Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-03-20, 20:56
WayteQ X950 BT HD \ X960 BT HD GPS Navigator
Autor Wiadomość
dlugi64 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Kwi 2009
Posty: 247
Wysłany: 2011-07-02, 10:31   

arekm napisał/a:
Mam do wyboru BLOW GPS50YBT, Modecom Freeway MX2 i właśnie Wayteq X960 BT. Wayteq mi się podoba ale procek zbliżony do blowa/modecoma, a musi się zmierzyć z 3x większą (!) ilością pixeli.


BLOW GPS50YBT odpada bo ma tylko Procesor: MTK, ARM1176JZ-S-MT3351 468MHz
RAM: SD RAM 64 MB i przy takich parametrach zapomnij o płynnym działaniu nowych programów nawigacyjnych np.Primo 1.2 z Agatą i z włączonymi bajerami będzie się wieszało.
_________________

Mio Moov 500 pl # primo 1.2 # Automapa 6.9.0 # TomTom
Wayteq X960 BT # Automapa 6.9.0 # primo 1.2
 
 
arekm
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lip 2011
Posty: 11
Wysłany: 2011-07-02, 10:55   

Te z 128MB ramu to już przeważnie 800x480 i już teraz zarywają więc wielkiego wyboru nie ma.

Są jakieś polecane z 128MB ramu i rozdzielczością 480x272?
 
 
@GUTEK@ 
Waypoint



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 151
Wysłany: 2011-07-02, 11:36   

Mio Spirit 670 ma 128mb RAM i ekran 480x272. Według mnie całkiem dobry sprzęt.

Co do Wayteqa, to mam Wayteq N800, procek SirfPrima 600MHz, 128Ram, 800x480, sprawdzałem na tym AM i według mnie źle to nie działa, owszem przejście z mapy do ekranu menu jest trochę skokowo, ale czy to w czym przeszkadza. Tylko każdy ma inny gust, jeden będzie chciał idealnie płynnie, drugi to oleje.

Rozdzielczość 800x480 rzeczywiście pięknie wygląda z bliska, obraz jest idealny, jednak z większych odległości jak np. gps założony w aucie raczej mało dostrzegalna różnica.
_________________
www.gutek.xt.pl
 
 
Alga-shop.pl 
Navi Expert
ALGA-GPS



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 444
Skąd: ALGA-GPS.PL
Wysłany: 2011-07-02, 15:02   

arekm napisał/a:

ps.
@alga-shop.pl: może podeślecie do testów do pdaclub? (http://pdaclub.pl/forum/n...521/#msg1502521)


Podeślemy.

W przyszłym tygodniu podeślemy do forumowych testów dwa urządzenia, które cieszą się największym zainteresowaniem.

Udostępnimy może również do testów nowe dziecko Sygic. Warto by było zainteresować użytkowników nawigacji tym oprogramowaniem ponieważ z testów wewnętrznych prowadzonych w naszej firmie wynika, że jest to na dzień dzisiejszy jeden z najlepszych systemów na ekrany 800x480, jeśli nie najlepszy. Płynność oraz szybkość przełączania okien jest porażająca i jak na razie nie ma konkurencji. Do tego zawiera nowy zestaw map z marca. Uważam, że jest mocno niedoceniony.

Urządzenia chcieliśmy wysłać w tym tygodniu ale zrobił się "kocioł" przed wakacjami i wymiotło wszystkie co do sztuki modele o których mowa. Transport od producenta już jedzie i będzie na miejscu około 4 - 5.07.

Pozdrawiam

Admin Alga-Shop.pl
_________________
Ten się nie myli, kto nic nie robi.
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-07-02, 15:16   

Wiec i ja zadam trzy pytania do ALGA.
Jaka przegladarka internetowa dysponuje ten model i czy po zalogowaniu sie na to forum,przy nastepnych odwiedzinach bede zapamietywany przez przegladarke jako zalogowany?
Czy TCPMP dziala dobrze z tym modelem?
Jesli zrezygnuje z uzywania panelu i uzyje nagiego Windowsa,czy wtedy takze bede mogl uzywac wszykich funkcji takich jak FMTransmitter,Bluetooth..?
Bardzo mnie to ciekawi
Jakos nie lubie nakladek.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
@GUTEK@ 
Waypoint



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 151
Wysłany: 2011-07-02, 15:18   

Super, właśnie chciałem gdzieś dorwać nowego Sygica przetestować na WayteQ-u N800 bo to chyba jedyny soft który na tym sprzęcie wykorzystuje akcelerację sprzętową PowerVR, a z tego co widzę po wgranych w tej navi demkach, ten procek ma niezłe możliwości. Więc jakaś wersja testowa np. 10dniowa Sygica byłaby super.

