Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-03-20, 20:56
WayteQ X950 BT HD \ X960 BT HD GPS Navigator
Autor Wiadomość
dlugi64 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Kwi 2009
Posty: 247
Wysłany: 2011-05-01, 15:55   WayteQ X950 BT HD \ X960 BT HD GPS Navigator

Czy ktoś już testował WayteQ X950 BT HD GPS Navigator i może się wypowiedzieć na temat tej nawigacji.
http://www.wayteq.hu/en/previous_products/1
_________________

Mio Moov 500 pl # primo 1.2 # Automapa 6.9.0 # TomTom
Wayteq X960 BT # Automapa 6.9.0 # primo 1.2
Ostatnio zmieniony przez dlugi64 2011-07-04, 10:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
wojtek1972 
Waypoint



Dołączył: 08 Sty 2011
Posty: 65
Skąd: KRAKÓW
Wysłany: 2011-05-12, 07:33   

Ja też od jakiegoś czasu czekam na opinie i 'sprawozdania' z użytkowania nawigacji WayteQ.Niestety cisza.
A jest jeden model który szczególnie nie daje mi spokoju.To ten:

WayteQ X960 BT Internet

•Sprzęt:
◦Procesor: Dwurdzeniowy SiRF Atlas V ARM11 500MHz (z DSP 250MHz)
◦Ekran: 5", 800x480 px, 16 M kolorów
◦RAM: 128 MB DDR2
◦Flash: 4 GB
◦System: Windows CE 6.0
◦Dodatkowo: FM, Bluetooth z funkcją Dial Up Network, czujnik światła

•Oprogramowanie:
◦Multimedialne menu we wszystkich językach Europejskich w tym w Polskim
◦Wideo, Audio, Obrazy, E-Book, Flash, Kalkulator, dowolna mapa uruchamiana z karty SD (bądź pamięci wewnętrznej)
◦Dostęp do odblokowanego Windows'a
◦Współpracuje z AutoMapą, iGO, NAVIGON'em, MapaMap i każdym innym systemem nawigacyjnym
◦Do każdej kupionej nawigacji instrukcja instalacji AutoMapy, iGO i innych map na życzenie
◦Przeglądarka internetowa. Transmisja danych przez zsynchronizowany telefon komórkowy
◦Możliwość konfiguracji oprogramowania z funkcją Traffic. Np. Automapa

Wielkość ekranu:5" TFT LCD (dotykowy)
Ilość kolorów wyświetlacza: 65 536 kolorów
Rozdzielczość ekranu: 800 x 480 pikseli (w stosunku 16:9)
Orientacja ekranu: pozioma
Procesor (CPU): SiRF Atlas V, 500MHz ARM11 CPU ze zintegrowaną jednostką DSP o częstotliwości 250MHz

Pamięć: 4 GB (dla przechowywania danych)
Pamięc operacyjna (RAM): 128 MB (dla pracy programów)
Odbiornik GPS: Atlas V (64 kanałowy)
Czytnik kart pamięci: microSD, microSDHC
Głośnik: wbudowany
Wyjście słuchawkowe: 3.5mm jack
Moduł Bluetooth: wbudowany z funkcją DUN (Dial Up Network)
Transmitter FM:wbudowany
System operacyjny: Windows CE 6.0
USB: Mini-B USB
Rodzaj baterii: Litowo-jonowa 1800 mAh (wbudowana)
Wymiary: 135 x 85,9 x 14,3 mm

Urządzenie w polsce kosztuje Netto: 382.11zł ,Brutto: 470.00zł.

Jeżeli by któryś z szacownych kolegów miał w rękach ten model i mógł podzielić się praktycznymi wnioskami z jej użytkowania to będe bardzo wdzięczny.
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-05-27, 08:22, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
nextwav
azymut


Dołączył: 26 Maj 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-05-26, 21:28   Re: WayteQ X950 BT HD GPS Navigator

dlugi64 napisał/a:
Czy ktoś już testował WayteQ X950 BT HD GPS Navigator i może się wypowiedzieć na temat tej nawigacji.
http://www.wayteq.hu/en/previous_products/1



opineo.pl

Jest jakaś opinia ale niestety tylko jedna. Ja też jestem zainteresowany zakupem i chcę zebrać jakieś informacje. Sprzedają to zdaje się tylko dwie firmy w Polsce. Ale tylko w jednej są opisy dokładne i zdjęcia. Tak jakby ktoś się trochę znał. W tej drugiej całkowity brak info.
 
 
dlugi64 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Kwi 2009
Posty: 247
Wysłany: 2011-05-27, 07:25   

Ja pisałem do czterech osób które kupiły tę nawigację na allegro i otrzymałem takie odpowiedzi:

"Jak na razie jest OK, tzn biel jest biała (wg mnie), natomiast nie działa FM transmitter (głośnik milknie ale w odbiorniku cisza...), dodatkowo pojawiają się dziwne szumy i trzaski przy odsłuchu z niektórych słuchawek lub zewnętrznego głośniczka (filmy divx i muzyka mp3), natomiast sama jakość dźwięku jest OK.
W słońcu niestety nie widać zbyt dobrze ale jak na TFT oceniam jako OK."

