Icons\Exit1.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = Icons\Exit2.ico

To dla informacji dla tych, którzy będą chcieli z tego skorzystać.
Niestety w przypadku Larka 43.0 nic mi się nie przyśniło.
Liczę na podpowiedź kolegów. :-D
_________________
WayteQ X960, HUAWEI P10, Lenovo Yoga 2 1050L.
- AutoMapa - aktualna (WinCE, Android).
Android 4.4.2 KitKet; Android 5.0.1 Lollipop; Android 9
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8835
Wysłany: 2010-10-07, 21:09   

zibi1953 napisał/a:
Niestety w przypadku Larka 43.0 nic mi się nie przyśniło.
Liczę na podpowiedź kolegów. :-D

zibi1953, no to koledzy Ci podpowiedzą żebyś w Larku 43.0 spróbował z wpisem:

Command = \Windows\launch.exe
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
pl001 
Waypoint


Wiek: 42
Dołączył: 03 Cze 2009
Posty: 18
Wysłany: 2010-10-08, 11:47   

Witam
Mam pytanie czy jest możliwość użycia tego panelu niejako na stale tzn. dokonania zmiany w pliku appstartsetup.ini żeby bezposrednio startował panel a nie startowalo mio i pozniej panel?
_________________
MIO 500
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10