Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-03-20, 20:56
WayteQ X950 BT HD \ X960 BT HD GPS Navigator
Autor Wiadomość
niusek
azymut


Dołączył: 15 Cze 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-06-15, 17:24   

Witam forumowiczów,
Kupiłem x950BT HD z mapami Sygic'a. Przejechałem do tej pory kilka razy tę samą trasę ok. 80 km w jedną stronę. Po przejechaniu z przepisową prędkością tych 160 km wskaźnik baterii jeszcze troszeczkę pokazywał energii. Automatyczną regulację podświetlenia wyłączyłem, bo nie działa tak jak powinna, ale wyżej jest wyjaśnienie tego problemu, więc może będzie lepiej.
Najbardziej podczas jazdy denerwuje mnie to, że kilka razy muszę naciskać palcem aby zmienić/wybrać jakąś opcję. Naciskam palcem, słyszę beep ale urządzenie nie reaguje. Chyba wychoduję sobie dłuższy paznokieć i podpiłuję go na ostro, żeby robił za rysik :mrgreen:
Zdarzyło mi się, że po włączeniu mapy nie było "łączności" z satelitami. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu urządzenia było OK.

Montuję urządzenie z lewej strony kierownicy i w tym miejscu wielkość ekranu jest dla mnie idealna, jakość obrazu - extra. Podczas jazdy szosą wśród drzew sygnał nie zanikał.

Większy sprawdzian będzie podczas wyjazdu na urlop ...
 
 
Alga-shop.pl 
Navi Expert
ALGA-GPS



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 444
Skąd: ALGA-GPS.PL
Wysłany: 2011-06-15, 18:59   

niusek napisał/a:
........
Najbardziej podczas jazdy denerwuje mnie to, że kilka razy muszę naciskać palcem aby zmienić/wybrać jakąś opcję. Naciskam palcem, słyszę beep ale urządzenie nie reaguje. Chyba wychoduję sobie dłuższy paznokieć i podpiłuję go na ostro, żeby robił za rysik :mrgreen: ..........


Proszę użyć funkcji kalibracji ekranu w menu głównym ;-)
Na pewno pomoże.

Admin Alga-Shop.pl
_________________
Ten się nie myli, kto nic nie robi.
 
 
niusek
azymut


Dołączył: 15 Cze 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-06-15, 21:22   

Alga-shop.pl napisał/a:

Proszę użyć funkcji kalibracji ekranu w menu głównym ;-)
Na pewno pomoże.
Admin Alga-Shop.pl

Sprawdzę, dziękuję.
 
 
dlugi64 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Kwi 2009
Posty: 247
Wysłany: 2011-06-16, 14:16   

Znalezione na innym forum może kogoś zaciekawi Wayteq X950 (BT) , Wayteq X960 BT i Wayteq x990 vs Mio
_________________

Mio Moov 500 pl # primo 1.2 # Automapa 6.9.0 # TomTom
Wayteq X960 BT # Automapa 6.9.0 # primo 1.2
 
 
Alga-shop.pl 
Navi Expert
ALGA-GPS



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 444
Skąd: ALGA-GPS.PL
Wysłany: 2011-06-16, 19:31   

Ktoś gdzieś pisał o kłopotach z uruchomieniem zewnętrznego odbiornika TMC podłączonego do USB w IGO Primo. Na urządzeniach x950, x960 oraz x990 działa bezproblemowo po dodaniu kilku wpisów w odpowiednich miejscach. Jeśli jest zainteresowanie to udostępnię zmienione pliki lub opiszę gdzie i co zmienić. Oczywiście chodzi o zewnętrznego Rayaltek'a

Pozdrawiam

Admin Alga-Shop.pl
_________________
Ten się nie myli, kto nic nie robi.
 
 
piokl13
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Maj 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-06-16, 22:42   

Alga-shop.pl napisał/a:
Ktoś gdzieś pisał o kłopotach z uruchomieniem zewnętrznego odbiornika TMC podłączonego do USB w IGO Primo. Na urządzeniach x950, x960 oraz x990 działa bezproblemowo po dodaniu kilku wpisów w odpowiednich miejscach. Jeśli jest zainteresowanie to udostępnię zmienione pliki lub opiszę gdzie i co zmienić. Oczywiście chodzi o zewnętrznego Rayaltek'a

