Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2008-12-30, 11:37
[Tutek] Odblokowanie windowsa w Binatone Carrera.
Autor Wiadomość
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-05-28, 19:28   [Tutek] Odblokowanie windowsa w Binatone Carrera.

Jak odblokować Windowsa w Binatone Carrera X350.

Jako,że tenże sprzęt nie posiada w sobie żadnego pliku autorun wynika z tego poważy problem,czyli szybkie odblokowanie.

Na szczęście z pomocą przyszedł Nam jeden z forumowiczów i jest post ze stroną Manty,gdzie mamy opis + programy do odblokowania PNA i PND.

Po ok. 20 min zabawy z opisem i programami,ku mojemu zaskoczeniu uzyskałem dostęp do windowsa i to jakiego ładnego:



Port: 7
Transmisja: 57600

Reasumując sprawdzone i można dzieki tym poradom odblokowac nawigacje Binatone Carrera X350.

Podziekowania dla @zbwk za stworzenie strony i programu.

Odlokowanie nawigacji: http://www.manta.home.pl/...dblokowanie.php
Ostatnio zmieniony przez navigator 2008-10-10, 21:05, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
osalen 
azymut


Dołączył: 22 Lip 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-10-10, 17:13   Odblokowanie windows w Binatone Carrera

Witam
Działa Też na X430 sprawdziłem na mojej nawigacji :-D
Można dopisać do odblokowanych przez My-Navia.pl :mrgreen:
Dzięki za opis
Pozdrawiam
 
 
dbdariusz
azymut


Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-11-21, 23:27   

witam. Ja jednak według tego opisu nie mogę odblokować swojego binatone. Jest to wersja z UK Dokladnie x350 UK&ROI

No więc ten program ostatenicz zainstalowałem na pamięci SD. Pokazała się klawiaturka kliknąłem enter, odczekałem 5 minut ... przełączyłem na off, właczyłęm ponownie no i nadal mam początkowy ekrean powiatalny binatone a następnie dwa duże koła (Navigation) i mniesze Menu. Klikając na Navigation nadal mam starą wersje navigacji....


co robie źle?
 
 
pati
azymut


Dołączył: 08 Gru 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-12-08, 12:56   

witam. dzieki wielkie za extra pomoc odblokowalam swojego binatonka mimo ze jestem totalnym alkaikiem w tego typu technikach ;) mam pulpit windowsa, ale mam wielki problem z programem sciagnelam juz chyba 4 wersje automapa 5,2 i mapamap i nie dzialaja, bo trzeba jak nie licencji to wogole nie dziala :(( prosze o pomoc madrzy koledzy w nastepnym tygodniu jade do polski z uk i nie mam nawigacji na chwile obecna wogole z gory dziekuje wam serdecznie za pomoc
 
 
Mariozii
azymut


Dołączył: 10 Gru 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-12-10, 01:35   

Witam.
Mam podobny problem z BC X350 UK&ROI :/
Wszystkie kroki zgodnie z instrukcją i niestety nie udało się odblokować... :/
Dodam jeszcze,ze już nie jedno urządzenie tego typu udało mi się odblokować... Z tym niestety porażka.
Czy ma ktoś lekarstwo na tą wersję??
 
 
 
Dorsześ 
Waypoint



Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 101
Skąd: Toruń / Aberdeen UK
Wysłany: 2008-12-20, 20:17   

Jutro tzn. 20 Grudnia, będę odblokowywać Binatone Carrerę X350 ale w wersji UK&IRL.
Podzielę się swoimi wynikami tej operacji.

Mam nadzieję, że radę bo naczytałem się, że jest jakaś wersja UK&ROI która ma z tym poważne problemy.




Pozdrawiam
Tomek

[ Dodano: 2008-12-21, 16:56 ]
Moi drodzy...złamałem tą nawigacje i mam pełen dostęp do systemu....

Na karcie pamięci załóżcie KATALOG - podkreślam KATALOG o nazwie Explorer.exe i zróbcie miękki reset urządzenia.

Z resztą...zamieszczam link do tej jakże skomplikowanej instrukcji... ;-)

http://www.manta.home.pl/...ezinwazyjne.php

Pozdrawiam i życzę miłej zabawy
 
 
 
mayday21
azymut


Dołączył: 30 Gru 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-12-30, 11:42   

witam mam pytanie do " emyl@"-a bo widze ze koles jest "kumaty" awiec sprawa wyglada tak ze tego programu ,ktory polecasz nie da sie zainstalowac na windows vista mam prosbe masz moze gdzies pod szafa instrukcje jak to zrobic na VISTA?????????? Z GORY DZIEKI I POZDRAWIAM... MAYDAY21
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-12-30, 15:49   

mayday21 napisał/a:
witam mam pytanie do " emyl@"-a bo widze ze koles jest "kumaty" awiec sprawa wyglada tak ze tego programu ,ktory polecasz nie da sie zainstalowac na windows vista mam prosbe masz moze gdzies pod szafa instrukcje jak to zrobic na VISTA?????????? Z GORY DZIEKI I POZDRAWIAM... MAYDAY21


Viste mialem na Laptopie ze 30 min. wiec Ci nie pomoge co do VIsty:D
 
 
Dorsześ 
Waypoint



Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 101
Skąd: Toruń / Aberdeen UK
Wysłany: 2009-01-05, 20:49   

centrum synchronizacji dla vista, i rob wszystko dokladnie tak jak pod XP i bedzie chulac az milo.
 
 
 
pantofik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Lut 2009
Posty: 14
Wysłany: 2009-02-23, 23:49   

dbdariusz,
Hej mam takie pytanie czy na nawigacji Bina tone X430 działa karta 4GB SD bo ze SDHC nie działa to wiem ale czy zwykła SD chodzi ? Dzieki za opowiedz pozdrawiam.
 
 
Dorsześ 
Waypoint



Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 101
Skąd: Toruń / Aberdeen UK
Wysłany: 2009-02-24, 12:53   

Czy warto bawić się w tego binatone...moja X430 po dwóch miesiacach pracy na AM 5.3 przy starcie nie może wykryć GPS'u, lecz po kilku odpaleniach lub przywróceniu usstawień domyślnych stytuacja jednorazowo się poprawia.
Miał już ktoś taki kłopot?
 
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2009-02-24, 14:54   

z Binatonow to tlyko T350 jest dobre.
 
 
sliski4 
GPS instruktor
Alga 5'' BT HD TMC



Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 865
Skąd: zabrze
Wysłany: 2009-03-01, 18:25   

mam X430 i po prawdzie pracuje z iGO8 ale tez probowalem z A Mapa i wcale nie mialem problemow Nie odblokowywalem navi i jedynie dodaje folder explorer.exe i wszystko smiga bez zarzutu wiec nie tylko T350 jest dobre
_________________
iGo primo2.4 , skin DiMka , skin Decent
iGo primo2.4 android
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2009-03-01, 18:51   

sliski4 napisał/a:
mam X430 i po prawdzie pracuje z iGO8 ale tez probowalem z A Mapa i wcale nie mialem problemow Nie odblokowywalem navi i jedynie dodaje folder explorer.exe i wszystko smiga bez zarzutu wiec nie tylko T350 jest dobre


o odblokowanie mi chodzilo
 
 
grzegorz1961
azymut


Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-03-03, 19:08   

panowie cz y tym programem mozna odblokowac binatone carrera x430 jestem laikiem dlatego pytam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11