Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
smartGPS SG625 JAK ODBLOKOWAC
Autor Wiadomość
macpomorze 
Waypoint
Mio 200



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Sie 2009
Posty: 66
Skąd: pomorskie
Wysłany: 2009-08-13, 18:57   smartGPS SG625 JAK ODBLOKOWAC

Czy jest ktoś w stanie opisać mi w jaki sposób można odblokować tą nawigację.?Będę wdzięczny za wszelką pomoc
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-03-08, 20:53, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18763
Wysłany: 2009-08-13, 23:07   

Podłącz do kompa i daj zrzut ekranu ze strukturą folderów. Daj też widok ekranu z menu
Sprawdź,czy masz plik autorun.inf w którymś z folderów.
_________________

 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-08-13, 23:13   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1389
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
macpomorze 
Waypoint
Mio 200



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Sie 2009
Posty: 66
Skąd: pomorskie
Wysłany: 2009-08-14, 00:34   

Urządzenie to smartgps SG625
Do urządzenia jest dołączona automapa
Urzadzenie łączy sie z komputerem poprzez usb i active sync

Zdjęcia

http://rapidshare.com/fil...artgps.rar.html
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18763
Wysłany: 2009-08-14, 00:37   

Wrzuć jako załącznik plik autorun.inf i zrzut ekranu z menu, które masz po starcie.
_________________

 
 
macpomorze 
Waypoint
Mio 200



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Sie 2009
Posty: 66
Skąd: pomorskie
Wysłany: 2009-08-14, 00:41   

http://odsiebie.com/pokaz/4802532---f682.html autorun


zrzut ekranu z menu, które masz po starcie- jak to zrobic?


jeszcze jest jeden katalog

Zdjęcia
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18763
Wysłany: 2009-08-14, 00:47   

Może być aparat, może być komórka. Daj jeszcze zawartość pliku mShell
_________________

 
 
macpomorze 
Waypoint
Mio 200



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Sie 2009
Posty: 66
Skąd: pomorskie
Wysłany: 2009-08-14, 00:55   

http://rapidshare.com/fil...mshell.ini.html mShell
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18763
Wysłany: 2009-08-14, 01:02   

OK, mamy komplet.
Autorun.inf:
Kod:
\Flash_Storage\DShell\DShell.exe

W folderze DShell jest plik DShell.exe, foldery EBOOK i mViever oraz plik mshell.ini
Kod:
NAVI = \SDMMC\MobileNavigator\mobilenavigator.EXE
EBOOK = \flash_storage\DShell\eBook\eBook.exe
PHOTO = \flash_storage\DShell\mViewer\mViewer.exe
Wygląda na to, że mozna zmienić wpisy i np. pod ebook może być Windows - lub inne menu.

Masz włączona opcję pokazywania wszystkich plików i folderów?

Można spróbowac zmienić wpis w mshell,ini z
EBOOK = \flash_storage\DShell\eBook\eBook.exe
na
EBOOK = \Windows\explorer.exe

Ocywiście, oryginalny plik skopuj na kompa.

Jeszcze jedno. Co się uruchamia z kartą, a co bez włożonej karty SD?
_________________

 
 
macpomorze 
Waypoint
Mio 200



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Sie 2009
Posty: 66
Skąd: pomorskie
Wysłany: 2009-08-14, 01:04   

Masz włączona opcję pokazywania wszystkich plików i folderów? tak

dziala wlazlem do windowsa

Co się uruchamia z kartą, a co bez włożonej karty SD?

z karty - automapa a bez karty teraz windows i jakis odtwarzacz mp3 czy cholera wie do czego to sluzy?

po odpaleniu windowsa powstal nowy katalog Application Data w srodku z plikiem desktop

jutro zrobie zdjecie jak ona sie odpala bo chcialbym by ktos mi pomogl zrobic sciezki i odnosniki do tych sciezek dostepu na pulpicie w postaci ikonek np. mapymap czy igo
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-08-14, 10:10   

Chcesz odblokować nawigację do gołego Windowsa i utworzyć skróty na pulpicie?
Odblokowanie:
http://www.my-navia.pl/vi...blokowanie+nv35 Rozdział II
Ikony:
http://www.my-navia.pl/vi...blokowanie+nv35 Rozdział III
http://www.my-navia.pl/vi...545&view=newest Instrukcja tworzenia skrótów+filmiki
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
ZbyszekC
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Wrz 2009
Posty: 5
  Wysłany: 2009-09-01, 12:10   

Mam model SG625 AM Zawartość folderów prawie taka sama jak u kolegi macpomorze. Z jednym wyjątkiem- folder Windows jest prawie pusty. Brak w nim choćby Explorer.exe.
Czy jest szansa n jego odblokowanie??? :?:
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18763
Wysłany: 2009-09-01, 12:26   

Masz włączone pokazywanie plików ukrytych/systemowych?
_________________

 
 
ZbyszekC
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Wrz 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-09-01, 23:47   

Mam włączone! Dla testu skopiowałem tam pliki DLL i EXE ze zwykłego windowsa.
WYgląda na to, że to jakaś wykastrowana wersja choć z tyłu na obudowie jest nalejka z Windows CE 5 (i chyba numerem seryjnym).
 
 
seba55
azymut


Dołączył: 06 Lut 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-02-06, 18:30   

witam ,chciałbym aby mi ktoś napisał dokładnie krok po kroku jak odblokować windowsa w smart sg625`
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11