Pozdrawiam

Admin Alga-Shop.pl


Ja jestem zainteresowany!
 
 
tomson66
Waypoint


Dołączył: 22 Lut 2010
Posty: 30
Wysłany: 2011-06-18, 20:29   

Witam.
Zakupiłem Wayteq X960 BT HD + Automapa . Do tego posiadam Samsung Galaxy S z androidem 2.3.4.
Oba urządzenia są sparowane poprawnie i na nawigacji działa internet i zestaw głośnomówiący. Według specyfikacji nawigacji jest możliwość konfiguracji oprogramowania z funkcją Traffic. Np. Automapa. Jak mam spowodować aby w Automapie zaczął działać traffic online, bo nigdzie nie mogę znaleźć do tego instrukcji. Czekam na szybką odpowiedź. W przyszłym tygodniu wyjeżdżam na urlop i chcę mieć kompletnie działającą nawigację. Pozdrawiam. Aha ktoś coś wie o skąd pobrać taką nakładkę?
http://www.youtube.com/watch?v=hJaAyDJnIcA
_________________
Lark 50.1 LM WinCE 5.0 procesor Mstar 400
Wayteq X960 BT HD
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-06-19, 07:14   

tomson66, program nawigacyjny Automapa wydany przez firmę Aqurat sp. z o.o. nie współpracuje z wszystkim nawigacjami w 100% poprawnie. Nie na wszystkich nawigacjach działa funkcja Automapa Live Drive. Obsługiwana jest głównie przez nawigację oparte na procesorze MTK.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
tomson66
Waypoint


Dołączył: 22 Lut 2010
Posty: 30
Wysłany: 2011-06-19, 10:07   

Dzakus napisał/a:
tomson66, program nawigacyjny Automapa wydany przez firmę Aqurat sp. z o.o. nie współpracuje z wszystkim nawigacjami w 100% poprawnie. Nie na wszystkich nawigacjach działa funkcja Automapa Live Drive. Obsługiwana jest głównie przez nawigację oparte na procesorze MTK.

Jest nadzieja. Odisał mi Admin z Alga-Shopu, że się tym zajmie. Wzorowy sklep i profesjonalne podejście do klienta. Naprawdę warto kupić u nich sprzęt.
_________________
Lark 50.1 LM WinCE 5.0 procesor Mstar 400
Wayteq X960 BT HD
 
 
Alga-shop.pl 
Navi Expert
ALGA-GPS



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 444
Skąd: ALGA-GPS.PL
Wysłany: 2011-06-24, 11:58   

Witam.
Rozwiązanie problemu jest możliwe ale konieczna jest konsultacja z producentem. Niestety udostępnione przez firmę Aqurat sp. z o.o. numery telefonów umożliwiają jedynie odsłuch muzyki symfonicznej przerywanej co jakiś czas komunikatem, że konsultanci są zajęci ( ciekawe czym ). Usiłujemy się w tym przypadku kontaktować drogą mailową co niestety może wpłynąć na termin. O wynikach interwencji oczywiście będę informował.

Pozdrawiam

Admin Alga-Shop.pl


25.06.2011 Dzięki szybkiej reakcji Prezesa Firmy Aqurat Sp. z o.o. mamy już ustalone zasady. W poniedziałek nasze urządzenia jadą do laboratorium AutoMapy w celu opracowania zgodności. Wygląda na to, że już wkrótce sprawa zgodności zostanie zamknięta.

Pozdrawiam

Admin Alga-Shop.pl
_________________
Ten się nie myli, kto nic nie robi.
 
 
tomson66
Waypoint


Dołączył: 22 Lut 2010
Posty: 30
Wysłany: 2011-06-26, 10:44   

Alga-shop.pl napisał/a:
Witam.
Rozwiązanie problemu jest możliwe ale konieczna jest konsultacja z producentem. Niestety udostępnione przez firmę Aqurat sp. z o.o. numery telefonów umożliwiają jedynie odsłuch muzyki symfonicznej przerywanej co jakiś czas komunikatem, że konsultanci są zajęci ( ciekawe czym ). Usiłujemy się w tym przypadku kontaktować drogą mailową co niestety może wpłynąć na termin. O wynikach interwencji oczywiście będę informował.

