Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navio 500 - różne problemy
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2011-07-22, 17:15   

Sformatowaniu czego i jak?
_________________

 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-07-22, 18:53   

No jak to sprawdzasz?? mp3 navi nie czyta
zrób jak pisałem, wgraj pliki jpg żeby sprawdzić.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
marwojpat 
młodszy inspektor GPS
wojt


Wiek: 51
Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 5
Skąd: Lubliniec
Wysłany: 2011-07-27, 12:14   

No to się wyjaśniło!Karta była sprawdzana tylko na mp3,których navi nie czyta!Pliki video i jpg czyta a mp3 konwerować trzeba na wma.Czyta nawet 8gb.Sorry za problem,ale nawet w sklepie nie potrafili mi wytłumaczyć gdzie jest problem! Tak nawiasem posiłkowali się również wiadomościami na Waszym forum!
 
 
 
stratus84 
Waypoint
OnePlus One


Dołączył: 15 Cze 2010
Posty: 128
Skąd: świętokrzyskie
Wysłany: 2011-08-07, 12:23   

Witam. Przeglądam właśnie różne aukcje i zainteresowały mnie nowe nawigacje NAVIO 500 i 500 PLUS. Aktualnie posiadam 5066 HD z FM i BT. Wszystko ładnie mi działa ale denerwuje mnie mimo wszystko przycinająca się AM (bez minimalizacji menu i wyłączonych kilku bajerów). Zastanawiam się nad zmianą - jakbym już miał wybierać to wolę 500 bez HD. Znalazłem też 500 PLUS z pamięcią 128 RAM i 2 GB ROM - może ktoś ma, lepiej działa AM niż na 64 RAM? Ogólnie jakie macie wrażenia użytkując 500 bez HD na AM, nie klaci? Jak wyświetlacz? lepiej świeci od 5066 nie HD i HD? Jakiej jakości są nowe plecki bo chyba zmieniony mają wygląd - nie łamią się? Przede wszystkim zależy mi na wydajności i płynności.
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-08-07, 12:33   

Navio to to samo co 5066 tylko w innej obudowie, uchwyt ciut lepszy ale nie wiem czy się łamie bo tak długo nie używałem.
500plus to HD.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
stratus84 
Waypoint
OnePlus One


Dołączył: 15 Cze 2010
Posty: 128
Skąd: świętokrzyskie
Wysłany: 2011-08-07, 12:58   

dasior591 napisał/a:
Navio to to samo co 5066 tylko w innej obudowie, uchwyt ciut lepszy ale nie wiem czy się łamie bo tak długo nie używałem.
500plus to HD.


A jak wygląda AM na wyświetlaczu nie HD? Bo ja miałem do czynienia tylko ze swoją navi. Też wszystko ładnie widać? I najważniejsze czy 500 bez HD ładnie sobie radzi z AM - chodzi o wydajność? Czyli operacje w menu, przesuwanie mapy palcem oraz płynność nawigowania przy włączonych budynkach 3D, nazwach ulic itd. Może wiecie co ile GC aktualizuje swoje urządzenia, może poczekam z kilka miesięcy skoro mam już nawigację aż wyjdzie jakaś nowa może lepszymi podzespołami. Pozdrawiam :)
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-08-07, 14:02   

Nowy model będzie za miesiąc ale tam AM nie da sie zainstalować.
Co do radzenia sobie nie HD to jest to identycznie jak z innymi urządzeniami o takich ekranach, czyli wg płynnie.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2011-08-07, 14:34   

dasior591 napisał/a:
tam AM nie da sie zainstalować.
Mógłbyś sprecyzować?
_________________

 
 
munieq
azymut


Dołączył: 17 Gru 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-12-17, 20:01   

Mam poważny problem z goclever navio 500 z win ce 6.0, po wgraniu menu [DAVX] które wcześniej działało w tym samym typie nawigacji tylko pod win ce 5.0 albo to po uruchomieniu tomtom ze skryptem większej pamięci, mam problem z wygaszaniem się ekranu po 5min, ekran się wyłącza i po włączeniu guzikiem jest klepsydra przez 10s i działa od nowa, ale jest to bardzo wkurzające. Ekran nie wygasza się tylko w oryginalnej mapie. Problemem jest jakiś wpis w rejestrze, który zrobiło to menu albo skrypt tomtoma, bo nawigacja nie reaguje na zmiany w Power w panelu sterowania w odblokowanym Windows.
Nie wiem co robić bo nie chce kolejny razy wysyłać do serwisu żeby wgrali soft od nowa, a kopii zapasowej nie mam.
 
 
miwcar
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Gru 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-12-18, 11:36   

Witam,mam taki problem z navi 500 plus, wgrałem menu od dasiora i navi kilka razy odpalała potem coś pogrzebałem i navi mi się włącza tylko do ekranu powitalnego (obrazek w środku samochodu) i pisze load error i na tym się zatrzyma,próbowałem już menu serwisowym wgrać menu standardowe ale wyskakuje mi ten sam błąd, co mogłem zepsuć?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-12-18, 12:52   

munieq, to całkiem inna navi, poczytaj o ce6 na innych navi.
miwcar, nie masz przypadkiem ce6?
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
miwcar
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Gru 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-12-18, 13:45   

dasior591 napisał/a:
munieq, to całkiem inna navi, poczytaj o ce6 na innych navi.
miwcar, nie masz przypadkiem ce6?

nie mam win 5.0 ce
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-12-18, 13:59   

Wgraj od nowa wersje 1.6 final z karty sformatowanej w FAT
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
miwcar
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Gru 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-12-18, 14:03   

dasior591 napisał/a:
Wgraj od nowa wersje 1.6 final z karty sformatowanej w FAT

wlasnie ,nie mam kopi ,jak by ktos mial to bede wdzieczny
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9602
Wysłany: 2011-12-18, 14:11   

Do pobrania z podpisach Dasiora
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9