My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
ModeCom FreeWAY MX3 HD AutoMapa Polska
ModeCom FreeWAY MX3 HD
245.00 PLN
Navroad AURO 2S AutoMapa Polska
Navroad AURO 2S AutoMapa
458.91 PLN
Manta GPS460 Europa
Manta GPS460 Europa
177.00 PLN
Goclever NAVIO 515 Polska
Goclever NAVIO 515 Polska
179.00 PLN
TomTom Start 25 Europa
TomTom Start 25 Europa
389.00 PLN
TomTom XXL Classic Europa
TomTom XXL Classic Europa
347.00 PLN
TomTom Start 25 M Europa
TomTom Start 25 M Europa
588.99 PLN
Lark FreeBird 50.3 LarkMap Polska
Lark FreeBird 50.3 LarkMap
168.10 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navigon 70 Plus - nie włącza się / ekran startowy
Autor Wiadomość
mentossik
azymut


Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 2
Wysłany: 2011-01-02, 19:45   Navigon 70 Plus - tylko ekran startowy

Witam,
Po wczorajszej aktualizacji map (FreshMap) i odłączeniu od USB wyskoczyło mi że muszę mieć baterię naładowaną aby zaktualizować. Podłączyłem aby się ładował. Sprawdzałem 2 razy odłączając. Za 3 razem sprawdziłem i nawigacja się zawiesiła. Przycisnąłem długo włącznik i się zrestartował tak że chciał nastroić ekran (naciśnij na krzyż(yk...). Włączył się i działał normalnie. Dzisiaj nie chcę się włączyć. Po naciśnięciu włącznika jest ciągle ekran startowy(tak ciągle aż do rozładowania). Podłączałem też teraz do USB nie łączy się z usb tylko ciągle ten przeklęty ekran startowy(tylko świecia się lampka ładowania). Proszę o pomoc.

Pozdrawiam,
Mentossik



Jeśli wstawiłem w złą zakładkę bardzo przepraszam

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-01-05, 08:53 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprecyzowałem tytuł (samo "Navigon 70 Plus pomocy!!!!") nic nie mówi o problemie.
Usunąłem nadmiar wykrzykników
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-01-05, 08:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
zino
azymut


Dołączył: 28 Lut 2009
Posty: 2
Wysłany: 2011-01-03, 16:35   

Spróbuj nacisnąc razem włącznik i reset i przytrzymaj przesz chwile
 
 
mentossik
azymut


Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 2
Wysłany: 2011-01-05, 16:40   

NIC nie daje. Nawet ekranu nie chcę nastroić. Spróbuje go naładować do pełna :cry:
 
 
pixey 
Waypoint



Dołączył: 26 Gru 2009
Posty: 108
Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-03-19, 21:30   

Wiesz,
ja miałem podobne zachowanie w 70 Premium Live - ale u mnie chyba jest problem z kartą pamięci. Jeździłem na AM, a karta z MN leżała sobie grzecznie na swoim miejscu. Po jakimś czasie zachciało mi się uruchomić MN. Po włożeniu karty nawigacja zwisła. Po restarcie - zwisła ponownie. I tyle ją widziałem. Po wyjęciu wspomnianej karty z nawigacji i włożeniu do czytnika w kompie zauważyłem, że grzeje się jak diabli i nie daje się czytać. Niestety, chyba uśmierciła mi nawigację, bo po resecie nie reaguje na nic. Nie włącza się nawet ekran startowy, o dostępie przez kompa nie wspomnę. :cry:
_________________
Navigon 70 Premium Live, AM 6.7
 
 
avis21
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Kwi 2011
Posty: 12
Wysłany: 2011-04-17, 14:11   

Witam,

Dorwałem nawigację Navigon 70 plus ale niedziałającą. Efekt podobny jak kolega opisuje w 1 poście. Tzn włączam .. widzę napis navigon (1 strona) a potem pojawia sie ekran w kilku językach i pisze by zrobić hard reset lub skontaktować się z serwisem.

