Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-07-01, 20:15
Mio SPirit 670 i Automapa
Autor Wiadomość
piotreczekna
azymut


Dołączył: 02 Kwi 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-04-03, 11:17   

Dzięki za pomoc. Edycja skrótu rozwiązała problem.
Pozdrawiam
 
 
vista64
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Maj 2015
Posty: 9
Wysłany: 2015-05-15, 19:58   

Witam jestem nowy i nie zmam się za bardzo na nawigacji.
Posiadam nawigacje mio Sprint 670.

Mam 2 problemy:
1. Chce się dowiedzieć czy soft który jest wgramy jest odblokowany ?


2. Oraz wgrałem automape Europa wersje 6.17.0 musiałem wywalić 2 państwa po nie wchodziła ni mapa na kartę 4 GB. I mam problem działa ale jak chce wyszukać numer budynku wyszukuje tylko skrzyżowania !.



Dziękuje z góry za pomoc jeśli ktoś jest pomóc przez zdalny pulpit zapłacę jeśli trzeba.
 
 
vista64
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Maj 2015
Posty: 9
Wysłany: 2015-05-15, 20:37   

Wyciąłem ręcznie.
Wgram jeszcze raz ale jak zrobić żeby automapa otwierała z z ikony głównej w nawigacji ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18850
Wysłany: 2015-05-15, 20:56   

vista64 napisał/a:
z ikony głównej w nawigacji
A co to jest ta ikona głowna?
Masz na myśli ikonę AutoMapy na pierwszym screenie w poście http://www.my-navia.pl/vi...p=448600#448600 ? Jeżeli tak, to wszystko opisano http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 22b
_________________

 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18850
Wysłany: 2015-05-15, 20:57   

vista64 napisał/a:
jak chce wyszukać numer budynku wyszukuje tylko skrzyżowania !.
Podaj konkretny adres - może w tej miejscowości nie ma jeszcze numerów
_________________

 
 
vista64
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Maj 2015
Posty: 9
Wysłany: 2015-05-15, 21:03   

Panowie sformatowałem kartę SD i wgrałem na nowo Automape ale mam problem załącza ni się oprogramowanie mio ? i nie mogę przejść do tego softu co na zdjęciu jak wyłączyć ten program mio ?

 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18850
Wysłany: 2015-05-15, 21:09   

Albo - jeżeli chcesz tylko AM i nie potrzebujesz panelu (odblokowania) przeczytaj ten wątek od początku oraz wątek o odblokowaniu bezinwazyjnym na SEEKER
_________________

 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-05-15, 21:11   

vista64 napisał/a:
Panowie sformatowałem kartę SD i wgrałem na nowo Automape ale mam problem załącza ni się oprogramowanie mio ? i nie mogę przejść do tego softu co na zdjęciu jak wyłączyć ten program mio ?

Obrazek

Format karty spowodował usunięcie wszystkiego co na niej było czyli AM i odblokowania. Zrób tak jak radzi kolega wyżej, zainstaluj AM i powinno śmigać.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
vista64
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Maj 2015
Posty: 9
  Wysłany: 2015-05-15, 21:14   

Działa Panowie dzięki wielkie za pomoc tylko wyłączanie nie działa przycisk . Ale automapa działa.

Błąd:
Ostatnio zmieniony przez vista64 2015-05-15, 21:27, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
vista64
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Maj 2015
Posty: 9
Wysłany: 2015-05-15, 21:45   

A możesz podesłać ten poradnik jak wgrać europę na kartę SD 4GB ?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9629
Wysłany: 2015-05-15, 21:48   

Link do poradnika na samym końcu wątku "FAQ AutoMapa"
Tak tez o fragmencie EU
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
vista64
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Maj 2015
Posty: 9
Wysłany: 2015-05-15, 23:33   

Ok wszytko działa :)
A mam pytanie dla mojego modelu mio Sprint 670 ustawienia GPS ?
Wiem że na stronce automapy był temat gdzie były podane najlepsze ustawienia dla GPS (port i prędkość ) do danej nawigacji ale nie mogę tego znaleźć już na oficjalnej stronie tego.

Pozdrawiam i dziękuje wszystkim za pomoc.
 
 
vista64
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Maj 2015
Posty: 9
Wysłany: 2015-05-16, 09:58   

gmpl
Dzięki za pomoc i poświęcony czas. :-)
 
 
Matusik1995
azymut


Dołączył: 02 Sie 2015
Posty: 4
Wysłany: 2015-08-02, 13:38   

Witam serdecznie.

Potrzebuję wgrać do mojego Spirita Automapę Europy, niestety nie bardzo zorientowany w temacie. Wiem, że nawigację trzeba odblokować, a następnie zainstalować automapę.

Jeśli chodzi o odblokowanie, to ten poradnik wystarczy?
http://www.my-navia.pl/pr...t=28107&start=0

A w kwestii automapy jak wygląda instalacja? Kopiuję folder z automapą na kartę SD i tyle? Jaka najnowsza wersja automapy jest odpowiednia dla tej nawigacji i gdzie znajdę link do pobrania? Wybaczcie moją ignorancję, ale niestety bardzo dużo jest tych linków i ciężko się połapać.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18850
Wysłany: 2015-08-02, 13:42   

Matusik1995 napisał/a:
aka najnowsza wersja automapy jest odpowiednia dla tej nawigacji
Najnowsza jest tylko jedna
Matusik1995 napisał/a:
gdzie znajdę link do pobrania?
Dział z linkami na stronie głownej

[ Dodano: 2015-08-02, 13:44 ]
Matusik1995 napisał/a:
Jeśli chodzi o odblokowanie, to ten poradnik wystarczy?
Do samej AM nie trzeba odblokowywać, wystarczy po instalacji zmienić nazwy wg http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=31981
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12