Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
TMC - na czym zadziałało
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18751
Wysłany: 2011-05-10, 19:25   TMC - na czym zadziałało

Ponieważ po wpisaniu w szukajkę hasła TMC pojawiają się 3 strony wątków z tym hasłem w tytule, spróbuję zebrać informację na jakim urządzeniu i jakim sofcie pojawiły się komunikaty (lub chociaż dostrojono się do stacji nadającej takowe). Oczywiście, wraz z linkiem do odnośnego postu.
Oczywiście, mam na myśli komunikaty TMC w Polsce (w innych krajach łapie i na Mio, i na iGO...)

ALGA AS-6005 BT HD TMC Primo 1.2 odbiera komunikaty http://www.my-navia.pl/vi...p=309228#309228 i http://www.my-navia.pl/vi...p=309270#309270

Binatone x430 http://www.my-navia.pl/vi...p=138433#138433
- fabryczny program nawigacyjny - odebrano komunikaty (poza Polską)
Binatone A350
- iGO 8.3.4 uruchomiono http://www.my-navia.pl/vi...p=184232#184232
- Primo 1.2 uruchomiono http://www.my-navia.pl/vi...p=277555#277555

Becker Z205 - Primo 1.2 odbiera komunikaty, wyszukuje objazdy
Becker 7928 http://www.my-navia.pl/vi...p=272675#272675
- przeszukuje częstotliwości w iGO
- NAVIGON 7.4.3 build 793 odebrano komunikaty
- Primo 1.2 odebrano komunikaty http://www.my-navia.pl/vi...p=302778#302778

Blaupunkt Lucca 3.5B http://www.my-navia.pl/vi...p=184480#184480
- iGO8 skanuje częstotliwości

GoClever 5066 FMBTTMC (czyli to samo co 4366 FMBTTMC) http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=20811 oraz http://www.my-navia.pl/vi...p=204081#204081
- NAVIGON 7.4.3 build 793 odebrano komunikaty

Medion P4225
- NAVIGON 7.4.3 build 793 odebrano komunikaty
- Primo 1.2 odebrano komunikaty
MEDION GoPal E4430 http://www.my-navia.pl/vi...p=184810#184810
- iGO8 skanuje częstotliwości

Mio M500 http://www.my-navia.pl/vi...p=279343#279343
- iGO8 dostraja się do stacji, ale pokazuje "brak kodu"
- Mireo BlackEdition - przeszukuje częstotliwości
- NAVIGON 7.4.3 build 793 odebrano komunikaty
- Primo 1.2 - odebrałem komunikaty
- Primo 2.0 odbieram komunikaty http://www.my-navia.pl/vi...p=325808#325808

Mio S505 http://www.my-navia.pl/vi...p=231095#231095
- na fabrycznym programie nawigacyjnym odebrano komunikaty (poza Polską)
- Primo 1.2

mio spirit 487
- Primo 1.2 odbiera komunikaty
- iGO8 dostraja się do stacji, ale pokazuje "brak kodu"

mio p340 i zewn. odbiornik tmc royaltek (alga)
- Primo 1.2 odbiera komunikaty

Modecom MX2+GNS by Tikotka
- Navigon 7.7.5.b447 idealnie
- Primo 1.2 nieźle lecz gorzej od navigona

WayteQ
x850; x950 HD; x950 BT HD; x960 BT HD; x990 3D HD
- z iGO Primo 1.2 oraz zewnętrznym odbiornikiem RoyalTek:


Urządzenia Navigon na fabrycznym programie nawigacyjnym:
http://www.my-navia.pl/vi...p=229557#229557
http://www.my-navia.pl/vi...p=231534#231534
http://www.my-navia.pl/vi...p=254152#254152
http://www.my-navia.pl/vi...p=235192#235192
http://www.my-navia.pl/vi...p=230758#230758
http://www.my-navia.pl/vi...p=218214#218214

Nokia 500 - http://www.my-navia.pl/vi...p=223572#223572



Reasumując - poza nielicznymi wyjątkami warunkiem koniecznym do odbierania komunikatów TMC jest korzystanie z programu NAVIGON ze zmodyfikowanym device.xml oraz Primo 1.2 z dodanymi plikami licencji i tmc

Proszę o dopisywanie swoich sukcesów
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-12-16, 11:55, w całości zmieniany 14 razy  
 
 
varth 
Navi Expert
Radek



Pomógł: 7 razy
Dołączył: 01 Kwi 2009
Posty: 389
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-30, 23:02   

jacekp1313, dopisz do Beckera 7928, że Primo 1.2 odbiera komunikaty
_________________
Lark 43.1 -> Navigon 2110 Max -> Becker 7928 -> Alga AS-6005 BT HD TMC Wi-FI -> Alga AN-5050 -> NavRoad Leeo S6 (soft Auro S6) (szykuję do zabudowy w Mazdzie 6)
 
 
Gracy72 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 73
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-08-03, 09:46   

