Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Sahem
2010-06-07, 17:04
Brak sygnalu GPS w innych programach nawigacyjnych
Autor Wiadomość
borsli89
Waypoint


Dołączył: 02 Cze 2010
Posty: 19
Wysłany: 2010-06-07, 14:40   Brak sygnalu GPS w innych programach nawigacyjnych

Witam,zainstalowalem na moim navigonie 3300max igo8 i nie moge zlapac sygnalu gps.. jaka moze byc tego przyczyna. prosze o pomoc:(
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2017-10-07, 12:20, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
medor 
Waypoint


Dołączył: 18 Wrz 2009
Posty: 91
Skąd: wielkopolska
Wysłany: 2010-06-07, 14:53   

ustaw com 2 i predkosc 4800 lub 56000 nie znam tego urzadzenia pokombinuj i ruszy :-)
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-07, 15:01   

A jeśli nie złapie to zainstaluj i uruchom visualgps. Program ten pokaże na jakim porcie i prędkości ten model pracuje. Jak będziesz miał wynik to podaj, dopiszemy do http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5068
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
borsli89
Waypoint


Dołączył: 02 Cze 2010
Posty: 19
Wysłany: 2010-06-07, 15:38   

a powie mi ktos jak obslugiwac ten program? bo ja to zielony w takich rzeczach jestem;/;p
 
 
maretzek
Waypoint


Dołączył: 20 Lut 2010
Posty: 45
Wysłany: 2010-06-07, 15:58   

Nie znajdzie. Nie słyszałem aby iGO 8 oraz Primo odpaliło ( tzn. znalazło odbiornik GPS ) na jakimś Navigonie. Kiedyś miałem Navigona 2410 i na nim Amigo gps zanalazło. Teraz mam 6310 i nawet Amigo gps-a nie znajduje nie wspomnając o Promo lub iGO 8
 
 
medor 
Waypoint


Dołączył: 18 Wrz 2009
Posty: 91
Skąd: wielkopolska
Wysłany: 2010-06-07, 15:59   

wchodzisz w menu /ustawienia/strona 2GPS/usuwasz ptaszka GPS wlaczony/ustawiasz port itransmisje na podane parametry/ptaszkujesz ponownie wracsz do mapy i jazda Pozdrawiam
 
 
borsli89
Waypoint


Dołączył: 02 Cze 2010
Posty: 19
Wysłany: 2010-06-07, 16:03   

dobra dobra;p tylko niech mi ktos poda te parametry...
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-07, 16:11   

borsli89, wstaw na próbę te parametry podane wyżej(COM2 i 56000)
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
borsli89
Waypoint


Dołączył: 02 Cze 2010
Posty: 19
Wysłany: 2010-06-07, 16:14   

dalej nic... ale nie mam mozliwosci wybrania 56000 tylko 57600;/
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-07, 16:17   

A w iGO w pliku sys.txt w lini [gps] masz jakieś parametry wpisane?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
borsli89
Waypoint


Dołączył: 02 Cze 2010
Posty: 19
Wysłany: 2010-06-07, 16:19   

[gps]
port=7
speed=9600


tylko to.
 
 
maretzek
Waypoint


Dołączył: 20 Lut 2010
Posty: 45
Wysłany: 2010-06-07, 16:22   

przecież pisałem, że nie znajdzie, próbowałem wszystkich sposobów, również tych "odkrywczych" z powyżej

[ Dodano: 2010-06-07, 16:25 ]
borsli89 napisał/a:
[gps]
port=7
speed=9600


tylko to.


spróbuj wpisać

port=2
speed=57600

chociaż wątpię
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-07, 16:27   

borsli89, zmień dla zabawy na 2 i 57600, te same parametry wpisz w ustawieniach gps w iGO.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
borsli89
Waypoint


Dołączył: 02 Cze 2010
Posty: 19
Wysłany: 2010-06-07, 16:32   

dalej nic;/
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-07, 16:33   

No to widocznie jest tak jak podaje maretzek, że iGO8 nie znajdzie sygnału na tym sprzęcie.
Ps.
Po tych zmianach robiłeś reset nawigacji?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 13