Pozdrawiam

Admin Alga-Shop.pl


25.06.2011 Dzięki szybkiej reakcji Prezesa Firmy Aqurat Sp. z o.o. mamy już ustalone zasady. W poniedziałek nasze urządzenia jadą do laboratorium AutoMapy w celu opracowania zgodności. Wygląda na to, że już wkrótce sprawa zgodności zostanie zamknięta.

Pozdrawiam

Admin Alga-Shop.pl

Witam.
Cieszę się, że zajęliście się problemem ale jest jeszcze sprawa z udostępnieniem przesyłu danych z telefonu z Androidem do Automapy. Czy w tej kwestii możemy liczyć na konkretne rozwiązanie?
Pozdrawiam.
_________________
Lark 50.1 LM WinCE 5.0 procesor Mstar 400
Wayteq X960 BT HD
 
 
dlugi64 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Kwi 2009
Posty: 247
Wysłany: 2011-06-26, 17:06   

Kol. tomson66 czy mógłbyś wrzucić parę fotek w celach porównawczych z uruchomioną automapą na Lark 50.1 i Wayteq X960 w słońcu, tak żeby urządzenia były obok siebie.
_________________

Mio Moov 500 pl # primo 1.2 # Automapa 6.9.0 # TomTom
Wayteq X960 BT # Automapa 6.9.0 # primo 1.2
 
 
Erbi88 
azymut


Wiek: 31
Dołączył: 14 Cze 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-06-27, 17:02   

Witam,

orientuje się z Was ktoś może czy istnieje możliwość przełączenia portu USB na standard TTL i komunikację po TX,RX z nawigacją? A jeśli tak to z jakimi prędkościami? Konkretniej mam na myśli to co jest możliwe w Modecomie Freeway MX2, czyli po podaniu +5V na bodajże 4 pin usb przełącza się w tryb com'a.
 
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-06-27, 18:37   

Erbi88
Skoro Panowie z Alga-Shop napisali, że działa z odbiornikami TMC (a wcześniej w wątku jest wyraźnie napisane, że działa), to znaczy, że się da. I to zapewne nie po podaniu +5 V, tylko masy na 4 pin (inaczej pewnie nie mogli by łatwo przetestować wielu odbiorników TMC).
Tomson66
To nie jest sprawa dla Aqurat wyłącznie, a raczej dla producenta nawigacji Wayteq. Nieszczęsny Android pozbawiony jest profilu DUN, a tego profilu używają wszystkie nawigacje do połączenia z netem przez komórkę. Musisz albo dodać DUN do Androida (ponoć czasem się udaje programikiem PDA-net), albo trzeba naciskać na producentów nawigacji, by zamiast DUN, zaczęli implementować PAN po BT (tego Android ma). Inna sprawa, że nawet jak byś się przez taki PAN jakoś połączył, to i tak AM nie będzie potrafiła użyć Live Drive, a jedynie Miplosync i Miploloc.
 
 
 
arekm
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lip 2011
Posty: 11
Wysłany: 2011-07-02, 09:40   

Są już jacyś nowi użytkownicy wayteqów z rozdzielczościami 800x480, którzy mogli by się podzielić wrażeniami użytkowania z automapą?

Mam do wyboru BLOW GPS50YBT, Modecom Freeway MX2 i właśnie Wayteq X960 BT. Wayteq mi się podoba ale procek zbliżony do blowa/modecoma, a musi się zmierzyć z 3x większą (!) ilością pixeli.

Na razie wiem, że wayteq zarywa przy animowanym menu w automapie co by oznaczało, że procek jest "na styk" (choć wg relacji znajomego co ma wayteqa od 3 dni - po wyłączeniu animowanego menu: "daje radę").

Właściwie jeśli optycznie w automapie różnica rozdzielczości 480x272 vs 800x480 nie rzuca się w oczy to chyba skusił bym się na blowa (zwłaszcza, że nadal są jazdy z livedrive w waytequ) - niestety nie miałem możliwości porównać rozdzielczości na żywo :/

ps.
@alga-shop.pl: może podeślecie do testów do pdaclub? (http://pdaclub.pl/forum/n...521/#msg1502521)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10