To co udało mi sie ustalić i zribic do tej pory:
- BL 1.45 0S 1.75 OPENGL374 (widoczne na 1 stronie gdy startuje)
- wgrany najnowszy soft navigona 7.6.5 (poprzez Navigon fresh) (był juz wgrany nowszego nie ma)
- hard reset nie pomaga
- zainstalowałem najnowsze mapy (pewnie niepotrzebnie)
- zrobiłem "Przywróć urządzenie" (za pomocą Navigon fresh) -> tez nie pomogło.
- Na karce SD nic nie ma (nie wiem czy cos powinno być???)
- w pamieci wewnetrznej nawigacji jest m.in katalog Navigon, ManulReader, orz pliki InstalROM, PartitionChecker, reset itp które pewnie są wgrywane defaultowo.


Czy jest coś jeszcze co mógłbym zrobić co spowoduję ze ta nawigacja uruchomi się? Może WinCe trzeba wgrać?
Może znacie jakieś tajemnicze narzędzie którym da sie moja nawigacje ożywić?

Bardzo proszę o jakiekolwiek sugestie.

Pozdrawiam






[ Dodano: 2011-04-18, 20:36 ]
Od czasu mojego postu zrobiłem:
- zainstalowałem AutoMape-EU na karteSD
- znalazłem jakiś pulpit dla Navigona i wgrałem zawartość na kartę SD:
http://peb.pl/automapa/99...a-automapy.html


Efekt jest taki że:
- po pierwszym uruchomieniu widzę ten pulpit i mogę uruchomić część aplikacji z tego pulpitu oraz auto mapę, ale .. :

- Jak kliknę na ikonę Navigona z tego pulpitu piszę ze nie może znaleźć "autorunce.exe" (lub jakiejś potrzebnej ścieżki "additionality patch"). Oczywiście ten plik jest w pamięci wewnętrznej nawigacji oraz ścieżka w pliku "Main.ini" ns karcie SD:
Command = "\My Flash Disk\autorunce.exe"

- nie mogę przyciskiem wyłączyć pulpitu żadna ikona-aplikacją ani trzymając power ponad 10sec. Muszę zrobić albo reset (jakimś szpikulcem) lub podłączyć USB. Wówczas pokazuje się połączenie USB i jak odłacze to nawigacja sama się restartuje po 5 sek (jest informacja i odliczanie). Potym pulpit juz nie startuje. Ponownie widać informację o problemie i ze muszę zrobić hard reset albo skonsultować się z serwisem.

- Auto mapa niby działa ale jak ja wyłączam .. to nawigacja zwiesza się podczas gdy na ekranie widać "zwalnianie zasobów pamięci nie wyłączać powerem" czy jakos tak. pozostaje reset szpikulcem.

- Aby ponownie zobaczyć pulpit muszę wgrać na SD plik "UpdateMe.exe", który jak zauważyłem kasuje się po każdym uruchomieniu pulpitu. Zamiast niego powstaje "updateme_bak.exe".



- Próbowałem podłączyć się jeszcze przez ActuveSync, ale nie wykrywa zadnego urządzenia.



Szczerze już nie mam pomysłów i widzę ze i strony na forum się skończyły.
Proszę o pomoc jakieś sugestie.
 
 
raczek2506
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Cze 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-06-05, 18:15   Navigon 70 Plus - nie włącza się / ekran startowy

Witam,

Kupiłem dzisiaj nawigacje. Włączyłem ją i wszystko było ok do momentu wyświetlenia się komunikatu o niskim poziomie baterii. Podłączyłem nawigacje pod pc jeszcze działała. Zostawiłem tak podłączoną na parę godzin. Przychodzę do domu staram się ją uruchomić i nic.
Dioda świeci tylko na czerwono. Nawigacja nie reaguje na nic ani na reset. Z tego co czytałem w podręczniku jest tam napisane, że po chwilowym podłączeniu do łądowania nawigacja powinna się włączyć

Jakieś rady ??
Ile czasu powinno się ładować nawigację?

