Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-07-01, 20:15
Mio SPirit 670 i Automapa
Autor Wiadomość
Laplandmax 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Sty 2012
Posty: 11
Wysłany: 2014-06-20, 12:09   

Sorki za mój błąd.
Zmiana daty (W CE) rozwiązała problem trybu nocnego.
W ustawieniach nie mam nic o sposobie poszukiwania adresu. Są tylko opcje pokazywania elementów na mapie. Mam zaznaczone wszystko oprócz wys. n.p.m. i kierunku jazdy.


Niestety po ponownym uruchomieniu ustawia się tryb nocny.
 
 
Laplandmax 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Sty 2012
Posty: 11
Wysłany: 2014-06-20, 18:13   

"Tak będzie zawsze, dopóki nie złapie fixa" - co to znaczy? Tak po Polsku:).
Druga sprawa to :
"na dole aktywnego okna masz dwie strzałki w lewo..." - no faktycznie są i wybór miasta. Ale nic pozatym.
Jakieś inne pomysły?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-06-20, 18:26   

Laplandmax napisał/a:
co to znaczy? Tak po Polsku:)
To znaczy, tak będzie dopóki nie zlokalizuje satelit (sygnał GPS )
Laplandmax napisał/a:
no faktycznie są
Wybór należy do Ciebie.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Laplandmax 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Sty 2012
Posty: 11
Wysłany: 2014-06-20, 20:18   

Nie mam problemów z sygnałem satelity. Navi działa ok. Wcześniej wszstko było ok. Od niedawna sie pokręciło. Nie ma wogóle nr domów. Po reinstalacji nic sie nie zmieniło.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-06-20, 20:21   

Laplandmax,
Zmień kartę SD i instalator pobierz z innego zródła.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
kubaki85
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Cze 2014
Posty: 12
Wysłany: 2014-10-06, 18:42   Powtarzajacy sie blad Automapa wisi na ekranie startowym

Witam

Mam juz kolejny problem z Mio spirit 670 zawieszającym się na ekranie startowym po uruchomieniu Automapy 6.16. Panel wgrany na kartę.

Jeśli by się to zdarzyło raz to ok, ale robie dośc sporo różnych urządzeń i od wersji 6.16 (dodam że ściągałem z różnych źródeł) wielokrotnie powtarza się wyżej wymieniony błąd.

Nie pomaga inna karta, format, szybsza karta, nawet na nowym urządzeniu jest to samo.
Przeczytałem mnóstwo wątków i tak naprawdę nikt nie znalazł rozwiązania tego problemu, proszę o pomoc.
 
 
armin84 
GPS instruktor



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lut 2010
Posty: 540
Skąd: Gůrny Ślůnsk
Wysłany: 2014-10-06, 19:24   

zmień navi
_________________
http://chomikuj.pl/armin84/dh --> zapraszam po nowości po uaktualnieniu chomika, hasło: venturak -> mp3, seriale HD, filmy HD, programy tv HD, bajki, xxx HD
 
 
kubaki85
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Cze 2014
Posty: 12
Wysłany: 2014-10-06, 19:26   

armin84 napisał/a:
zmień navi


Może cos bardziej sensownego? To nie jest na jednym egzemplarzu spirt 670 tylko na wielu
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2014-10-06, 19:30   

Jak uruchamiasz AutoMapę?
Am jest na SD, czy w urządzeniu?
wersja instalacyjna, czy gotowiec?
Skąd pobrana?
Moim zdaniem sprawa instalacji, bo wielu osobom działa
kubaki85 napisał/a:
o nie jest na jednym egzemplarzu spirt 670
A konkretnie na ilu?

Do scalenia z http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29188
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
kubaki85
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Cze 2014
Posty: 12
Wysłany: 2014-10-06, 19:34   

AM na karcie, probowalem tez do urzadzenia i to samo. Automapa wersja 6.16 1406 EU instalator scrackowany, pobrana z torrenty. org Uruchamiam przez panel, wrzucalem w urzadzenie i tam bezposrednio i tez nie pomoglo.

Na 10 urzadzen, na 5 tak sie dzialo, na innych (oczywiscie tez 670) bez problemu na strzala.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2014-10-06, 19:39   

1. Pobierz czystą instalkę (nie patchowaną) z linków na forum.
2. Instaluj na SD w czytniku w kompie
3. Patchuj wg poradnika
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 420
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2015-01-23, 21:52   

W związku z tym, że problem ten często pojawia się w wypadku navi Mio Spirit 6XX. Moja rada :

W pamięci wewnętrznej, w katalogu głównym "My Flasch Disk" tworzą się dwa małe pliki AutoMapa.info oraz AutoMapa.info.bak, pozostałość po poprzedniej AutoMapie - należy usunąć obydwa. Wtedy "świeża" AM odpala bez żadnych problemów.
 
 
lord_craven
azymut


Dołączył: 24 Wrz 2009
Posty: 1
Wysłany: 2015-02-24, 08:57   

Bodek63 napisał/a:
W związku z tym, że problem ten często pojawia się w wypadku navi Mio Spirit 6XX. Moja rada :

W pamięci wewnętrznej, w katalogu głównym "My Flasch Disk" tworzą się dwa małe pliki AutoMapa.info oraz AutoMapa.info.bak, pozostałość po poprzedniej AutoMapie - należy usunąć obydwa. Wtedy "świeża" AM odpala bez żadnych problemów.

Wczoraj walczyłem z S670 i dopiero dzięki tej poradzie AM ruszyła. Więc potwierdzam jej skuteczność. I dziękuję.
 
 
piotreczekna
azymut


Dołączył: 02 Kwi 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-04-02, 09:42   Mio Spirit 670

Witam
Walczę z Mio Spirit 670. Dostałem od kumpla tą nawigację bo przestała mu działać Automapa. Przy próbie uruchomienia Automapy wyrzuca komunikat o braku pliku wceAm.exe. Okazało się że padła mu karta. Wkładam nową kartę, ale komunikat jest ten sam. Zmieniałem nazwę katalogu z Automapa EU na Automapa, zmieniałem nazwę wceAm na automapa i odwrotnie, a komunikat jest cały czas taki sam. Nawigację ktoś mu odblokowywał, ale nie mam pojęcia w jaki sposób to robił. Jak wchodzę w Task Manager to są następujące procesy: SmartST_CE.exe, AppStartupSec.exe, servicesd.exe, udevice.exe nk.exe. Nawigacja po uruchomieniu odpala się z niebieskim pulpitem. U góry jest menu w kolejności: Video i Muzyka, Programy, Programy użytkowe, Ustawienia i sterowanie nawigacją, Gry, Programy nawigacyjne i tu skruty do Automapy i iGO.

Proszę o pomoc co mam z tym zrobić
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2015-04-02, 11:06   

Podejrzeć notatnikiem zawartość skrótu do Automapy (plik z rozszerzeniem *.lnk) i albo zmienić wpis w linku, albo zmienić nazwę pliku/folderu z AM tak, aby pasowała do skrótu

Więcej - http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 22 a, b, c

Zrób zrzut ekranu tego, co masz po włączeniu Mio.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10