Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
S670 - odblokowanie
Autor Wiadomość
grzegorz.fl 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Sty 2010
Posty: 5
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-30, 12:02   S670 - odblokowanie

Witam wszystkich, również jak poprzednicy w tym temacie mam problem z odblokowaniem swojego urządzenia także proszę o pomoc, naprawdę próbowałem nie jednego sposobu ale wszystko na nic.

#Skasowałem wygaszenie. Dzakus
Ostatnio zmieniony przez BladeX 2011-04-30, 18:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2011-04-30, 12:25   

grzegorz.fl napisał/a:
próbowałem nie jednego sposobu
A konkretnie jakich? Opisz, jakie sposoby i jakie efekty - po pierwsze, nie będziemy Ci podsuwać sposobów, które już próbowałeś. A na podstawie komunikatów o błędach (lub innych) może dojdziemy, co się dzieje nie tak

[ Dodano: 2011-04-30, 13:26 ]
P.S. Wydzieliłem w wątku poświęconego symulacji trasy - nie rób bałaganu
_________________

 
 
grzegorz.fl 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Sty 2010
Posty: 5
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-30, 12:56   mio spirit 670

Sorry za błędy, wgrywałem do Program Files w urządzeniu konkretnie dwa panele o których mowa była na forum (MIO_S600 oraz jeszcze jeden v505) wiem, że nie wiele to może mówić, po wgraniu próbowałem zmieniać [Process1]
RelativePath=TRUE
ProcessFile=SmartST_CE.exe
na RelativePath=FALSE
ProcessFile=Program Program Files\Navigation\Navigation.exe
tak jak podpowiadali inni z forum ale też nic. Przepraszam za taki bałagan w tej wypowiedzi.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9622
Wysłany: 2011-04-30, 16:19   

ProcessFile=Program Program Files\Navigation\Navigation.exe - bez sensu

Albo
ProcessFile=Program Files\Navigation\Navigation.exe
albo
ProcessFile=My Flash Disk\Program Files\Navigation\Navigation.exe

Oczywiście, menu/odblokownaie uruchamia się z pliku Program Files\Navigation\Navigation.exe ?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
grzegorz.fl 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Sty 2010
Posty: 5
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-05-01, 09:27   mio spirit 670

Witam, dzięki za podpowiedzi ale nadal nic, po zmianach wpisów i po uruchomieniu urządzenia pokazuje się usb screen, ale nadal będę próbował
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-05-01, 10:07   

Otwórz plik device.xml i zobacz jaka nazwa jest w nim:
<hardware>
<type>tu jest nazwa</type>
<displayname>Mio</displayname>
<version>0</version>
To odblokowanie z karty bedzie można zastosować.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
grzegorz.fl 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Sty 2010
Posty: 5
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-05-01, 13:03   mio spirit 670

Naprawdę dzięki za wsparcie ale gdzie tego pliku szukać szukać? Miałem mio moov 500 z tym nie było problemu no a to ustrojstwo uparte jak osioł.
 
 
marek.x 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Maj 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-05-05, 22:13   

Witam.
Grzegorz.fl -plik device.xml masz w nawigacji,
Bismar jeśli możesz pomóc to w pliku device.xml jest tak:

- <bootloader>
<version>R12</version>
</bootloader>
- <hardware>
<type>SEEKER2_600A02</type>
<displayname>Mio Spirit S600 Series</displayname>
<version>100</version>

Posiadam także spirit 670,niestety kupiłem nie odblokowaną,choć już się
pokazały na allegro odblokowane przez panel na karcie,bez ingerencji w nawigację.
Czyli można.
Próbowałem wgrać różne panele +automapa i nic
ten:http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=23850 raz się załadował(bez możliwości odpalenia AM
ale gdy zmieniłem folder automapa eu - na navigation,nie zmieniając automapa.exe
na navigation.exe. Trochę głupie ale różnie kombinowałem,zmieniając nazwy,lub nie.
no i wyskakuje błąd z tym panelem:
aplication mortscrypt.exe encountered a serious error and must shut down
może ktoś zna panel który ruszy,lub trzeba coś zmienić(najlepiej bez ingerencji w samą nawigację)
pozdrawiam
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-05-06, 08:13   

Możesz na dwa sposoby spróbować odblokować jeśli chodzi o ten panel co podałeś:
1. kopiujesz na kartę foldery navigation, Progs i blue
2. kopiujesz na kartę foldery Progs i blue i default ( temu zmieniasz nazwę na SEEKER2_600A02 )
Co do AM to musi być w folderze AutoMapa EU żeby z ikony ruszyła. Jeżeli się nie uruchamia to napisz jakie info Ci wyskakuje. Ostatecznie w pliku desktop.ini (jest w folderze blue) zmień ścieżkę :
Command = Storage Card\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe
na