Pozdrawiam,
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-10-25, 14:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 574 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6368
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-06-05, 18:29   

raczek2506,jeśli masz ładowarkę sieciową to przez nią naładuj nawigację. Jeśli nie masz, weź sprzęt do samochodu, podładuj kilkanaście minut przez ładowarkę samochodową i nie odłączając ładowania sprawdź czy zaskoczy.
Coś mi się wydaje, że prze USB w PC nie naładujesz tego sprzętu.
Cytat z podręcznika:
Cytat:
Wskazówka: Jeżeli od dłuższego czasu nie korzystałeś z urządzenia
nawigacyjnego, akumulator może być rozładowany.
Po podłączeniu załączonego przewodu zasilania, urządzenie włączyć
można natychmiast, bez ładowania akumulatora. Jeżeli posiadasz inny
przewód lub jeżeli podłączyłeś urządzenie do komputera PC, trzeba je
przed włączeniem naładować (kilka minut).

Jeśli jednak można by było sprzęt naładować przez USB to będzie to trwało długo a i tak nie ma pewności czy się w 100% naładuje.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
raczek2506
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Cze 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-06-05, 18:58   

Próbowałem ładować nawigację w samochodzie.
Ten sam efekt żadnej reakcji. Dioda nadal pali się na czerwono. Ładowarka jest ciepła więc ładuje cały czas.

Jakieś inne sugestie ??

Pozdrawiam,
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 574 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6368
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-06-06, 14:40   

Coś mi się wydaje, że bez pomocy serwisu się nie obędzie. Jeśli jednak sobie poradziłeś to daj znać, by inni wiedzieli na przyszłość.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
raczek2506
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Cze 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-06-06, 15:58   

Udało mi się włączyć nawigacje.
Wziąłem inny kabel do ładowania i jak dotąd chodzi. Chociaż przez kilka godzin nie chce się naładować w 100%.

Pozdrawiam,
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 574 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6368
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-06-06, 16:21   

Przez USB w PC nie chce się naładować czy ładowarką samochodową/sieciową?
Co do kabli to okazuje się norma. W wielu przypadkach fabryczne są do kitu. Okazuje się, że najlepsze to te od aparatów foto?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
raczek2506
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Cze 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-06-07, 17:54   

Przez USB w PC nie ładowała. W aucie niby ładowarka samochodowa ładowała ale nie chciała się nawigacja włączyć. Dopiero po zmianie kabla usb ruszyła.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 574 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6368
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-06-07, 18:20   

raczek2506, rozumiem że po zmianie kabla USB na np. taki od aparatu foto ruszyło i ładuje po podłączeniu do kompa? Pytam bo chcę jasnej odpowiedzi czy można ten model ładować przez USB w PC czy tylko ładowarką samochodową/sieciową.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
shaddy1977 
azymut


Dołączył: 09 Kwi 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-04-14, 10:35   Navigon 70 plus nie uruchamia się

Witam!!

Czy jest tryb serwisowy w tej nawigacji? podczas wgrywania update romu coś poszło nie tak i teraz mam ciemność. Nie wiem czy istnieje coś takiego w tej nawigacji, ale jesteście moją deską ratunku, na stronie navigona nie ma nic odnośnie recovery.

Dzięki za szybką odpowiedź
p.s. hard reset nie przynosi efektu
 
 
ecompaq 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Wrz 2008
Posty: 165
Skąd: Wielkopolska
Wysłany: 2012-04-14, 12:50   

Poszukaj na tym chomiku http://chomikuj.pl/gps-ba...ryginal/Navigon coś pewnie tam znajdziesz.
_________________
Jeśli Ci pomogłem naciśnij---POMÓGŁ
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,55 sekundy. Zapytań do SQL: 14