Medion P4225
- NAVIGON 7.4.3 build 793 odebrano komunikaty
- Primo 1.2 odebrano komunikaty
_________________
Medion P4225 + iGo 8.3 + RISK
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-08-03, 17:30   Re: TMC - na czym zadziałało

jacekp1313 napisał/a:
GoClever 5066 FMBT http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=20811 oraz http://www.my-navia.pl/vi...p=204081#204081
- NAVIGON 7.4.3 build 793 odebrano komunikaty

nie 5066fmbt tylko 5066FMBTTMC (czyli to samo co 4366 FMBTTMC)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Edgar
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 377
Wysłany: 2011-08-03, 19:24   

Modecom MX2+GNS by Tikotka
Navigon 7.7.5.b447 idealnie
Primo 1.2 nieźle lecz gorzej od navigona.
Chodzi o ilości odebranych komunikatów.
 
 
egonsan
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Mar 2009
Posty: 11
Wysłany: 2011-08-03, 20:43   Re: TMC - na czym zadziałało

MIO S555 IGO Primo 1.2 TMC Niemcy i Polska sprawdzone działa na 100%

http://www.my-navia.pl/vi...r=asc&start=270
Ostatnio zmieniony przez egonsan 2011-08-05, 09:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
piotrwal 
Waypoint
Mio V735; Nokia 500


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 134
Skąd: Lodz
Wysłany: 2011-08-04, 14:23   

MIO Moov Spirit V735 - TMC na razie poza Polska
http://www.my-navia.pl/vi...ghlight=#305120

Nic nie lapie na Pomorzu. Jakies sugestie dla okolic Kolobrzegu, Koszalina, Bydgoszczy
 
 
maslo76
azymut


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 30 Lip 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-08-12, 07:27   

Prośba o dopisanie do listy:
Becker Z205 - iGO Primo 1.2 - TMC działa - odbiera komunikaty, nawi proponuje objazdy.
 
 
kropes
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 06 Kwi 2010
Posty: 17
Wysłany: 2011-08-14, 21:10   Medion P4445

Potwierdzam dzialanie na MEDIONIE P4445 :-)
Primo 1.2 TMC oraz z orginalnym GoPal 6.0
Ostatnio zmieniony przez kropes 2011-09-07, 14:07, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
varth 
Navi Expert
Radek



Pomógł: 7 razy
Dołączył: 01 Kwi 2009
Posty: 389
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-08-24, 16:40   

Można dopisać ALGA AS-6005 BT HD TMC - Primo 1.2 odbiera komunikaty (jeśli urządzenie ma akurat dobry humor :-P )
Posty
http://www.my-navia.pl/vi...p=309228#309228 i http://www.my-navia.pl/vi...p=309270#309270
_________________
Lark 43.1 -> Navigon 2110 Max -> Becker 7928 -> Alga AS-6005 BT HD TMC Wi-FI -> Alga AN-5050 -> NavRoad Leeo S6 (soft Auro S6) (szykuję do zabudowy w Mazdzie 6)
 
 
gregor0525 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 30 Lip 2011
Posty: 16
Wysłany: 2011-08-25, 20:33   

mio spirit 687
System WinCE 6.0 - Navman
tele atlas map
 
 
Alga-shop.pl 
Navi Expert
ALGA-GPS



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 444
Skąd: ALGA-GPS.PL
Wysłany: 2011-09-01, 12:32   

Z oprogramowaniem iGO Primo 1.2 oraz zewnętrznym odbiornikiem RoyalTek na całej serii WayteQ.

x850
x950 HD
x950 BT HD
x960 BT HD
x990 3D HD


Program odbiera komunikaty i wyznacza nowe trasy objazdu.

Sprawdzone i dokładnie przetestowane dzięki uprzejmości kolegi varth

Pozdrawiam

Admin Alga-Shop.pl
_________________
Ten się nie myli, kto nic nie robi.
 
 
rudee
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 34
Wysłany: 2011-10-20, 23:11   

mio spirit 487
- Primo 1.2 odbiera komunikaty
- iGO8 dostraja się do stacji, ale pokazuje "brak kodu"
_________________
MIO Spirit 487 PL TMC
 
 
Yorku 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 09 Mar 2010
Posty: 30
Skąd: konin
Wysłany: 2011-11-13, 15:45   

Można dopisać Becker Z204.
Primo 1.2 odbiera komunikaty, choć lepiej w domu na balkonie niż w trasie, ale może to wina anteny.
_________________
Becker Z204
Jest to mój pogląd i podzielam go całkowicie.
 
 
rmg01 
GPS instruktor
lark43.1,miop340+tmc


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 29 Sie 2009
Posty: 644
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2011-12-15, 21:39   mio p340 i zewn. odb. tmc royaltek (alga)

dzisiaj wieczorem dostałem drugą paczkę z algi (dzięki !!!).najpierw podłączyłem do mio z igo8 (dla pda) i włączyłem autowykrywanie odb. tmc - znalazł. szukał stacji, stawał na rmffm (106.7) i szukał dalej. ustawiłem ręcznie i pokazał brak kodu. czyli działa ! a potem wgrałem na kartę igo primo 1.2 i nic ! po różnych ekperymentach (nieudanych) zapis odnośnie tmc z igo8 (save->system.ini) przekopiowałem do sys.txt w primo i działa - pisze kod ok i pokazuje kilka zdarzeń. to tyle na gorąco ! dzięki wszystkim za pomoc !!!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 1,38 sekundy. Zapytań do SQL: 10