"Wyswietlacz jest rewelacyjny, wyswietla wszystko bardzo ladnie
problemem moze byc sposob dzialania czujnika swiatla, wczesniej mialem sigme st50 i tam czujnik dzialal znacznie lepiej
a tutaj czasami musze ustawic podswietlenie recznie bo jak jest naprawde slonecznie to czujnik nie do konca sie sprawdza."

"Jaskrawość wyświetlacza jest ok - widać gdy jest ciemno i przy słońcu również.
BT i FM jeszcze nie testowalem - nie mialem czasu. zapodalem AM i chodzi bez zarzutu.
Fajna funkcja SLEEP - nawigacja 'wstaje' od razu. Mógłby szybciej łapać pierwszego fixa na satelity..ale potem już nie gubi. Kolory wydają sie być również w porządku..No i ten 5calowy wyswietlacz :)
To chyba tyle co mogę powiedzieć. W sumie zadowolony jestem z zakupu. :)"
_________________

Mio Moov 500 pl # primo 1.2 # Automapa 6.9.0 # TomTom
Wayteq X960 BT # Automapa 6.9.0 # primo 1.2
 
 
Alga-shop.pl 
Navi Expert
ALGA-GPS



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 444
Skąd: ALGA-GPS.PL
Wysłany: 2011-05-28, 21:16   

Natrafiłem na ten wątek dzięki zasłudze Google. Oczywiście niegrzecznie było by czytać o sobie i siedzieć cicho. Dlatego odpowiem na kilka poruszonych spraw.

Opisany został problem czujnika oświetlenia.
Faktycznie czujnik oświetlenia miał zbyt nisko ustawiony próg i przy pracy na automacie jasność zmieniała się cały czas równolegle z warunkami oświetleniowymi ale cały czas jasność pozostawała około 25% zbyt mała. Problemem już się zajęliśmy i po 01.06.2011 będzie dostępna aktualizacja oprogramowania z "light fix". W tej chwili oprogramowanie jest testowane.

Problem z transmiterem jest incydentem i dotyczy najprawdopodobniej jednego pechowego egzemplarza. Oczywiście jeśli Klient, który ma ten problem, zwróci się do nas, sprawdzimy co jest przyczyną i usterkę usuniemy lub wymienimy urządzenie na wolne od wad.

Problemu z łapaniem fixa nie ma. Raczej jest problem AM. Na 6.8 PL XL fix był po kilku sekundach od wyjścia ze sleep natomiast na AM EU fix pojawia się po dłuższym czasie i niekiedy program gubi synchronizację z satelitami. Na Sygic, IGO, MapaMap nic takiego nie występuje. Szukamy przyczyny a puki co pomaga ręczne ustawienie parametrów portu.

Ogólnie idealnych rzeczy nie ma ale jesteśmy otwarci na sygnały od klientów. Cały czas pracujemy nad tym aby sprzedawane urządzenia zawierały jak najmniej błędów. Dzięki takim opiniom jak te na forum jesteśmy w stanie cały czas ulepszać sprzęt i sprostać oczekiwaniom przyszłych użytkowników.

Jeśli ktoś ma pytania, proszę pisać. Postaram się udzielić wyczerpujących odpowiedzi.

Pozdrawiam
Admin Alga-Shop.pl
_________________
Ten się nie myli, kto nic nie robi.
 
 
piokl13
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Maj 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-05-29, 16:24   

Alga-shop.pl napisał/a:
...

Mam pytanko o TMC, czy to urządzenie wspólpracuje z odbiornikem TMC RoyalTek?
 
 
Alga-shop.pl 
Navi Expert
ALGA-GPS



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 444
Skąd: ALGA-GPS.PL
Wysłany: 2011-05-29, 17:25   

Tak.

Urządzenie współpracuje z RoyalTek RTA-3000.
Współpraca potwierdzona w praktyce podczas podróży po Niemczech.

W menu są pozycje TMC kolejno:
Avanteq
GNS
RoyalTek
Amaryllo

Z tych wymienionych działa również GNS bo został sprawdzony.
Pozostałych nie testowałem ponieważ nie posiadam odpowiedniego odbiornika.

Pozdrawiam
Admin Alga-Shop.pl
_________________
Ten się nie myli, kto nic nie robi.
 
 
gekko44
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lis 2009
Posty: 6
Wysłany: 2011-05-31, 12:46   

dlugi64 napisał/a:
"Jaskrawość wyświetlacza jest ok - widać gdy jest ciemno i przy słońcu również.
BT i FM jeszcze nie testowalem - nie mialem czasu. zapodalem AM i chodzi bez zarzutu.
Fajna funkcja SLEEP - nawigacja 'wstaje' od razu. Mógłby szybciej łapać pierwszego fixa na satelity..ale potem już nie gubi. Kolory wydają sie być również w porządku..No i ten 5calowy wyswietlacz :)
To chyba tyle co mogę powiedzieć. W sumie zadowolony jestem z zakupu. :)"


fajnie przeczytać swoją wypowiedź ;) no ale do rzeczy,

właśnie napisałem maila do firmy ALGA z następującą treścią :


Cytat:
Poprzez stronę producenta ( www.wayteq.eu ) zaktualizowałem firmware. Ostatnio zauważyłem, że podczas jazdy, gdy urządzenie nie jest ciągle ładowane, po wybraniu trybu 'sleep' urzadzenie nie daje się włączyć ponownie. Trzeba (mimo naładowanej baterii) podłączyć do ładowania choćby na kilka sekund i urządzenie znowu bez zewnętrznego zasilania może być włączone dłuższy czas...aż do ponownego uśpienia i próby włączenia.