Mam pytanie do Alga-Shop, nie macie może romu z aktualizacją firmware do Wayteq N800?
Mam wgraną wersję softu V3D.1.0.1.19, a z tego co widzę w manualu do tego modelu na stronie Wayteqa to istnieje nowsza wersja która ma zmiany w menu które by mi się przydały.

mirko1:
W moim N800, wygląda to tak (a z tego co widzę inne Wayteqi mają podobny interfejs)
TCPMP - działa tylko jedna wersja, modyfikowana pod Wince6, CorePlayer nie znalazłem działającego, ale całkiem nie zły jest oryginalny player
Programy do BT/FM/WIFI siedzą w ukrytym ResidentFlash2 i można je uruchamiać ze windowsa / skryptów / paneli bez oryginalnego menu.
Najgorzej jest z przeglądarką oryginalnie jest tam IE który ledwo co działa, może w nowych Wayteqach coś lepszego wgrali. Ja wgrałem Opere Mini 5.1 i daje rade, nic lepszego co by działało nie znalazłem.
_________________
www.gutek.xt.pl
 
 
Alga-shop.pl 
Navi Expert
ALGA-GPS



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 444
Skąd: ALGA-GPS.PL
Wysłany: 2011-07-02, 15:32   

mirko1 napisał/a:
Wiec i ja zadam trzy pytania do ALGA.
Jaka przegladarka internetowa dysponuje ten model i czy po zalogowaniu sie na to forum,przy nastepnych odwiedzinach bede zapamietywany przez przegladarke jako zalogowany?
Czy TCPMP dziala dobrze z tym modelem?
Jesli zrezygnuje z uzywania panelu i uzyje nagiego Windowsa,czy wtedy takze bede mogl uzywac wszykich funkcji takich jak FMTransmitter,Bluetooth..?
Bardzo mnie to ciekawi
Jakos nie lubie nakladek.


1) We wtorek podam szczegóły.
2) Nie testowałem. Muszę sprawdzić.
3) bluetooth oraz transmiter działają w oparciu o programy, które zainstalowane są w nakładce. Działanie niektórych z nich testowałem na samym winCE po wyciągnięciu z Resident Fash 2. Niektóre działają poprawnie a niektóre potrzebują dodatkowych .dll, które dopisywane są po uruchomieniu nakładki. Jeśli nie sprawi Ci problemu podpięcie .dll do programów to nie widzę przeszkód w korzystaniu z nich na czystym CE.

@GUTEK@ napisał/a:


Mam pytanie do Alga-Shop, nie macie może romu z aktualizacją firmware do Wayteq N800?
Mam wgraną wersję softu V3D.1.0.1.19, a z tego co widzę w manualu do tego modelu na stronie Wayteqa to istnieje nowsza wersja która ma zmiany w menu które by mi się przydały.


Tego modelu nie mieliśmy w sprzedaży, więc niewiele o nim wiem. Ale mam dobry kontakt z producentem. Już poszło zapytanie. Jeśli jest nowa wersja ROM to w poniedziałek będę ją posiadał.


Pozdrawiam

Admin Alga-Shop.pl
_________________
Ten się nie myli, kto nic nie robi.
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-07-02, 15:37   

Alga-shop.pl napisał/a:
1) We wtorek podam szczegóły.
2) Nie testowałem. Muszę sprawdzić.
3) bluetooth oraz transmiter działają w oparciu o programy, które zainstalowane są w nakładce.

Dziekuje za odpowiedz.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
dlugi64 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Kwi 2009
Posty: 247
Wysłany: 2011-07-02, 17:20   

arekm napisał/a:
Są jakieś polecane z 128MB ramu i rozdzielczością 480x272?


np. Pentagram NOMAD EVO P 9450 5.0
WayteQ X850 GPS Navigator
_________________

Mio Moov 500 pl # primo 1.2 # Automapa 6.9.0 # TomTom
Wayteq X960 BT # Automapa 6.9.0 # primo 1.2
 
 
arekm
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lip 2011
Posty: 11
Wysłany: 2011-07-02, 17:27   

@alga-shop.pl: btw. skąd się biorą bzdury w opisie procków do nawigacji, że procki są "dwurdzeniowe" ? Zerkam na specyfikację sirf atlas V i tam słowa o dwurdzeniowości nie ma - ot pojedynczy core.
 
 
Alga-shop.pl 
Navi Expert
ALGA-GPS



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 444
Skąd: ALGA-GPS.PL
Wysłany: 2011-07-02, 18:02   

arekm napisał/a:
@alga-shop.pl: btw. skąd się biorą bzdury w opisie procków do nawigacji, że procki są "dwurdzeniowe" ? Zerkam na specyfikację sirf atlas V i tam słowa o dwurdzeniowości nie ma - ot pojedynczy core.


