Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Garmin - jak go odblokować i wgrać inny program
Autor Wiadomość
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-08-05, 23:29   Re: Garmin StreetPilot c330

pietrek napisał/a:
witam czy mozna zainstalowac AutoMape na ten model garmina jesli tak to jak??

Lista urządzeń, które pozytywnie przeszły testy działania AutoMapy znajduje się na stronie
http://www.automapa.pl/ -> Produkty -> Wymagania sprzętowe.
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
Irqe 
młodszy inspektor GPS
GARMIN nüvi 760


Dołączył: 02 Maj 2009
Posty: 6
  Wysłany: 2009-05-02, 13:41   GARMIN nuvi 760

Witam, jestem nowym użytkownikiem, więc bardzo proszę o wyrozumiałość.
Posiadam nawigację GARMIN nuvi 760. Niżej podaję jej szczegółowe dane:
-o systemie: nuvi 7 series, Software Version 2.60, wersja dźwięku 2.00, wersja oprogramowania GPS 3.00s
-mapa: GPMapa 2008.1 oem, City Navigator Europe NT 2008

Nawigacja nie posiada już gwarancji.
Chciałbym w niej zainstalować nowsze mapy i jeżeli to możliwe to także nowsze oprogramowanie i punkty POI. Kolega posiada w nawigacji AutoMapę(nie pamiętam jaki to był model nawigacji) i z tego co zauważyłem jest bardzo przejrzysta i posiada dosyć dokładną mapę Polski. Można w tym garminie zainstalować tą navi? Nigdy wcześniej nie "grzebałem" w sprzęcie i nie za bardzo wiem co się z czym je :-) . Jeżeli nie, to jaka mapa była by odpowiednia i najbardziej aktualna do tej wersji nawigacji? Czytałem coś o odblokowaniu, ale nadal nie rozumiem co i jak. Bardzo proszę o pomoc...
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2009-05-02, 13:54   

Irqe napisał/a:
Można w tym garminie zainstalować tą navi?
Nie. Automapa nie współpracuje z Garminem. Wymagania sprzętowe - http://automapa.pl/?PEI=10241&lng=PL
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
Irqe 
młodszy inspektor GPS
GARMIN nüvi 760


Dołączył: 02 Maj 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-05-02, 14:08   

OK, więc co mogę zrobić? Znalazłem na polskiej stronie garmina aktualizację firmware(wersja 4.60), dodatkowe aplikacje i mapy: GPMapa 2008.4 i City Navigator Europe. Mapy te są darmowe czy wymagają dodatkowej opłaty, itp?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-05-02, 14:54   

Są płatne, ale możesz korzystać z wersji witaminowanej

PS. Automapa też jest płatna
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Irqe 
młodszy inspektor GPS
GARMIN nüvi 760


Dołączył: 02 Maj 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-05-02, 15:04   

OK. Mam rozumieć, że ta wersja nawigacji obsługuje tylko mapy ze swoich produktów, czy można ściągnąć inne mapy, np. TomTom, Mio, IGo itp. ? Znalazłem na jednej stronie mapę europy Garmin City Navigator Europe 2009 NT oraz mapę 2010 NT . Jest może wersja Polski? Chodzi mi o nowszą wersję niż ta którą ja posiadam. Na stronie producenta znalazłem mapę GPMapa 2008.4. Jest gdzieś do ściągnięcia ta mapa? Chodzi mi oczywiście o odblokowaną wersję :-) .
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-05-02, 18:37   

Irqe napisał/a:
Mam rozumieć, że ta wersja nawigacji obsługuje tylko mapy ze swoich produktów,
Tak

[ Dodano: 2009-05-02, 18:46 ]
Zobacz to: http://peb.pl/programy-na...opo-2008-a.html

