Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-07-01, 20:15
Mio SPirit 670 i Automapa
Autor Wiadomość
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2015-08-02, 13:44   

Możesz według tego poradnika , AM najnowsza , a linki w linkowni.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Matusik1995
azymut


Dołączył: 02 Sie 2015
Posty: 4
Wysłany: 2015-08-02, 20:59   

Ok, dzięki za szybką odpowiedź.

Jeszcze mam pytanie. Co oznacza wersja gotowiec? Że wszystko jest tam już zrobione i wystarczy skopiować folder na kartę pamięci?
 
 
lis3k
Waypoint


Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 15
Wysłany: 2016-02-01, 20:31   

cześć, potrzebuję szybkiej odpowiedzi
zerknąłem na kilka tematów ale nie umiałem znaleźć odpowiedzi
czy da się na mio spirit 670 zainstalować AM bez używania karty SD?
nie mam możliwości kupna w tej chwili karty a nawigacja musi być zrobiona na 5 rano

z góry dzięki za odp
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2016-02-01, 21:28   

Dwie możliwości (żadnej nie polecam osobom bez wprawy)

1. Zainstaluj AM gdziekolwiek, w appstartupsec.ini wskąż plik automapa eu.exe

2. Zainstaluj AM gdziekolwiek, plik wceAm.exe skopiuj do folderu z programem nawigacyjnym (fabrycznym) i zmien mu nazwe na taka, jaka ma orginalny exe od MioMap/Spirit

Wady obu:
- łatwo utrupic sprzęt
- po zamknięciu AM urządzenie "zwisa"
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Pepis85
azymut


Dołączył: 22 Mar 2016
Posty: 2
Wysłany: 2016-03-22, 14:58   

Witam, mam taki problem z Mio 670. Kolega prosił nowsze mapy. Aktualnie wgrane są 6.14. Zrobiłem format i wgrałem 6.19. Nazwę katalogu i pliku zmieniłem z Automapa EU na Automapa. Odpalam navi i ręcznie włączam Automapę. Odpala się i stoi na ekranie startowym. Co mam nie tak ?
http://www.gg.pl/dysk/X8w...RA/DSC_0004.JPG
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 420
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2016-03-22, 15:59   

Pepis85 napisał/a:
Co mam nie tak ?

Forum jest po to by czytać, rozwiązanie Twojego problemu było opisywane kilkukrotnie. W tym temacie też.
 
 
Pepis85
azymut


Dołączył: 22 Mar 2016
Posty: 2
Wysłany: 2016-03-22, 16:22   

Dzięki za pomoc, nie pisałbym jakbym nie sprawdził wszystkiego. W pamięci navi miałem jeden plik Automapa, który usunąłem przed włożeniem karty ze świeżą AM. Robię jak wszyscy instalka, patch i zmiana nazwy na Automapa i dalej mam ekran startowy? Był pełny format karty. Co dalej?
Ostatnio zmieniony przez Pepis85 2016-03-22, 16:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 790
Wysłany: 2016-03-22, 16:28   

Pepis85 napisał/a:
Był pełny format karty.

A sprawdzałeś kartę przed formatem?
Może były tam jeszcze jakieś dodatkowe pliki które umożliwiały uruchamianie AM?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2016-03-23, 06:56   

Pepis85 napisał/a:
instalka, patch i zmiana nazwy na Automapa
Po co zmieniasz? Skoryguj ścieżkę w panelu odblokowującym

Pepis85 napisał/a:
dalej mam ekran startowy
Zacznij od tego, co wyczytasz w wątku "Mój sposób na "idealną" płynność Automapy"
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 274
Wysłany: 2016-04-14, 13:58   

Bodek63 napisał/a:
W związku z tym, że problem ten często pojawia się w wypadku navi Mio Spirit 6XX. Moja rada :

W pamięci wewnętrznej, w katalogu głównym "My Flasch Disk" tworzą się dwa małe pliki AutoMapa.info oraz AutoMapa.info.bak, pozostałość po poprzedniej AutoMapie - należy usunąć obydwa. Wtedy "świeża" AM odpala bez żadnych problemów.


Pepis85 - miałem ten sam problem , poszukałem i mi to pomogło. Polecam u mnie działa.
 
 
tomasz70
azymut


Dołączył: 05 Sty 2018
Posty: 1
Wysłany: 2018-01-05, 19:37   Mio spirit 670

Witam
Mam problem z MioSpirit 670 uruchamiam automapę, ale nie wykrywa mi gps-a
kombinowałem na różne sposoby. Po podłączeniu do komputera z win 10 nie widzi
pamięci wewnętrznej, ale uruchamia automapę po włączeniu i przestawieniu na chwilę przełącznika na reset.
Natomiast z gps jest problem, szukałem już na forach jak to zrobić, ale nie chce to zadziałać, czy ktoś mógłby pomóc w tym temacie?.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2018-01-05, 19:46   

tomasz70 napisał/a:
szukałem już na forach
:arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=297197#297197

Scaliłam z odpowiednim tematem, regulamin punkt 3.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11