Z tym pytaniem musisz zwrócić się do producenta nawigacji. Ja nie rozpiłowuję procesorów i nie liczę rdzeni. Otrzymuję specyfikacje produktu od producenta i opisuję produkt.

Opisy na stronie producenta

Być może jest to sprawa DSP który liczony jest jako drugi rdzeń? A być może chodzi o nazewnictwo. Było coś takiego w komputerach ( core duo? dual core? czyli sławne Pentium D ). A być może jeszcze inny powód. Tego nie wiem.


Pozdrawiam

Admin Alga-Shop.pl
_________________
Ten się nie myli, kto nic nie robi.
 
 
arekm
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lip 2011
Posty: 11
Wysłany: 2011-07-02, 21:35   

@alga-shop.pl: Ok, męczę producenta.

WayteQ x990 byłby jeszcze bardziej interesujący od poprzednio wymienionych ... gdyby nie brak BT.
 
 
Alga-shop.pl 
Navi Expert
ALGA-GPS



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 444
Skąd: ALGA-GPS.PL
Wysłany: 2011-07-02, 22:56   

Po niedzieli powinienem mieć próbną serię nawigacji od producenta z jeszcze lepszymi parametrami.

Według specyfikacji:

ARM11 600MHz z OpenGL ES
128 i 256 MB Ram
4 i 8GB Flash
800x480 LCD 5" i 6"
BT HF+DUN
Transmiter FM
2 x USB

Będzie po 20szt do testów. Jak testy na oprogramowaniu przebiegną pomyślnie to w sierpniu będziemy mieli w ofercie. Na razie trochę będzie z tym roboty. Trzeba zrobić polską lokalizację wraz z nakładką oraz przetestować z powszechnym na rynku w Polsce oprogramowaniem. Po opanowaniu tego bajzlu, zrobieniu poprawek i sporządzeniu dokumentacji z testów, pod koniec lipca ruszy produkcja.

W tej chwili dostajemy wersję Beta ROM'u, którą trochę trzeba będzie dopracować. Jednak pojedyncza sztuka urządzenia, które miałem w ręku zrobiła na mnie wrażenie. Demonem prędkości ze sprzętu jaki posiadamy jest w tej chwili x850. Nowy model o którym mowa pracował ze dwa razy szybciej. Co prawda ROM był tam okrojony więc w wersji RTM będzie pewnie trochę wolniejszy, ale mimo to będzie o wiele szybszy niż w x990. Szkoda, że w wersji jaką oglądałem nie dało się uruchomić mpeg i nie mogłem przetestować odtwarzania filmów. Przypuszczam, że również będą ładnie chodzić.

Pozdrawiam

Admin Alga-Shop.pl
_________________
Ten się nie myli, kto nic nie robi.
 
 
arekm
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lip 2011
Posty: 11
Wysłany: 2011-07-03, 07:53   

@alga-shop.pl: Jaka będzie szacunkowa cena danej wersji?

Jeśli bez przegięć to (mi) warto poczekać do sierpnia (choć gorący okres producent przegapi).

ARM11 600MHz to wygląda na Sirf Prima, fajnie.
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-07-03, 09:42   

Alga-shop.pl napisał/a:

ARM11 600MHz z OpenGL ES
128 i 256 MB Ram
2 x USB
Będzie po 20szt do testów. Jak testy na oprogramowaniu przebiegną pomyślnie to w sierpniu będziemy mieli w ofercie. Na razie trochę będzie z tym roboty. Trzeba zrobić polską lokalizację wraz z nakładką oraz przetestować z powszechnym na rynku w Polsce oprogramowaniem. Po opanowaniu tego bajzlu, zrobieniu poprawek i sporządzeniu dokumentacji z testów, pod koniec lipca ruszy produkcja.

Szkoda tylko, że praktycznie żaden soft nie będzie potrafił zrobić użytku z dodatkowych możliwości graficznych... Wygląda na to, że Hardware nadal wyprzedza soft pod tym względem.
Ja bym przycisnął Chińczyków o profil PAN po BT, bo DUN zaczyna wyraźnie wychodzić z użycia, a możliwości połączenia przez PAN z netem nie ma jak do tej pory praktycznie żadna nawigacja PNA. To by było coś, z czego faktycznie można skorzystać (a nie jak OpenGL tylko hasło).
Całą nakładkę będziecie Państwo robić od zera? To się raczej nie zdarza zbyt często - lokalizacja rozumiem, jakieś modyfikacje w menu też, ale wszystko od początku?
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10