Czekamy na odpowiedź. ;)
 
 
Alga-shop.pl 
Navi Expert
ALGA-GPS



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 444
Skąd: ALGA-GPS.PL
Wysłany: 2011-05-31, 19:20   

gekko44 napisał/a:
....

Czekamy na odpowiedź. ;)


Mail z odpowiedzią a raczej dodatkowym pytaniem już na Pana skrzynce. Sprawdziliśmy firmware dostępne na stronie producenta pod kątem występowania w nim opisanego błędu. Oprogramowanie działa bezbłędnie.
Przyczyną wadliwego działania może być błąd rejestru ale ten powinien zostać poprawiony podczas reinstalacji oprogramowania.

Pozdrawiam
Admin Alga-Shop.pl
_________________
Ten się nie myli, kto nic nie robi.
 
 
gekko44
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lis 2009
Posty: 6
Wysłany: 2011-05-31, 20:17   

Zaktualizowałem pobierając paczkę 'software update' dla WayteQ x950BT-HD ze strony http://www.wayteq.eu/en/node/83

Jednocześnie odkryłem że po delikatnym ściśnięciu przedniej części ramki i tylniej obudowy (w tzw.dwa palce, bez specjalnego nacisku, normalne trzymanie urządzenia by uniknąć naciskania ekranu), ekran robi się biały , wszystko znika, jakieś zakłócenia...

teraz ponownie zaktualizowałem urządzenie używając ww. paczki....efekty te same...:(
 
 
Alga-shop.pl 
Navi Expert
ALGA-GPS



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 444
Skąd: ALGA-GPS.PL
Wysłany: 2011-05-31, 20:39   

W takim razie wymiana na nowe. Widocznie coś traci kontakt na płycie.
Pierwszy egzemplarz x950BT z awarią sprzętową na około 120 sprzedanych. Nie jest źle :mrgreen:
Kiedyś musi być pierwszy raz ;-)

Pozdrawiam
Admin Alga-Shop.pl
_________________
Ten się nie myli, kto nic nie robi.
 
 
gekko44
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lis 2009
Posty: 6
Wysłany: 2011-06-01, 10:03   

Czas reakcji sprzedawcy jest zabójczy - i za to należy się duży plus !!
Wraz z wymianą będę zamawiał futerał - bo o urządzenia trzeba dbać !

Trzymam kciuki za szybką przesyłkę i żeby tym razem ominęło mnie moje 'zezowate' szczęście ;-)
 
 
Alga-shop.pl 
Navi Expert
ALGA-GPS



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 444
Skąd: ALGA-GPS.PL
Wysłany: 2011-06-01, 10:19   

gekko44 napisał/a:
Czas reakcji sprzedawcy jest zabójczy - i za to należy się duży plus !! ......


Za to nas wszyscy lubią :mrgreen:
_________________
Ten się nie myli, kto nic nie robi.
 
 
dlugi64 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Kwi 2009
Posty: 247
Wysłany: 2011-06-06, 11:23   

Alga-shop.pl wyjaśnij mi dlaczego gwarancja na X960 BT Internet przy zakupie przez Allegro jest 12 miesięcy, a w sklepie internetowym alga-shop.pl 24 miesiące.
_________________

Mio Moov 500 pl # primo 1.2 # Automapa 6.9.0 # TomTom
Wayteq X960 BT # Automapa 6.9.0 # primo 1.2
 
 
Alga-shop.pl 
Navi Expert
ALGA-GPS



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 444
Skąd: ALGA-GPS.PL
Wysłany: 2011-06-06, 16:27   

Wszystkie już sprzedajemy z gwarancją 24 miesiące. Na allegro jest 12 ponieważ wcześniej udzielaliśmy takowej a nie ma możliwości zmienić opisu po złożeniu pierwszej oferty. Wycofać aukcję i ponownie wystawić - nie ma sensu bo to powoduje niepotrzebne koszta. Zrobiłem podpis pod aukcją. Niestety do czasu jej zakończenia tylko tyle mogę ingerować.

Admin Alga-Shop.pl


P.S.
Ci co zakupili wcześniej też nie mają powodu do obaw ponieważ wszystkie wcześniej wydane karty gwarancyjne na produkty WayteQ sprzedawane przez naszą firmę będą miały przedłużone okresy gwarancyjne o 12 miesięcy.

Pozdrawiam
_________________
Ten się nie myli, kto nic nie robi.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 13