Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-10-14, 08:34
Problem z włączeniem Larka gdy w slocie jest karta pamięci
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2011-07-03, 16:33   

Wywal programy do odblokowania (jakie tam są?)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
astra72 
Waypoint


Dołączył: 05 Lip 2011
Posty: 25
Wysłany: 2011-07-17, 21:06   

Jakiej pojemności masz kartę? Nawigację masz podłączoną do zasilania przy próbie włączenia?
Spróbuj włączyć nawigację z kartą bez podłączonego zasilania, lub spróbuj z mniejszą kartą.
Napisz czy to coś pomgło.
 
 
ted11 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 104
Wysłany: 2011-07-19, 23:22   

Dokładnie mam ten sam problem (Lark 50.30). Dodatkowo po podłączeniu zasilania (USB lub zasilacz samochodowy) cały czas świeci zielona dioda i nawi pada w czasie jazdy. Wyjściem jest uruchomienie nawi przed podłaczeniem zasilania. Po wyjęciu kadty microSD wszystko działa normalnie. Testowane na 3 różnych kartach 4GB (na karcie tylko AM 6.8.1).
Każdy pomysł rozwiązania problemu mile widziany :-D
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2011-07-20, 06:26   

Ted, co robiłeś z Larkiem?
Na pustej karcie to samo?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
ted11 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 104
Wysłany: 2011-07-20, 23:56   

Testowałem cztery różne karty 4GB(Hama, Kingston, Toshiba, Samsung). Hamy nie widzi wogóle, a na pozostałych (czy to z danymi, czy po formacie) dokładnie tak jak opisałem. Dodam,że sprawdzałem zachowanie na pożyczonym Larku 50.2 i wszystko OK. Pozostaje chyba serwis :-(
 
 
astra72 
Waypoint


Dołączył: 05 Lip 2011
Posty: 25
Wysłany: 2011-07-21, 20:52   

Z kartą 4GB jeśli nawigacja jest podpięta do zasilania (obojętnie czy ładowarka w samochodzie, czy port usb w komputerze) nie jest możliwe uruchomienie nawigacji. Pomaga odłączenie od zasilania i start nawigacji z baterii a następnie podłączenie zasilania.
Testowałem z kartą 2GB, na karcie ten sam folder z mapą, z tą kartą działa normalnie. Testowane na krótkich przejażdżkach i zabawa w domu, nie wiem jak będzie się zachowywać w dłuższej trasie. Może ten model ma problem z większymi kartami?

Z jakimi kartami działa wam ta nawigacja bezproblemowo? Jeśli możecie napisać.
_________________
Był Lark 50.3 jest FreeWay mx2hd
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 67
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2011-07-22, 12:50   

Ten model obsługuje karty MicroSDHC do 8GB. Kup może nową 4GB i dobrej marki, a nie "noname". Jeśli nie obsłuży jej twój Lark - serwis (wada firmware).
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
1peyo1 
Waypoint
1peyo1



Wiek: 56
Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 16
Wysłany: 2011-07-24, 16:52   

mam kartę 4GB, zwykła, noname . Wszystko działa ok . więc może to kwestia nieprawidłowego ustawienia ścieżki ?
btw. u mnie tez ładowanie działa dopiero gdy włączę nawigację , później wyłączam i ładuje normalnie .
 
 
zachcia 
azymut


Dołączył: 20 Sie 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-08-20, 08:59   Lark nie chce się włączyć gdy włożona jest karta micro SD

Witam,
jak w temacie: gdy włożona jest karta urządzenie się nie chce uruchomić. Wyjmuję kartę - włącza się normalnie. Na karcie mam Automapę 6.8.1 EU i gdy po uruchomieniu Larka wkładam kartę, Automapa odpala z karty i działa bez zarzutu.
Macie może jakieś antidotum na tę przypadłość? Nie uśmiecha mi się wyciąganie karty przy każdym uruchomieniu :(
Z góry dziekuję za pomoc. Pozdrowienia dla forumowiczów.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-08-20, 13:12   

zachcia, próbowałeś na innej karcie może to wina karty SD :?:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2011-08-20, 16:41   

A co oprócz folderu AutoMapa EU masz na karcie?
Co było z Larkiem robione?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
zachcia 
azymut


Dołączył: 20 Sie 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-08-21, 09:01   

gustawox1: próbowałem na dwóch różnych kartach i dwóch larkach 43.3
jestem_ktoś: nawigacja funkiel nówka ze sklepu, tylko i wyłącznie zmieniona ścieżka dostępu do programu nawigacyjnego. Karta czyściutka po formacie (FAT32), wgrana tylko automapa.

pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18791
Wysłany: 2011-08-21, 09:32   

Masz właczony autostart programu nawigacyjnego?
Jak sie objawia to niewłączanie?
_________________

 
 
cepilek
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 23 Lut 2011
Posty: 63
Wysłany: 2011-08-22, 01:04   

W menu gdzie jest ścieżka dostępu pod nią jest opcja "Autostart nawig. po włącz." Ty musiałeś tam przestawić sobie przełączniczek na "I" a powinno być na "O" i wszystko wróci do normy gdy ścieżkę prowadzącą do Automapy na karcie masz prawidłową:
http://img651.imageshack....tostartunaw.jpg
 
 
komareka
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Gru 2007
Posty: 10
Wysłany: 2011-08-27, 21:50   

mam dokladnie to samo (Lark 50.3). Karta Kingston 8gb, ktos rozwiazal ?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-10-14, 08:33, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11