Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 70.0 Odblokowanie
Autor Wiadomość
mg1989sos
Waypoint


Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 25
Wysłany: 2010-08-17, 11:42   Nakładka menu ?

Jest możliwe stworzenie nakładki na windowsa ( coś w stylu tej oryginalnej z larka ) z której bezpośrednio można by wybierać kilka programów ( AM, odtwarzacz mp3, odtwarzacz filmow) ?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-17, 11:49   

mg1989sos, Tak. SystemInformation, WolfNCU
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-10-17, 10:34   

Możesz użyć prostego w konfiguracji menu z 5066HD. Odpali bez problemu bo to SystemInformation. Zapraszam TUTAJ
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
mg1989sos
Waypoint


Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 25
Wysłany: 2010-10-22, 09:06   

mam mały problem z tym menu, po włączeniu aplikacji znika jej ikonka i nazwa , jak to naprawić ?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-10-22, 09:43   

To normalne. Specjalnie sie tym nie martwiłem bo jak klikasz w ikonkę to menu się zamyka i odpala program nawigacyjny wiec ten przycisk już nie potrzebny.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
mg1989sos
Waypoint


Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 25
Wysłany: 2010-10-22, 09:45   

no tak ... ale jeśli wyłącze program i wraca do menu to dalej ikonki nie ma
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-10-22, 10:36   

To mamy inaczej skonfigurowany. U mnie po odpaleniu programu nawigacyjnego menu się zamyka i po zamknięciu programu nawigacyjnego wraca do menu seryjnego. Potem klikasz w nawigacja i wchodzi do menu i wszystko jest.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
humanus
Waypoint



Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 81
Wysłany: 2010-10-26, 09:09   

Witam,

Problem u mnie jest innej natury - zainstalowałam wspomniane menu i teraz po uruchomieniu nawigacji pojawia się następujące info:

"cannot find 'jwdupdate' (or one of its cmponents).

Proszę o pomoc w temacie.
Reset nie pomaga, a urządzenie łączy się z komputerem.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-10-26, 13:46   

Co miałeś na karcie przed instalacją menu?
Nie coś w stylu http://www.my-navia.pl/vi...p=222112#222112
_________________

 
 
humanus
Waypoint



Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 81
Wysłany: 2010-10-26, 13:50   

właśnie menu skopiowałam na urządzenie...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-10-26, 13:53   

Czyli tak: Lark był nieodblokowany, menu wrzucone na SD.
Jak uruchamiasz menu? (przepraszam za zmianę płci - awatar mnie zmylił)
_________________

 
 
humanus
Waypoint



Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 81
Wysłany: 2010-10-26, 13:59   

Lark był nieodblokowany, menu wrzucone bezpośrednio na Larka (nie było karty).
Lark zresetowany i teraz wiesza się na startowym obrazie i pojawia się ten komunikat jak wyżej. Połączenie z komputerem jest.
Pisałam do producenta o udostępnienie softu, ale napisali, że nie udostępniają softu i mam go odesłać. Szczerze mówiąc zawisnę w domu jak się okaże, że go rozwaliłam.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-10-26, 14:07   

Jeśli nie zmieniałas nic w sofcie, to nie ma podstaw do nieuznania gwarancji (samo wgranie czegoś bez usuwania innych plików nie wprowadza zmian w systemie) - a stawanie na ekranie startowym, czy tez komunikaty o braku jakiegoś elementu menu serwisowego czasami się zdarza w różnych modelach Larka.
Przy okazji - napisz dokładnie (do przemyślenia i zgadnięcia przyczyny) gdzie to menu wrzuciłaś (do jakiego folderu) i jak miałaś zamiar je uruchomić
_________________

 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-10-26, 15:56   

rozwiązanie proste :-)
Brakuje pliku main.exe w APP na dysku rf2. Musisz przywrócić z jakiejś kopi.

PS. explorer.exe z nazwą jwdupdate.exe na SD i odpali sie Windows.
PS2. Ja mam kilka FW w razie czego.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
humanus
Waypoint



Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 81
Wysłany: 2010-10-26, 16:52   

dasior591 - błagam pomóż mi, ojciec kupił to kilka dni temu, jutro popołudniu jedzie do niemiec i mnie zabije chyba :( .

Co to jest to FW?, jak mam wejść na Resident Flash2?.

Będę wdzięczna za każdą pomoc.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9