Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 70.0 Odblokowanie
Autor Wiadomość
leoon5
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Gru 2010
Posty: 6
Wysłany: 2011-03-19, 22:59   

Chciałem tak zrobić natomiast brak mi FW Larka więc nie mam oryginalnego gpsapp.msk a dodam iż orłem nie jestem więc spytam bez ogródek z GC mogę ten plik wrzucić?
Pozdrawiam
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-03-19, 23:11   

Jakie FW, o czym Ty piszesz??
Punkt 4.3 jest o usuwaniu wpisu w rejestrze. Plik msk zmienił by Ci menu na inne.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
leoon5
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Gru 2010
Posty: 6
Wysłany: 2011-03-20, 00:10   

Przepraszam
już wszystko git
Jesteś wielki jak będę w Poznaniu to stawiam browara:)
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-03-20, 08:34   

leoon5 napisał/a:
jak będę w Poznaniu to stawiam browara:)

Jakby każdy tak dotrzymał obietnicy to bym 90% roku pijany chodził :-D
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Campao 
Waypoint
RaFi



Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 42
Wysłany: 2011-04-17, 10:18   Problem z odpaleniem menu

witam
mam pytanie o menu do larka 70.0
Mianowicie spodobało mi sie menu w forum MultiPanel 480x272+800x480 a link http://www.my-navia.pl/vi...ight=multipanel pobrałem to menu dopasowałem programy ,aplikacje i jak wrzuciłem na kartę pamięci i jak wybrałem w ustawianiach _wybór ścieżki by mi odpalało ów menu to mam maly problem ...
Mianowicie ...po wyjściu do głównego menu i kliknięciu na Navigacja menu częściowo się odpala ale po sekundzie znika ... jak odblokuje nawigacje i mam pasek u dołu ze startem to na pasku mam jakąś aplikacje uruchomiona o nazwie SHELLEX_LYG jeśli wejdę w apteczke i uruchomię task menager i zamkne aplikacje to normalnie mogę uruchomić menu i jest ok ... w task menadżerze sa uruchomione 2 aplikacje mianowicie ,.,.,.
W zakładce Tasks mam:
WR-Tools ResInfo (Dialog)
SHELLEX_LYG (SHELLEX_LYG)

moje pytanie czy jest możliwość by to skasować jakoś ?czy później dało by sie zrobić tak by po wyborze ścieżki w ustawieniach odpalało sie właśnie moje menu lub inne które wrzucę na sd ....
czekam, może ktoś coś wymyśli byłbym wdzięczny :)
 
 
 
Kiko 
Waypoint
Mio S600/MX2



Dołączył: 27 Wrz 2009
Posty: 107
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2011-04-17, 10:59   

Potestuj to menu lub wykorzystaj sam skrypt startowy do swojego http://www.megaupload.com/?d=AXCAQRGQ (wypakuj zawartość folderu do ResidentFlash a następnie ustaw ścieżkę dostępu na startx.exe)
_________________
AM, Primo, MM, Navigon, TomTom, Garmin
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-17, 13:41   

Musisz zabić proces jwdmain.exe (to jest menu).
Mozna ręcznie albo skryptem startowym.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Campao 
Waypoint
RaFi



Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 42
Wysłany: 2011-04-17, 14:18   

koledzy ale jak mam to zrobic by mogło sie normalnie odpalać jak w innych larkach ,,,czy napisze mi ktoś z kolegów dokładnie jak to zrobić gdyż takie sprawy sa mi obce,ale jak ktos cos podpowie to moze zrobię sobie .... a to menu powyżej z linku tak samo odpala i za moment znika ...
 
 
 
Kiko 
Waypoint
Mio S600/MX2



Dołączył: 27 Wrz 2009
Posty: 107
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2011-04-17, 14:28   

Czy na pewno ustawiłeś startx.exe jako program nawigacyjny do panelu z linku który podałem? Jak chcesz skorzystać tylko z mortscripta to edytuj pliczek startx.mscr notatnikiem i wpisujesz dostęp do pliku startowego swojego menu.
 
 
 
Campao 
Waypoint
RaFi



Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 42
Wysłany: 2011-04-17, 22:17   

koledzy probowalem z tymi skryptami ale jakoś mi to nie wychodzi .. możne by mi ktoś kto się na tym zna zrobił taki skrypt..
Moja karta Pamięci to SDMMC
Nazwa folderu z menu to MultiPanel_BIG
plik do odpalania to MP.exe
plik blokujacy to SHELLEX_LYG

robię tak jak piszecie wyżej ale jak juz ustawie sciezke to menu zaskoczy na moment i znika ...
Poproszę o stworzenie takiego skryptu ,lub podpowiedz jaka je zrobić ..
 
 
 
Kiko 
Waypoint
Mio S600/MX2



Dołączył: 27 Wrz 2009
Posty: 107
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2011-04-19, 13:12   

Na dwóch Larkach 70.0 z którymi miałem doczynienia wystarczyło w pliku starx.mscr zabicie main.exe jeśli u ciebie to nie działa to musisz mieć jakąś inną nazwę do panela oryginalnego. Sprawdź ResidentFlash2/APP/"nazwa menu oryginalnego" i użyj tej nazwy w linijce "Kill......." w pliku startx.mscr lub szukaj gdzieś gotowych skryptów i testuj. Może to zadziała;

wersja = DirExists("\ResidentFlash")
If (wersja=1)
Kill("main.exe")
RunWait("\ResidentFlash\MultiPanel_BIG\MP.exe")
Run("\ResidentFlash2\APP\main.exe")
EndIf
If (wersja=0)
Run("\ResidentFlash\LarkMap\LarkMap.exe")
EndIf
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-19, 16:19   

Piszę przecież ze jak nie main.exe to jwdmian.exe, innych nazw nie ma.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
pavka84
azymut


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-06-18, 20:01   Lark 70.0 Odblokowanie

Witajcie, od niedawna jestem posiadaczem larka 70.0. Bardzo bym prosil o opisanie krok po kroku jak go odblokowac. korzystalem z wyszukiwarki, w liscie sprzetu, ktory jest odblokowany przez portal nie ma tego modelu. Bardzo prosze o instrukcje krok po kroku.

z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam!
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-06-19, 06:08   

pavka84, po co chcesz odblokowywać?
Czytałeś instrukcje obsługi twojej nawigacji? http://www.lark.com.pl/do...ukcja_FB700.pdf
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2011-06-19, 14:07   

A wątek z alternatywnym pulpitem (czyli formą odblokowania) juz jest w tym dziale
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9