[ Dodano: 2009-05-02, 18:46 ]
http://peb.pl/programy-na...e-2010-1nt.html

[ Dodano: 2009-05-02, 18:47 ]
http://peb.pl/programy-na...a-2008-4-a.html
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jacula6
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 750
Wysłany: 2009-06-04, 21:46   Garmin Nuvi 760

witam
jest to jesce sprzet dziewiczy :mrgreen: kupiony 2 lata temu... ale gdy jechalem nad morze z ta navigacja to mi sie jej odechcialo.. :-( co moge z nia zrobic aby byla lepsza dokladniejsza mapa.....czy moge w wgrac do niej AM.. :?: :-(
 
 
dominikgogo 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 32
Dołączył: 24 Kwi 2009
Posty: 69
Skąd: Radzyń Podlaski
Wysłany: 2009-09-25, 09:51   

dzieki chłopaki to szkoda, ze sie nie da... automapa jest the best! a macie moze jakies linki do mapy europy? chyba jakies widziałem, ale nie wiem czy beda pasowac...
_________________
GoClever 505TMC
 
 
koksons
Waypoint


Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 24
Wysłany: 2009-10-28, 20:56   

A czy Garmin ma swój własny rejestr ..? Czy mógł bym wgrać WinCE na kartę SD i wskazać aby z niego startował ...?

[ Dodano: 2009-10-29, 14:22 ]
Mógł by mi ktoś odpowiedzieć ?
Kod:
czy Garmin ma swój własny rejestr ..? Czy mógł bym wgrać WinCE na kartę SD i wskazać aby z niego startował ...?
 
 
darzur
Waypoint


Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 21
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-02-03, 21:33   

koksons napisał/a:
A czy Garmin ma swój własny rejestr ..? Czy mógł bym wgrać WinCE na kartę SD i wskazać aby z niego startował ...?


Nie. Garmin korzysta z własnego firmware i tylko mapy garminowskie na nim odpalisz. Sam mam Garmina, tyle że turystycznego handhelda i w tej roli to naprawdę świetny sprzęt - jest mnóstwo dokładnych map topograficznych. Jednak do samochodu na PL to zdecydowanie coś na czym odpalisz AM. A jeżeli upierasz się przy Garminie do auta to na PL chyba najrozsądniejsza jest GPMapa.
_________________
pozdrufka,
Żurek
 
 
 
koperSlupsk
azymut


Wiek: 33
Dołączył: 29 Mar 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-04-15, 21:36   Odblokowanie GARMIN OREGON 300 - dla OziExplorer

Witam. mam pytanie czy istnieje możliwość odblokowania Nawigacji: "GARMIN OREGON 300"
interesuje mnie wgranie na nią"OziExplorer" z tego co mi wiadomo ten GPS nie jest na windowsie. ale może jest jakiś super tajny sposob :) a i jeszcze jedno. nei musi to być koniecznie program OziExplorer. głownie mi chodzi o wgranie map Topograficznych.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9601
Wysłany: 2010-04-15, 21:38   

Garminów, jak i TT nie da się w żaden sposób odblokować.
Zamiast OZI pomyśl o mapach GP Topo
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-04-15, 21:44   

Słuszna uwaga Garmin i TT mają własne systemy także lipa :roll: było wcześniej pomyśleć za nim dokonywałeś zakupu.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
grzesiek1707

Dołączył: 23 Kwi 2011
Posty: 0
Wysłany: 2011-04-23, 13:21   GARMIN NAVI 350 PROBLEM Z ODCZYTANIEM MAP Z KARY PAMIECI

Witam
Jestem posiadaczem nawigacji Garmin nuvi 310, mialem w niej kiepskie mapy wiec postanowilem wgrac automape 6.8 lecz jej pojemnosc okazala sie za duza zeby wgrac ja bezposrednio na nawigacje wiec zakupilem karte pamieci. Uruchomilem instalacje wszystko poszlo ok zakonczylem po czym wlaczam nawigacje (z wlozona karta pamieci) i wogole nie widze nowej mapy co zrobic?PROSZE O POMOC
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 10