Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z Automapą - Lark 50.3
Autor Wiadomość
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-06-20, 10:23   

Andrzej P, jeśli na czystej instalce będzie to samo to być może przyczyna jest po stronie sprzętu.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 67
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2011-06-20, 10:24   

hoja, Czy masz inne programy nawigacyjne? Jak one działają?
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
hoja 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Cze 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-06-20, 12:10   

Andrzej P napisał/a:
hoja, Czy masz inne programy nawigacyjne? Jak one działają?

mam tylko tą seryjna lark map czy jakoś tak, niby działa dobrze ale nie testowałem jej na dłuższy dystans.

spróbuję ściągnąć czystą instalacje i patcha do niej :)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18850
Wysłany: 2011-06-20, 12:24   

Ale chodzi o łapanie sygnału - będzie wiadomo, czy coś z AutoMapa, czy z urządzeniem
_________________

 
 
radexon 
Waypoint


Dołączył: 24 Cze 2008
Posty: 48
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2011-06-20, 12:48   

A wyłączałeś synchronizację czasu z GPS?bo ja tak miałem na LARKu i wyłączyłem i ok było.
 
 
hoja 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Cze 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-06-20, 13:31   

radexon napisał/a:
A wyłączałeś synchronizację czasu z GPS?bo ja tak miałem na LARKu i wyłączyłem i ok było.

pisałem wyżej ;) wyłączałem i nic to nie dało.
 
 
Ragewalker 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 12 Maj 2011
Posty: 27
Wysłany: 2011-06-20, 15:32   

Witam, u mnie w larku 50.3 porty takie jak u ciebie i automapa ta sama wersja tylko PL, raz zdarzyło mi się, kiedy pognałem moją corolkę ponad 150 km/h to zgubił się biedaczysko i nie potrafił znaleźć sygnału aż nie zwolniłem do tych ok. 100 km/h. Podejrzewam, że ten typ tak ma :(
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 67
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2011-06-20, 16:00   

Ten typ czyli AM. Na Larku 50.3 z iGO8 jechałem blisko 200 i nie zgubił sygnału.
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
slawes
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Mar 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-06-25, 17:18   

Ja testuję czystą wersję AM i niby działa ale może da się jeszcze coś poprawić?
Dla 43.1 ktoś udostępnił po testach najlepsze ustawienia na jakich mu działała am, porty i ich szybkości, etc.
Czy ktoś z Was ma takie "najlepsze ustawienia dla AM na 50.3"?
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 67
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2011-06-26, 00:45   

Portu COM zmienić się dowolnie nie da - trzeba używać tego, który jest przypisany natywnie do urządzenia. Z prędkością (baudrate) eksperymentuj sam. To nic nie kosztuje i sprzętu nie psuje...
Lark 50.3 nie ma rewelacyjnego procka więc powyłączaj w zasobożernej AM wszystkie wodotryski (budynki 3D, czerwone daszki, animowane menu, miliony POI wyświetlanych na ekranie itd.) a na pewno będzie OK, choć do płynności iGO8 zawsze jej będzie daleko.
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
jacelo 
Waypoint
Samsung Galaxy Ace


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Cze 2011
Posty: 15
Skąd: Płock
Wysłany: 2011-06-26, 10:23   

witam ja mam taki problem że AM na moim larku nie nadąża tzn. pokazuje gdzie pyłem jakąś chwilę temu a nie gdzie teraz jestem. czy to mam coś z urządzeniem czy za dużo jest wodotrysków włączonych ??
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 67
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2011-06-26, 13:06   

jacelo napisał/a:
... czy za dużo jest wodotrysków włączonych ??
Mamy się domyślić jakie masz włączone czy napiszesz?

Poza tym spróbuj poeksperymentować i zmieniać baudrate (szybkość pobierania danych z satelitów)
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
kali657 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 27
Dołączył: 26 Cze 2011
Posty: 5
Skąd: Głogów
Wysłany: 2011-06-26, 17:18   Lark Freebird 50.3- Proszę o pomoc.

Witajcie. Wczoraj zakupiłem nawigację Lark Freebird 50.3. Jak wiadomo, jest tam tylko i wyłącznie mapa Polski. Niestety nie bardzo mnie to zadowala. Dlatego zwracam się do Was o pomoc. Czytałem trochę na temat wgrywania jakiś programów typu AutoMapa itd. niestety nigdzie nie zostało to przejrzyście opisane jak to zrobić. Prosił bym o radę, jaki program wgrać, w jaki sposób. Czytałem o wrzuceniu programu na kartę MicroSD i uruchomieniu go w nawigacji. Tu rodzi się kolejne pytanie: Jaką kartę najlepiej zakupić? (cena do 50zł). Na dniach wyjeżdżam, prosił bym o w miarę szybką odpowiedź. :) Pozdrawiam.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-06-26, 20:46 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 4
 
 
 
jacelo 
Waypoint
Samsung Galaxy Ace


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Cze 2011
Posty: 15
Skąd: Płock
Wysłany: 2011-06-26, 17:52   

ok to tak jeżeli chcesz mieć mapę europy to karta ze4gb ja mam kingston sdhc 4gb formatowaną w facie. automapę (polska) zapobrałem z
Kod:
http://www.fileserve.com/file/f2nXYzZ

i tak:
1) zainstalowałem am na karcie pamięci przez czytnik
2) spaczowałem program i mapę (program w paczce)
3) uruchomiłem i działa w 100%
Na tym larku należy wyłączyć poi itp bo potrafi nie nadążać
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-06-26, 18:07   

kali657 napisał/a:
Czytałem trochę na temat wgrywania jakiś programów typu AutoMapa itd. niestety nigdzie nie zostało to przejrzyście opisane jak to zrobić.Prosił bym o radę, jaki program wgrać, w jaki sposób.

Powiedz, że żartujesz. Jeśli nie to zbyt mało czytałeś. Proszę oto przejrzysty opis instalacji AM http://www.my-navia.pl/vi...p=267147#267147 W opisie pokazana jest instalacja na urządzeniu ale wybranie czytnika kart pamięci to chyba nie problem?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9