Command = Storage Card\AutoMapa EU\wceAm.exe
Może to pomoże.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
slusek19
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Maj 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-05-06, 19:29   

Witam! jestem nowy na tym forum i mam takie pytanie, czy ta navi (S670) jest już odblokowana ? mam takie foldery:
na karcie

i na urządzeniu:


i tu mam jeszcze jedno pytanko: czy jak będę instalował AutoMape to tam w pewnym momencie musze wybrać na czym zainstalować więc wybieram czytnik kart SD i potem trzeba wybrać pod jaki system ? i tutaj niewiem jako to jest system:
WMobile , Windows CE , Windows CE NET. czy Pocket PC ?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-05-06, 19:38   

slusek19, widać folder SEEKER2 więc prawdopodobnie jest odblokowana. Co do AutoMapy to wybierasz win ce
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
marek.x 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Maj 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-05-06, 20:31   

Serdeczne dzięki za pomoc Bismar.
Pomógł sposób 2, AM wersja 6.8.0. działa!!!
Jeden mankament w tym panelu-nie można z niego wejść w mapy mio,ale to nie
problem-wyjmuję kartę,reset urządzenia i po sprawie. :lol:
_________________
Pozdrawiam wszystkich
 
 
slusek19
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Maj 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-05-06, 21:07   

Cybant: dzięki za szybką odpowiedź ! mapa zainstalowana i działa ! a powiedzcie mi jeszcze co przydatnego można instalować na tych urządzeniach ?
i jak z pulpitu można usunąć ikonki TomTom i Igo ?

marek.x napisał/a:

Jeden mankament w tym panelu-nie można z niego wejść w mapy mio,ale to nie
problem-wyjmuję kartę,reset urządzenia i po sprawie. :lol:


dokładnie też mam ten sam problem :/ troche irytujące ale to pewnie tylko ścieżka do pliku będzie źle podana i dlatego sie nie da wejść tylko gdzie to zmienić ?

a jeszcze co z godziną ? po każdym resecie mam 4:00 gdzie to ustawić ?
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-05-07, 09:07   

marek.x napisał/a:
Jeden mankament w tym panelu-nie można z niego wejść w mapy mio

W pliki navi.ini zmień ścieżkę do miomap a właściwie spirita.

[ Dodano: 2011-05-07, 10:10 ]
slusek19 napisał/a:
jak z pulpitu można usunąć ikonki TomTom i Igo ?

W pliku navend.ini usuń cały wpis o tych programach lub przed każdą linijką wstaw # .

[ Dodano: 2011-05-07, 10:12 ]
slusek19 napisał/a:
po każdym resecie mam 4:00 gdzie to ustawić ?

Po HR resecie niestety trzeba ustawiać, jedynie SR tego nie powoduje. Możesz dodatkowo zamiast której ikony zmienić ścieżkę do pliku restart.exe który masz w folderze Progs .
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
slusek19
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Maj 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-05-07, 10:15   

Bismar napisał/a:

W pliki navi.ini zmień ścieżkę do miomap a właściwie spirita.

po pierwsze to nawet nie mam takiego pliku mam tylko main.ini i main2.ini wktórych można cokolwiek zmieniać. a po 2 to nawet jak zmienie i zapisze, zrobie reset urządzenia to i tak dalej ikonki są :/ i nie dość że są to nie działają nawet jak podmieniłem ścieżkę np. z
Kod:
\Storage Card\Apps\GQ\GQe.exe 
na
\Storage Card\Apps\mp3player\Mp3Player_Storage Card.exe

to nie da sie tego odpalić :/ a jak przez TC wejde na to to normalnie działa.

ścieżkę do MioMap mam taką:
Kod:
\My Flash Disk\Program files\Navman\SmartST_CE\SmartST_CE.exe


[ Dodano: 2011-05-07, 10:10 ]
Bismar napisał/a:
slusek19 napisał/a:
jak z pulpitu można usunąć ikonki TomTom i Igo ?

W pliku navend.ini usuń cały wpis o tych programach lub przed każdą linijką wstaw # .


po usunięciu całego wpisu:
Kod:
BITMAPBUTTON
x = 30
y = 60
Command = \Storage Card\tomtom\Aplikacja\tomtom\Navigator\TomTom Navigator.exe
BitmapNormal = ..\Icons\tomtom.bmp
BitmapPushed = ..\Icons\tomtom.bmp


ikonka TomTom dalej jest widoczna na pulpicie :/
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11