Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z Automapą - Lark 50.3
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2012-08-06, 15:28   

Na początek tak.
A potem można skopiować pliki programu
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
tomek135
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Sie 2012
Posty: 7
Wysłany: 2012-08-06, 15:32   

Ok, dzieki wielkie za pomoc. Wogole dziwna sprawa bo nie wiedziec czemu po mniej wiecej takim samym czasie uzytkowania w obu urzadzeniach popsuly sie obie karty pamieci i musialem kupowac nowe :D Jeszcze tylko takie pytanie. Czym sie rozni karta SD od SD HC? Ktora wybrac?
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2012-08-06, 15:38   

większy transfer wieksza pojemność jest na SDHC
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2012-08-06, 15:49   

Sd to 2GB (max.4GB). SDHC od 4 do 16GB
Starsze urządzenia nie czytają SDHC
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
tomek135
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Sie 2012
Posty: 7
Wysłany: 2012-08-06, 17:06   

Niestety ciagle to samo :/ ciagle wyskakuje ten sam komunikat :/ zainstalowalem Am na karcie i skopiowalem calosc na urzadzenie, nadpisalem pliki i ciagle to samo :/
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18827
Wysłany: 2012-08-06, 18:48   

A z karty działa? Bez kopiowania do larka?
No i nie nadpisuj, tylko kasuj poprzednią AM

P.S> Scalam z istniejącym wątkiem - proszę o poważne traktowanie p. 4 regulaminu
_________________

 
 
tomek135
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Sie 2012
Posty: 7
Wysłany: 2012-08-06, 19:20   

jacekp1313 napisał/a:
A z karty działa? Bez kopiowania do larka?
No i nie nadpisuj, tylko kasuj poprzednią AM

P.S> Scalam z istniejącym wątkiem - proszę o poważne traktowanie p. 4 regulaminu


Sorry za w/w punkt regulaminu. Co do odpalania z karty, jest wogole mozliwosc uruchomienia z karty? Przy wybieraniu nawigacji w ustawieniach jest mozliwosc tylko uruchomienia z pamieci wewnetrznej urzadzenia. Chyba ze ja o czyms nie wiem. Co do kasowania poprzedniej wersji. Jak chce usunac caly folder automapy, niby usuwa sie wszystko ale foldery wczesniej wymienione zostaja. I ich nie moge usunac :/ wiec te foldery musze nadpisac, chyba ze jakos inaczej moge je usunac...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18827
Wysłany: 2012-08-06, 19:24   

tomek135 napisał/a:
mozliwosc tylko uruchomienia z pamieci wewnetrznej urzadzenia. Chyba ze ja o czyms nie wiem.
Chyba nie wiesz - zajrzyj do instrukcji
tomek135 napisał/a:
niby usuwa sie wszystko ale foldery wczesniej wymienione zostaja
Czym usuwasz? I jakie to foldery? Może to byc objaw agonii Larka (a przynajmniej pamięci)
_________________

 
 
tomek135
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Sie 2012
Posty: 7
Wysłany: 2012-08-06, 23:52   

Foldery ktore zostaja - Data Files, Profiles i Setting Files. Usuwam normalnie czyli PPM usun :P
a jest szansa ze tutaj dowiem sie jak odpalic Am z karty? bo procz paragonu chyba nic mi nie zostalo ...
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2012-08-07, 07:24   

tomek135 napisał/a:
jest szansa
Nie ma. Masz w instrukcji - jest na stronie Larka
Albo poczytaj wątki o programach nawigacyjnych w Larku
Podpowiedź - wejdź w opcje i szukaj
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
tomek135
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Sie 2012
Posty: 7
Wysłany: 2012-08-07, 11:04   

Juz wszynio dziala. Nie wiedzialem ze jesli nawigacja bedzie zainstalowana na karcie to po prostu w wyborze nawigacji wyskoczy dodatkowy folder dla SD :) Wszystko dziala ok, dzieki wielkie wszystkim za pomoc :)
 
 
sly180
azymut


Dołączył: 26 Sty 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-01-27, 00:07   

Siemka mam problem z automapa wywala mi taki komunikat:


i nie moge nic zrobic pomaga dopiero reset co moze byc przyczyna uszkodzona karta pamieć?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18827
Wysłany: 2014-01-27, 10:18   

Siemka, wpisz komunikat do GoogleTranslator a potem poszukaj w poradniku o AutoMapie http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28980 wątku o Twoim problemie
_________________

 
 
miodekdsk
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Kwi 2011
Posty: 6
Wysłany: 2014-06-01, 20:15   

Witam!
Czy mógłby ktoś mi wyjaśnić jak zainstalować AM 6.8 PL na wbudowanej pamieci tak aby po wybraniu polecenia "Nawiguj" z menu nawigacji odpalała sie własnie ta nawigacja. Nie zależy mi na fabrycznej larkmap ani na mapie europy. Poprostu potrzebuje zamienić oryginalną larkmap na AM 6.8 PL. Będe wdzięczny.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2014-06-01, 20:24   

AM na SD w poradnika, potem skopiuj do larka, a uruchamianie wg instrukcji obsługi urzadzenia (rozdizał o programie nawigacyjnym)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10